Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Barefoot nosi syn i ja a nehodlam menit…vysledky vidim a v „normalnich“ botech uz nevydrzim. Zblaznila bych se chodit v kopytech
Barefoot ano, dcera mela attipasky (presne ty zelene) na prvni krucky, nakonec v nich chodila asi 5 mesicu a uplne krasne, ted uz jsou ji male, ma nove Tikki, ve kterych chodi i ven, dale Jack and Lilly balerinky a Kidofit celorocky, chodi jen v BF a uz se ji dela pekna klenba (18m), ja take chodim v bare - fivefingers.. plus obe bosky ![]()
Musi se vybirat, na siroke nohy siroka obuv, na uzke uzsi, nozku pekne zmerit, nejen delku, ale i sirku, nart, atd.
Myslim, ze to smysl urcite ma, prijde mi proti srsti stahovat nohu do pevne, tezke, radoby ortopedicke obuvy.
@slavuska1 ta poslední fotka sou attipas botičky a lepší sme nikdy neměli! Naprosto krásně se malýmu v nich chodí, úžasně prodyšné a fyzioterapeutka nám je sama doporučila, pediatra také
se
Libi se mi tento styl, nerozumim tomu, proc snerovat detem nohy do pevnych kotnikovych bot, to mi prijde proti prirode
A hlavne hlidam, aby byly boty dost siroke, lehke a nebyly jim male
U male jedem v co nejvic bare u starsiho kompromis, ale nejradeji je bos
Dceri kupuji Bobux, zatim mame druhe boty a jsem s nimi spokojena. Sama mam Vivobarefoot a nemuzu si je vynachvalit a to s nimi chodim po meste. Teren je i ve meste nerovny, prsty me netlaci a mam namasirovane chodidlo
uz u nich zustanu.
@lagherta píše:
@Gabi91 Boze, ty attipasky, to je soda -kde je zpevneni kotniku, ktery musi maly dite mit, a ta spicka, nemam slov!
U barefoot zadne zoevneni kotniku neni, protoze se nedoporucuje.
@xLucikx píše:
@slavuska1 ta poslední fotka sou attipas botičky a lepší sme nikdy neměli! Naprosto krásně se malýmu v nich chodí, úžasně prodyšné a fyzioterapeutka nám je sama doporučila, pediatra takése
však já vím, máme je doma(jen v jiný barvě). to bylo asi na někoho jinýho ![]()
@catherine100 naprosto souhlasím…
Hlavně když je dítě ideálně na boso bez té opory kotníku a opatku, jak se tu píše, dítě si nedělá špatný návyk, noha se přirozeně vyvíjí a zvyká se na chůzi, postupně se naplno přizpůsobují šlachy a veškeré vazy. Když oporu dítě má, noha nemá tendenci cokoliv dělat, právě proto, že na oporu je zvyklá. To je jako jízda na kole s pomocnýma kolečkama a pak bez ![]()
@lagherta píše:
@Gabi91 Boze, ty attipasky, to je soda -kde je zpevneni kotniku, ktery musi maly dite mit, a ta spicka, nemam slov!
Prave zpevneny kotnik „neuznavaji“. Kazdy rika ohledne zpevneni neco jineho..
Za mě BF ano. Teď je hodně názorů a já zatím jedu hodně kompromisy. Na začátku měli capáčky, pak jsem dávala LBL, bohužel pro větší tlapy už není takový výběr.
LBL mám ráda a nepřijdou mi nijak drahé. Drahé jsou Geox, Primigi, Superfity a další boty. V podobné cenové relaci jsou Santé a to je teda darda - tvrdé, neohebné a syn v nich chodil jak robot. Přešla jsem z nich na LBL a kluk se najednou rozběhal.
Pro sebe chci postupně nějaké BF ušít, protože v obchodech buď neseženu svou velikost nebo to je darda, ale letos jsem začala hodně chodit bosky (i venku na ulici) a super. Teď mám s některými boty vyloženě problém, protože mě z nich po chvíli bolí nohy.
@lagherta barefoot právě nemá mít pevný kotník. Prakticky je to jen ochrana nohy proti zimě a proti tomu, aby sis něco vrazila do nohy.
Za mne ano. Malý měl vbocene kotníky a chodí hlavně bos, žádná opora kotníku a hrozně se to lepší. I ortopedii jsme se zatím vyhli.
@Bobby píše:
Barefoot nosi syn i ja a nehodlam menit…vysledky vidim a v „normalnich“ botech uz nevydrzim. Zblaznila bych se chodit v kopytech
Miluju znackovy kopyta s podpatky. ![]()
@lagherta píše:
Ahoj, ja videla barefoot u kamosciny dcery a pro nas jsou vylouceny, i kdyby me oslovily, jsou silene siroky. Dcera ma uzkou nohu a sedi ji akorat Superfit. Vyznam uzke podrazky u botek, jako ma barefoot, chapu v pripade, ze by dite chodilo po terenu v prirode, a ne po tvrdym podkladu jako jsou chodniky atd. To si myslim, ze je naopak lepsi odpruzena podrazka jako ma prave Superfit, Geox a Primigy-vsechny vseobecne brany jako velmi kvalitni obuv.
S tou podrazkou jsem stejneho nazoru, taky kupujeme Superfity
v pripade behani po lese bych barefoot klidne volila, ale ve meste ne, tam uz nejde o prirozenou chuzi po mekkym nerovnym terenu, ale o tvrdy narazy o beton, protoze ta podrazka je uzka, a nerada bych zlikvidovala diteti kycle…
@cilly píše:
Miluju znackovy kopyta s podpatky.
Nenavidim je
![]()