Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty jsi sama se sebou spokojená? O to jde asi nejvíc. Tvá máma je pitomá, moje mi dělá to samé. Asi i proto nemám k tělu zdravý vztah, pořád se pozoruju, vizuálně bych řekla, že vypadám o něco štíhlejší než ty a přitom si kolikrát přijdu tlustá, a to jsem po dvou dětech. Ale vím, že je to blbost, jsem jen masírovaná dnešní ultrahubenou kulturou a asi i svými rodiči, no. Plus mám kolem sebe samé padesátikilové kámošky a to taky na sebevědomí nepřidá. A přitom vím, že se nemám porovnávat! No, snad do toho někdy dospěju. Jinak abych ti odpověděla, já bych řekla, že potřebuješ tak ty 3-4 kg dolů, ale spíš z estetických důvodů, zdravotně jsi asi ok. Šla bych se zvážit na Inbody… vem i tvou mámu, abys jí demonstrovala, že nemá žádné svaly (což podle mě se 45 kg fakt nemá), a to taky není dobře, prostě má jiný typ postavy.
Na fotce to nevypadá, že máš 72kg. To bych řekla, že na fotkách je váha nižší. Já mám také 165 cm, ale 52kg. Nedovedu si představit, že bych při mé výšce vypadala takhle. Myslím, že bych byla mnohem silnější. Na fotkách jsi hezká, teda tělo fakt fajn, jen bych netipovala 72kg.
@maminaAJ píše:
mas pravdu, clovek na sobe citi kdyz uz se neciti na sve vaze komfortne, jen si nejsem jista jestli zakladatelka to ma nastaveno prirozene nebo vlivem rodiny
Hlavně to, že jsem byla zvykla na nějakou váhu, formu, tvar těla a najednou je toho všude nějak moc, tak je to proste nepříjemný no..
Jestli měla tenhle vzorec cely život tak to muže být tím, nebo jakákoliv častá kritika rodiny obecně - můj případ, člověk je pak na sebe moc přísný a naprosto zbytečně se trápí. Pro me bylo nejhorší pomyšlení, že me uvidí známí po delší době a řeknou si “ta přibrala” a doteď z toho nemám dobrý pocit..myslím, že zakladatelka to bude mít asi podobně
@Anonymní píše:
@arinecka opravdu si nevymyslim.. hlavně mamka používá tento termín dost často.. sama má cely život 45 kg a moje dvě sestry taky, jen ja jsem se “nepovedla”..
No a kolik ma mamka a sestry na vysku? Nic si z tech reci nedelej, mas peknou zenskou postavu ![]()
Tlustá nejsi, ale ani štíhlá. Záleží jak se v tom cítíš ty. Já jsem po porodu nezhubla vše a necítila jsem se v tom, i když ostatní říkali, že nemám co hubnout. Ale nebylo to ono. Boky máš, možná větší stehna, takže nějaké to kilčo dolů by ti asi neuškodilo, ale vyloženě tlustá fakt nejsi.
Za me mas úplně normální postavu. Nejsi hubena, ale rozhodne nejsi tlustá. Ty 3 kila nadvahy, co ti ukazuje BMI se da uplne krásně nosit (nebo shodit), ale 45 kilo, to je nesmysl. Pokud uz s tim chces neco delat, zpevňuj, ale neshazuj.
Kdybys měla o číslo dvě větší prsa, máš za mě naprosto dokonalou postavu
![]()
Ale me ta posedlost postavama dvanáctiletých chlapečků vzdycky míjela ![]()
Kdybych tě potkala, neřeknu si, že jsi tlustá. Ale sama bych tak vypadat nechtěla.
Přijde mi to škoda, protože kdybys zabrala, měla bys luxusní postavu. Máš štěstí v neštěstí, když budeš makat, budeš vypadat mnohem líp než holky co to mají zadarmo, ale když teď nic neuděláš, bude hůř. Otázka je, co chceš ty.
Postava dost v pohodě. Teda jakože OK a pěkná.
První fotka opravdu hezká, zejména od pasu dolů. Poslední fotka nic moc, protože je pozice nevhodná. Na netu je spousta videí, jak různé polohy té samé modelky udělají naprosto diametrálně odlišné fotky. Takže si hlídat držení těla. A osobně mi přijde nevhodná velikost vrchního dílu „oblečení“.
Největší problém mají tvoji rodiče. Můžeš mi říct, proč takové kočce říkají, že je nezdravě tlustá? Co to s nimi je?
Máš praštěnou mámu. Jako vážit v dospělosti 50 kg, to bych teda nechtěla. Musí vypadat strašně. Jak 14 létě děvče.
@Zeoli píše:
Máš praštěnou mámu. Jako vážit v dospělosti 50 kg, to bych teda nechtěla. Musí vypadat strašně. Jak 14 létě děvče.
A fotřík ještě řekne, že kdyby měla víc kg, že by ji už teda nechtěl ![]()
Zakladatelko, pusť si na českém rozhlase podcast Sádlo od Ridiny Ahmedové. Myslím, že ti to hodně řekne o tom, jak moc tě poznámky rodičů ovlivnily a ovlivňují, a co se s tím dá dělat.