Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rachel_cz taky dobrá raketa, tvá babička
já ji ze začátku říkala, źe ne, pak jsem pochopila, jak to myslí a smála se tomu
co bych dala za to, kdyby mi to dnes řekla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nevěděla jsem do jaké kategorie zařadit tuto diskuzi, takže vše možnéa anonym protože už takhle doufam, ze moje fotky nikdo nepozná😁. Je mi 27 let, mam svou domácnost, přítele, děti ještě nemame bohužel. Od svých 20 se trapim se svou postavou, protože do 20 jsem nepribirala a pak to začalo. Měla jsem pak i problémy s jídlem, nejezeni, prejidani, zvracení. Teď jsem z toho snad venku, ale když na sebe koukám tak si přijdu tlusta. Pritelovi se prý libim - nemyslím si ze keca, ale těžko říct. Nejvic co mě trápí tak moji oba rodiče mi každou moji návštěvu říkají jak jsem nezdrave tlusta a ze bych se sebou měla něco dělat a komentují každé moje jídlo. Jim normálně nějak se nehlidam, ale zas i často sportuju nebo chodím na procházky, mam jinak sedavou praci na poště. Kamarádky mě uklidnuji, ze mam normální postavu ani tlusta ani hubena, ale začínám si myslet, ze mě chtějí jen uklidnit. Protože kdybych byla normální tak mi rodiče přeci neříkají jak jsem “vyžrana” a že nemůžu otehotnet kvůli tomu, ze jsem tlusta a podobne… ja vím, ze tohle je trapne, ale jsem anonym takže mě tu nikdo nezná a budu rada za vaše upřímný názory - klidně ze jsem tlusta. K čemu mi to bude? Přestanu alespoň tak nenávidět rodiče za to ze mi to porad říkají 😁 černobíle jsem ty fotky dala aby mě bylo co nejméně poznat, ne ze chci zakryt celulitidu - tu mam hodně … predem děkuji
Ahoj, postavu máš úplně v pohodě. Prostě tak akorát, žádná kostra potažená kůží, ani žádný cvalík. Proste takový pěkný střed ![]()
To samé ale bohužel nemůžu říct o tvých rodičích, ti by se měli jít léčit ![]()
@Lenkalin píše:
@Rachel_cz taky dobrá raketa, tvá babičkajá ji ze začátku říkala, źe ne, pak jsem pochopila, jak to myslí a smála se tomu
co bych dala za to, kdyby mi to dnes řekla
Jojo, neřeším. Ted jsem těhotná (v 8. měs.) a říká mi buď „teda ty máš břicho“ a druhý den mi řekne „vždyť nemáš vůbec žádné břicho“. By mi muselo hrábnput, kdybych si z toho měla něco dělat ![]()
Zakladatelko, máš úplně normální ženskou postavu. Nenech se rozhodit nějakýma kecama, že jsi tlustá.
Spíš je důležitější to tvé sebevědomí, které ti rodiče zničili. Sebevědomí je hodně důležité pro celý život a hlavně pro výchovu dětí. Vzhledem k tomu, že tě rodiče v tomhle ohledu hodně poškodili, našla bych si nějakou terapii a začala pracovat na tom, abych své sebevědomí našla a začala ho budovat
. Ušetří ti to spoustu problémů do budoucna
.
@Rachel_cz já v pátém, zajímalo by mě, jak by na to reagovala
jen aby se tě už nezačala ptát, jestli jdi už porodila, když podle ní žádné nemáš
![]()
Babička taky všem říkala, ty jsi zhubla, ty jsi přibrala. Ale úplně všem, jak posedlá. Zajímavé je, že když jsem byla těhotná, tak to neřekla
. Asi si uvědomila, že by řekla totální blbost.
@Lorre píše:
Je to jednoduchý, já tím myslel sebe samotnou![]()
jo taaak, tak to jo
, to mi nedoslo, asi unava ![]()
To je nějaká provokace ty fotky? ![]()
Fakt ti toto rodiče říkají?
Blázni ![]()
Asi jsem měla zvláštní babičku, ta se na takovou věc nezeptala nikdy a nikoho. Ale fakt nikdy. Ani nekomentovala takové to obvyklé - jé ty si vyrostl, vyrostla. Nikdy.
Jediné co si pamatuje že řešila, tak jí vadilo že jedna teta, její dcera, že kouří. Zajímavé, že synům ani zeťům to nikdy nevyčetla, tam to bylo normální, chlapi přece kouří.
Ale aby komentovala nějaké oblečení, váhu, vlasy, to nikdy.
Normalni postava, trosku faldiky na zadech a trosku vetsi zadek, ale to je typem postavy, vypadas jako typ hruska.
@Anna766 píše:
Asi jsem měla zvláštní babičku, ta se na takovou věc nezeptala nikdy a nikoho. Ale fakt nikdy. Ani nekomentovala takové to obvyklé - jé ty si vyrostl, vyrostla. Nikdy.
Jediné co si pamatuje že řešila, tak jí vadilo že jedna teta, její dcera, že kouří. Zajímavé, že synům ani zeťům to nikdy nevyčetla, tam to bylo normální, chlapi přece kouří.
Ale aby komentovala nějaké oblečení, váhu, vlasy, to nikdy.
Měla jsi úplně normální babičku. Má druhá babička toto taky nikdy neřekla nikomu ![]()
Za mě normální postava, dal by se trochu zlepšit svalový tonus - optimalizovat cvičení a jídlo.
Nicméně to bys měla dělat pro sebe a svoje zdraví a dobrý pocit, přízeň rodiny Ti to nepřinese bohužel. Tam bych doporučila vstoupit do terapie a svůj vztah s nimi a s vlastním tělem si tam pořešit.
Určitě taky doporučuju podcast Sádlo, pochopíš, že to, co se Ti děje, není nic ojedinělého a v určité míře se s tím setká spousta z nás, bez ohledu na to, jak reálně jejich tělo vypadá.
Důležité je pochopit, že Tvoje tělo je Tvoje
a není Tvoje povinnost řídit se v jeho vzhledu tím, co si myslí Tvoje rodina nebo kdokoliv jiný. ![]()
Máš krásnou zdravou postavu! Může ti to říci 1 000 lidí, ale ty se třeba stejně nebudeš ve svém těle cítit. Je to jen o tobě. Doporučuji ze své blízkosti eliminovat lidi, kteří se do tvé postavy navážejí. Je to především tvoje tělo a tvůj život. Pokud se nemůžeš se svou postavou přesto smířit, zkus si o tom promluvit s nějakým odborníkem (psycholog) a najít příčiny, odbourat je. Vím, je to těžké. Já sama si připadám tlustá a to mi všichni říkají, že jsem vychrtlá (170 cm, 50 kg).
@Lorre píše:
Je to jednoduchý, já tím myslel sebe samotnou![]()
Ach tak, polární samohana. ![]()