Váš názor na barefoot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19606
11.8.16 20:50

Barefoot nosi syn i ja a nehodlam menit…vysledky vidim a v „normalnich“ botech uz nevydrzim. Zblaznila bych se chodit v kopytech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
11.8.16 20:51

Barefoot ano, dcera mela attipasky (presne ty zelene) na prvni krucky, nakonec v nich chodila asi 5 mesicu a uplne krasne, ted uz jsou ji male, ma nove Tikki, ve kterych chodi i ven, dale Jack and Lilly balerinky a Kidofit celorocky, chodi jen v BF a uz se ji dela pekna klenba (18m), ja take chodim v bare - fivefingers.. plus obe bosky :)

Musi se vybirat, na siroke nohy siroka obuv, na uzke uzsi, nozku pekne zmerit, nejen delku, ale i sirku, nart, atd.

Myslim, ze to smysl urcite ma, prijde mi proti srsti stahovat nohu do pevne, tezke, radoby ortopedicke obuvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
11.8.16 20:51

@slavuska1 ta poslední fotka sou attipas botičky a lepší sme nikdy neměli! Naprosto krásně se malýmu v nich chodí, úžasně prodyšné a fyzioterapeutka nám je sama doporučila, pediatra také ;) se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
11.8.16 20:54

Libi se mi tento styl, nerozumim tomu, proc snerovat detem nohy do pevnych kotnikovych bot, to mi prijde proti prirode
A hlavne hlidam, aby byly boty dost siroke, lehke a nebyly jim male
U male jedem v co nejvic bare u starsiho kompromis, ale nejradeji je bos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85322
11.8.16 20:54

Dceri kupuji Bobux, zatim mame druhe boty a jsem s nimi spokojena. Sama mam Vivobarefoot a nemuzu si je vynachvalit a to s nimi chodim po meste. Teren je i ve meste nerovny, prsty me netlaci a mam namasirovane chodidlo :-) uz u nich zustanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85322
11.8.16 20:55
@lagherta píše:
@Gabi91 Boze, ty attipasky, to je soda -kde je zpevneni kotniku, ktery musi maly dite mit, a ta spicka, nemam slov! 8o

U barefoot zadne zoevneni kotniku neni, protoze se nedoporucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.8.16 20:58
@xLucikx píše:
@slavuska1 ta poslední fotka sou attipas botičky a lepší sme nikdy neměli! Naprosto krásně se malýmu v nich chodí, úžasně prodyšné a fyzioterapeutka nám je sama doporučila, pediatra také ;) se

však já vím, máme je doma(jen v jiný barvě). to bylo asi na někoho jinýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
11.8.16 20:58

@catherine100 naprosto souhlasím…
Hlavně když je dítě ideálně na boso bez té opory kotníku a opatku, jak se tu píše, dítě si nedělá špatný návyk, noha se přirozeně vyvíjí a zvyká se na chůzi, postupně se naplno přizpůsobují šlachy a veškeré vazy. Když oporu dítě má, noha nemá tendenci cokoliv dělat, právě proto, že na oporu je zvyklá. To je jako jízda na kole s pomocnýma kolečkama a pak bez ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
11.8.16 20:59

@slavuska1 pardon, asi ano :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.8.16 21:00
@lagherta píše:
@Gabi91 Boze, ty attipasky, to je soda -kde je zpevneni kotniku, ktery musi maly dite mit, a ta spicka, nemam slov! 8o

Prave zpevneny kotnik „neuznavaji“. Kazdy rika ohledne zpevneni neco jineho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.8.16 21:00

Za mě BF ano. Teď je hodně názorů a já zatím jedu hodně kompromisy. Na začátku měli capáčky, pak jsem dávala LBL, bohužel pro větší tlapy už není takový výběr.
LBL mám ráda a nepřijdou mi nijak drahé. Drahé jsou Geox, Primigi, Superfity a další boty. V podobné cenové relaci jsou Santé a to je teda darda - tvrdé, neohebné a syn v nich chodil jak robot. Přešla jsem z nich na LBL a kluk se najednou rozběhal.
Pro sebe chci postupně nějaké BF ušít, protože v obchodech buď neseženu svou velikost nebo to je darda, ale letos jsem začala hodně chodit bosky (i venku na ulici) a super. Teď mám s některými boty vyloženě problém, protože mě z nich po chvíli bolí nohy.

@lagherta barefoot právě nemá mít pevný kotník. Prakticky je to jen ochrana nohy proti zimě a proti tomu, aby sis něco vrazila do nohy.

• Citovat
  • Upravit
Any11
11.8.16 21:01

Za mne ano. Malý měl vbocene kotníky a chodí hlavně bos, žádná opora kotníku a hrozně se to lepší. I ortopedii jsme se zatím vyhli.

• Citovat
  • Upravit
22236
11.8.16 21:02
@Bobby píše:
Barefoot nosi syn i ja a nehodlam menit…vysledky vidim a v „normalnich“ botech uz nevydrzim. Zblaznila bych se chodit v kopytech

Miluju znackovy kopyta s podpatky. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
11.8.16 21:10
@lagherta píše:
Ahoj, ja videla barefoot u kamosciny dcery a pro nas jsou vylouceny, i kdyby me oslovily, jsou silene siroky. Dcera ma uzkou nohu a sedi ji akorat Superfit. Vyznam uzke podrazky u botek, jako ma barefoot, chapu v pripade, ze by dite chodilo po terenu v prirode, a ne po tvrdym podkladu jako jsou chodniky atd. To si myslim, ze je naopak lepsi odpruzena podrazka jako ma prave Superfit, Geox a Primigy-vsechny vseobecne brany jako velmi kvalitni obuv.

S tou podrazkou jsem stejneho nazoru, taky kupujeme Superfity :D v pripade behani po lese bych barefoot klidne volila, ale ve meste ne, tam uz nejde o prirozenou chuzi po mekkym nerovnym terenu, ale o tvrdy narazy o beton, protoze ta podrazka je uzka, a nerada bych zlikvidovala diteti kycle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
11.8.16 21:10
@cilly píše:
Miluju znackovy kopyta s podpatky. :dance:

Nenavidim je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek