Váš názor na barefoot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
29.4.18 14:15

@Tinuvien : jak stare deti? Podstatne levnejsi „ponozky s podrazkou“ jsou Attipas, ale ty myslim delaji jen male…jinak muj prcek lita v BF botech, aktualne Filii, nic jineho neobuje, krome gumaku :mrgreen: Ale u tech bot je to slozite, musis najit takove, aby dobre sedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
29.4.18 14:31

A jakou velikost? Co třeba něco takového? https://www.naboso.cz/…TRIPE-JUNIOR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.4.18 14:57

@Tinuvien V tomhle případě se nám osvědčily žádné boty a když to nejde, tak co nejpohodlnější s vložkou, aby po delší chůzi nebolela záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.4.18 15:06

@Tinuvien Já jsem o ponožkobotách u dětí ani neuvažovala, pro sebe jsem přemýšlela o Skinners a i to jsem pak zavrhla. Hlavní důvod je pocení nohou a to, že za příznivého počasí se děti i já venku částečně zouváme, třeba na hřišti nebo na louce. Děcka lítají venku, často se zpotí, i když je nijak nenavlíkám a na ponožkách je to dost znát, i když mají prodyšné tenisky. Když se mi děti venku zují, mají samozřejmě často nohy jak vepříci. U normálních bot to není problém - do tenisek jim dám na špinavé nohy ponožky, které doma vyperu, u kožených sandálů doma otřu vnitřek vlhkým hadříkem. Jak bych ale udržovala ponožkoboty v nějakém slušném stavu, nevím nevím. Někomu ale můžou vyhovovat, je to o osobních preferencích a způsobu použití.
Zároveň se ale snažím, aby měly děti co nejlehčí a nejměkčí boty (plus samozřejmě aby splňovaly i ostatní bf parametry), takže teď nosí (už třetí léto) sandále Zeazoo a tenisky a celoročky Beda. To jsou boty ohebností a lehkostí blížící se capáčkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
29.4.18 18:10

@Hoa Mai četla jsem, že se ponožkoboty normálně perou. :nevim: :)

@beruska9 6 a 12 let. Takže 31 a 41 boty. Starší už je v pánských velikostech.

@Loudy to vypadá dobře. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
29.4.18 18:40

@Tinuvien strašně záleží jakou mají nohu
Moje malá má užší, takže ji třeba hezky sedí vivo barefoot a nebo sandalky typu nike sunday

Starší má naopak strašně široký a sedí jediné sole runner, ale je to pálka, tak teď má keen - ty jsou kompromis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.4.18 20:50

Me se takove boty libi, detem se chodi dobre, kupuji podle moznosti… Ale nejcasteji kompromis, aby byla bota ohebna a mela prostor ve spicce.
Treba sandalky kupuji uz potreti Little blue lamb. Kecky maji dost siroke, chce to podle ditete no.
Jinak nove se prodavaji Beda boty, bosé Pegresky a dalsi ceske znacky maji barefoot radu.
Na podzim mam vyhlidle Froddo. Ty se mi libi hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.4.18 21:00
@Tinuvien píše:

A na jake obdobi? Nebo koupit nejake sandalky pohodlne :think: pripadne chodit bosy a koupit jedny barefoot" kecky" do horsiho pocasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.4.18 21:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
29.4.18 21:10

Mne se ta idea moc líbí a sama pokud mohu chodím bosá. Malou jsem nechávala při prvních krůčkách běhat v ponožkách a pak bosky po trávě. Zatím jsme měly pouze barefoot kromě jednoho měsíce(ty prachy se mi nechtělo dávat za zimní boty, když už bylo jaro za dveřmi).

Pokud na to peníze jsou, tak bych nerada něco zanedbala. Věřím, ale že při některých typech chodidel je to nevhodné. Jinak existují i povedené padělky z Číny a tam je to už i dostupné finančně. Další výhodou je, že tyhle boty se mohou i dědit nakolik se nemá co vyšlapat, tak si říkám, že další využije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.4.18 22:52
@Tinuvien píše:

Hm no tak to ty Attipasy fakt nic :mrgreen: No u velkych bych sla v tom pripade asi do BF bot :think: A kdyz budete nekde venku na louce, tak zout uplne :)
Ale s tim vyberem je to trochu slozitejsi, mozna najdi na FB nejakou na to zamerenou skupinu, obkresli a zmer detem nohy a urcite bude nekdo, kdo poradi podle sirky a tvaru…a ja BF teda taky s klidem koupila z druhe ruky, tim, ze neproslapnou, tak by to melo byt ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.4.18 00:05
@Tinuvien píše:

No to ano, ale to bych je musela prát minimálně jednou týdně (a to už by mi z nich asi bylo pomalu blivno) a co do té doby, než uschnou? To bych musela mít pro každého ještě nějaké druhé boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.8.18 08:24

Dcera 2 roky, nosí letos jen BF a teď jsem zjistila, že se jí loupe kůže na palcích, celá plocha co dopadá na zem. Nemáte zkušenosti? Může to být z měkkých bot? Je pravda, že hodně chodíme, zvládne přelítat celou zoo po svých a naběhá se, a taky máme hodně kopcovitý terén a pak sbíhá třeba 500m z velkého kopce, takže ty prsty asi dostanou hodně zabrat, nárazy atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.8.18 08:25

Jo boty malé nejsou, v sobotu jsem s ní byla na prodejně přeměřit a má nadměrek 7mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
8.8.18 14:44

@evaF89 ja kupuji radeji kompromis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie