Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, nevěděla jsem do jaké kategorie zařadit tuto diskuzi, takže vše možnéa anonym protože už takhle doufam, ze moje fotky nikdo nepozná😁. Je mi 27 let, mam svou domácnost, přítele, děti ještě nemame bohužel. Od svých 20 se trapim se svou postavou, protože do 20 jsem nepribirala a pak to začalo. Měla jsem pak i problémy s jídlem, nejezeni, prejidani, zvracení. Teď jsem z toho snad venku, ale když na sebe koukám tak si přijdu tlusta. Pritelovi se prý libim - nemyslím si ze keca, ale těžko říct. Nejvic co mě trápí tak moji oba rodiče mi každou moji návštěvu říkají jak jsem nezdrave tlusta a ze bych se sebou měla něco dělat a komentují každé moje jídlo. Jim normálně nějak se nehlidam, ale zas i často sportuju nebo chodím na procházky, mam jinak sedavou praci na poště. Kamarádky mě uklidnuji, ze mam normální postavu ani tlusta ani hubena, ale začínám si myslet, ze mě chtějí jen uklidnit. Protože kdybych byla normální tak mi rodiče přeci neříkají jak jsem “vyžrana” a že nemůžu otehotnet kvůli tomu, ze jsem tlusta a podobne… ja vím, ze tohle je trapne, ale jsem anonym takže mě tu nikdo nezná a budu rada za vaše upřímný názory - klidně ze jsem tlusta. K čemu mi to bude? Přestanu alespoň tak nenávidět rodiče za to ze mi to porad říkají 😁 černobíle jsem ty fotky dala aby mě bylo co nejméně poznat, ne ze chci zakryt celulitidu - tu mam hodně … predem děkuji
Mas opravdu hezkou postavu, já tady žádnou nadváhu nevidím ![]()
Níže jsi uvedla kolik vážíš, a to se mi teda fakt nechce věřit…
Nenormální jsou tví rodiče, ti by si měli srovnat v hlavě priority.
@jamik1416 ano mam 72 kg
naposled jsem se vážila dnes rano 😁 mamka prave furt říká ze z porodnice odchazela z 50 kg nejvíce a do měsíce měla zas 45.. a ze by ji táta ani nechtěl kdyby měla víc.. takže abych měla aspoň její poporodni váhu musela bych dat 22 kg dolu🙈 🙈
@Anonymní píše:
@Černá Madonna srandu si opravdu nedělám, však pisu ze mi to je trapne sem dávat … ale opravdu nevím jak mě vidí okolí, jestli jako prasnici nebo jako normální holku..
Prosím tě, vždyť jsi úplně normální mladá holka.
Hlavně, že se líbíš svému příteli.
Nepozoruj se tolik a užívej si mládí a života.
Miminka se dočkáš snáze, když budeš v psychické pohodě.
Přeji hodně štěstí a úspěchů. ![]()
Aniž bych četla diskusi, máš hezkou postavu. Jež zdravě, trochu se hýbej, a neřeš, co si ostatní o tobě myslí. Pokud mají rodiče připomínky, řekni jim, už jste to říkali minule a už mi to neříkejte, podle BMI kalkulačky jsem normální a ráda bych zůstala normální i psychicky. Připomněla s mi známé. Otec v letech stále předhazoval dceři po dvou dětech, aby se na sebe podívala. Ta holka vůbec tlustá nebyla. Ona byla navíc tak slušná, že mu nikdy neřekla, zda viděl ten svůj pivní pupek někdy v zrcadle. Takže jak nás vidí ostatní, je pouze jejich problém. Nikoli tvůj.
@Anonymní píše:
@jamik1416 ano mam 72 kgnaposled jsem se vážila dnes rano 😁 mamka prave furt říká ze z porodnice odchazela z 50 kg nejvíce a do měsíce měla zas 45.. a ze by ji táta ani nechtěl kdyby měla víc.. takže abych měla aspoň její poporodni váhu musela bych dat 22 kg dolu🙈 🙈
Tak tví rodiče jsou asi nějakým způsobem narušení a pokud tě takto masírují od mala, je to slušný základ na poruchu příjmu potravy.
