Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli jsi tlustá, tak jsme tlustý dvě. ![]()
Ne, vážně, kdybys měla 45 kilo, vypadala bys příšerně nezdravě. Pokud dospělá žena není vyloženě prcek, přijde mi to jako absurdní váha a považovat ji za standard a ideál je holý nesmysl. V případě výšky 165 cm dvojnásob. A v tvém případě bych asi na čísla nekoukala vůbec, musíš mít těžké kosti, hodně svalů nebo nevím - na 165 cm těch 72 kilo fakt není vidět.
Problém tady není tvoje postava, to spíš tvoje rodina má nějaké pokroucené vidění světa. Když někdo jako alfu a omegu všeho bere váhu 45 kilo (respektive jakoukoliv váhu obecně), je něco špatně s ním, ne s tebou.
@Anonymní píše:
@maminaAJ podle BMI mam 3-4 kg nadvahy, myslíte ze na to nevypadam?
Ja vím ze sebevědomí mam úplně v ****, ale jak říkáte ze to zaseto hluboko od rodiny, ja to vímale zas je fakt ze sem bývala opravdu hubenejsi
holka, pokud te to opravdu tolik trapi (coz asi ano, jinak bys tu nezakladala diskusi), zajdi si k odbornikovi, maj i takovy ty chytry vahy s elektrodami apod, kde tve telo prozkoumaji podrobneji (on je i rozdil podkozni a vnitrni tuk apod., hmota kostry, svalu,…) a budes vedet vic… BMI v tomhle vazne neni vserikajici, je opravdu spis orientacni…
no a ze jsi pribrala po 20? to je prece naprosto normalni, uz nejsi divka, ale jsi zena, dospela zena, ktera by nemela mit proporce divky prave proto aby ustala tehotenstvi a kojeni… mozna to u tebe prislo lehce pozdeji prave kvuli tvym problemum s prijmem potravy…
a zacni pracovat na sve psychice, 90%prispevku ti pise ze jsi normalni (ani hubena, ani tlusta) a ty se chytis tech 2 co pisou ze tlusta jsi… tam bude vetsina tveho problemu ![]()
jinak samozrejme je zadouci aby ses venovala i nejakemu pohybu, kdyz mas sedave zamestnani, ale na diety to nevidim ![]()
@Anonymní píše:
@Thomassss ja to mam jak kdy.. zavidim holkam co jsou hubený a nebo i těm co nejsou, ale najedi se bez vycitek.. vím ze hubena nejsem, ale zase si nepřijdu ze bych měla nezdravou postavu s 3 kg nadvahy.. ale těžko říct.. ja nejsem spokojena se sebou celkove, ani s obličejem s vlasy s ničím
Ty jsi v situaci, kdy bys chtěla být štíhlá, ale jsi líná s tím cokoliv dělat, tak se tu ujišťuješ, že máš “jen” 3 kg nadváhy, což vlastně není tak hrozné, že? ![]()
@annali píše:
Jestli jsi tlustá, tak jsme tlustý dvě.![]()
Ne, vážně, kdybys měla 45 kilo, vypadala bys příšerně nezdravě. Pokud dospělá žena není vyloženě prcek, přijde mi to jako absurdní váha a považovat ji za standard a ideál je holý nesmysl. V případě výšky 165 cm dvojnásob. A v tvém případě bych asi na čísla nekoukala vůbec, musíš mít těžké kosti, hodně svalů nebo nevím - na 165 cm těch 72 kilo fakt není vidět.
Problém tady není tvoje postava, to spíš tvoje rodina má nějaké pokroucené vidění světa. Když někdo jako alfu a omegu všeho bere váhu 45 kilo (respektive jakoukoliv váhu obecně), je něco špatně s ním, ne s tebou.
vid? ja mela 45kg kdyz jsem maturovala, a vypadala jsem jako vyzle, memu klukovi se tenkrat smali jestli mam aspon obcanku
(o podnicich nemluvim, tam ji po me chteli vsude)
@Anonymní píše:
@arinecka opravdu si nevymyslim.. hlavně mamka používá tento termín dost často.. sama má cely život 45 kg a moje dvě sestry taky, jen ja jsem se “nepovedla”..
podle mě máš normální postavu.. super je, že nemáš špeky na břiše, máš ji hezky souměrnou. Můžeš mít prostě robustnější, težší kostru než tvoje máma.