Problém s otěhotněním můžou mít i hodně hubený holky, stejně jako ty nadměrně obézní, což se tebe v žádném případě netýká. Máš hezkou zdravou postavu, tak se hoď do klidu a hloupé pindy pusť jedním uchem tam a druhým ven ![]()
Mám dost podobnou postavu, jen menší boky i prsa… Ale typově podobně. Výška 162 cm, váha 58 kg. Tlustá si nepřijdu. Nemám teda sedavé zaměstnání a snažím se aspon 2× týdně posilovat, dlouhé procházky, jóga atd. Ale chápu tě, naši mají taky kecy. To je holt těžký, moje mamka má postavu jak kluk a podle taťky je tlustá každá, která má ženské boky
Neřeším, hlavně když se cítím dobře já a líbím se svému muži
mě se tvá postava líbí, tlustá mi nepřijdeš. Jsi prostě ženská no ![]()
@EEKK moc děkuji..
bohužel s tím BMI mam nadvahu
mam 165 Cm a 72 kg.. takže s tím se ohánět nemohu 😁 ale děkuji za hezky názor ![]()
Mas uplne normalni postavu. Fascinuji me ta cisla. Mam 163/61, podle bmi v norme a vypapam vyrazne hur a tlusteji nez ty ![]()
@sakota třeba to zkresluje i to jak jsem vyfocena nebo černobílá
mate o 11 kg méně než ja, určitě musís vypadat lépe ![]()
Příteli se líbíš a to je hlavní. Jako sorry, ale rodiče jsou šáhlí. Měli by být rádi za hodnou, spokojenou a zdravou dceru. Některý lidi si fakt neváží toho co mají.
Nejsi ani nějak zvlášť hubená, ale do nějaké otylosti máš tedy hodně daleko. Normální ženská postava.
No tak nejsi po mamince, a co ma bejt? (tim narazim na uvazovani tve matky, fakt to neni od ni normalni
)…
mas normalni pekne zenskou postavu, ta vaha na ty centimetry je sice trosku zvlastni, ale nemas proste jen hodne svalu kdyz pises ze se i hybes? (svalovina vazi vic nez tuky, to se taky da zjistit podrobneji, BMI je v tomto malo vypovidajici a kdejaka roztekla knedla ma BMI nizsi nez vysportovana pevna zena)… a jak bylo zmineno, celulitida neni dana tloustkou ale typem kuze, v tom mas holt akorat smulu
a problemy s otehotnenim mivaji i vyzable zeny s poruchami cyklu…
popravde argumenty tve rodiny mi pohly zluci a to to jen ctu ![]()
holka, jsi naprosto v poradku fyzicky
a ted si jen trosku zahoj sebevedomi (mozna i na nejake terapii, tyhle rodinne zalezitosti byvaji zasete hluboko) a bude vsechno v poradku ![]()
jo a doporucila bych trosku se od te sve povedene matinky (rodinky) odstrihnout, ty se ji sveris ze mas problemy s otehotnenim a ona do tebe jeste sije? jako co tohle to je…
takhle materska laska vazne nevypada…
Normalni postava, lehce sirsi boky. Ja osobne bych se snazila vahu udrzovat - jist zdrave a primerene a hybat se tak, aby mi to prinaselo uzitek i poteseni. V tehotneni takova postava rozhodne nijak nebrani.
Přijde mi to jako normální postava.
Jediné, co bys mohla, je třeba zpevnit cvičením.
Zato tvoje matka je totální duševní mrzák. Z mého pohledu je škoda, že zrušili tresty jako vyříznutí jazyka(přeháním). Pro tvoji matku by to byl docela adekvátní.
Máš super postavu! Na tobě jde krásně vidět, že na váha je jen číslo
. Někdo má o 10 kg méně a vypadá rozkydle a tlustě.
Já mám na 163 cm 64 kg. Mám ovšem svaly na stehnech a břiše, takže jsem těžší, ale na cm mám méně a vypadám hubeněji, než holky, které nesportují a váží méně.
Máš normální, zdravou postavu. Spíš tvoji rodiče nejsou v pořádku. Normálně jim zakaž se vyjadřovat o tvém těle, pokud ne, vypakuj je. S tím otěhotněním to je úplná absurdita, to spíš zavání nějakou snahou ti ublížit. Vážně divné od rodičů.