Já mám třeba posledních 10let trvale 47-48kg na tvoji výšku.. ale mám lehkou, subtilnější kostru.. na mně by tvoje váha vypadala úplně jinak než na tobě a naopak. Šlo by mi všechno do břicha a na prsa.. vypadala bych jako špekatá koule na tenkých nožkách.
Ty máš tu váhu souměrně rozloženou, takže to vypadá celkově dobře a pokud se cítíš v pohodě. Tak bych nic neřešila.
Je pravda, že někteří hubení lidi vnímají ty s větší váhou jako vyžrané.. netuším proč, protože vyžrané prasnice vypadají opravdu o hodně jinak..
Tak podle mě máš madla lásky a silnější stehna…ale měla by sis uvědomit, že nikdo nemá úplně dokonalou postavu…na 165 cm je 72 kg celkem dost…já si pamatuju vzorec, že žena má mít výšku mínus 110 a chlap minus sto…
@Thomassss píše:
Ty jsi v situaci, kdy bys chtěla být štíhlá, ale jsi líná s tím cokoliv dělat, tak se tu ujišťuješ, že máš “jen” 3 kg nadváhy, což vlastně není tak hrozné, že?
mno, slecna ma sedave zamestnani, bylo by dobre kdyby se ve svem volnem case hybala, o tom zadna, uz jen pro sve zdravi, ale aby zhubla 30kg? no to snad ne ![]()
@Thomassss já Lina nejsem
sportuji docela často když to jde
a psala jsem ze jídlo si nějak nehlidam ale zas nejim sladkosti, srajdy jako mc bramburky atd to vůbec, vařím často tak mam kvalitni stravu… a to co píšete není pravda, ja nerikam ze chci slyšet ze to není tak hrozne, jasne ze to není dobře!
ale mamka říká ze si zadelavam na infarkt atd tím jak jsem tlusta ☹️ To si zas nemyslím… jinak mam sníženou funkci štítné žlázy ale kompenzují to hormonama, ale měla jsem i 80 kg a horko těžko to šlo dolu ale 8 kg jsem schodila, pak už to vůbec neslo, ale tím se neomlouvam, kdybych se hodně snažila tak by to určitě šlo ![]()
@maminaAJ já bych řekla, že se přibírá daleko později než po dvacítce…v tomhle věku by měly mít holky nejlepší postavu…nemá děti, má sedavé zaměstnání…takže stačí trochu pohybu a bude mít super figuru…
@Anonymní píše:
@EEKK moc děkuji..bohužel s tím BMI mam nadvahu
mam 165 Cm a 72 kg.. takže s tím se ohánět nemohu 😁 ale děkuji za hezky názor
No nejspíš máš postavu dost osvalenou, na fotkách fakt nejsi tlustá, svaly jsou těžké. Jakou nosíš velikost?
@Anonymní píše:
@arinecka opravdu si nevymyslim.. hlavně mamka používá tento termín dost často.. sama má cely život 45 kg a moje dvě sestry taky, jen ja jsem se “nepovedla”..
Bych řekla, že PPP má spíš tvoje máma a přenáší to na tebe. Aby měla starší žena 45 kg mi nepřijde ok, pokud teda neměří 140cm.
@safina tak trička a tilka mam většinou buď S nebo M, ale spis to M nejčastěji jak kdy a kalhoty mam 38 a někdy 40 - taky jak kdy, v každém obchodě je to jiné
@Anonymní píše:
Co bych za takovou postavu dala. Jsi moc pekna a určitě zdravejší, než kostry ve tvé rodine ![]()
Pokud tedy nemaji 150 cm. ![]()
Vypadas uplne normalne. Ja mam stejny typ postavy a merim 170/ 62 kg. A prijde mi teda, ze mam vystouply bricho-ale jsem po 2 detech, tak to je asi tim…
Moje mati mi taky vzdycky rikala, ze mam poradny kyty
…je to trapny, ja tohle sve dceri rozhodne neudelam…pokud jis relativne zdrave, tak bych postavu vubec neresila.
@PepiKo vy mate o 20 kg skoro méně než ja a mate depresi? Co mam říkat ja 😂