Váš názor na nevýchovu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3023
19.5.19 15:30

Pouzit svuj mozek a ne nejaky clanky bio, eko, slunickarskejch lidi. Tohle jejich vysvetlovani neplati pokazdy. Nase ma crazy geny, nemuzu po ni chtit veci a pristupovat k ni, jako k diteti, ktery ma utapnuty,,mouchysneztesime,, rodice :P a proste kdyz je potreba, tak placnu. Nooo, boooooze. Sama vim co na ni plati kdyz ma naladu, je unavena, vstala levou nohou atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
19.5.19 15:30

Myslím, že nevychova má některé dobré myšlenky, ale nezeru ji celou. Jsou i věci, se kterými nesouhlasím a trochu mi přijde, že sama sebe bere Nevychova jako jedinou správnou cestu a cokoli jiného je špatně. No a to je podle mě to nejhorší - myslet si, že mám patent na rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
19.5.19 15:32
@Micaella22 píše:
Pouzit svuj mozek a ne nejaky clanky bio, eko, slunickarskejch lidi. Tohle jejich vysvetlovani neplati pokazdy. Nase ma crazy geny, nemuzu po ni chtit veci a pristupovat k ni, jako k diteti, ktery ma utapnuty,,mouchysneztesime,, rodice :P a proste kdyz je potreba, tak placnu. Nooo, boooooze. Sama vim co na ni plati kdyz ma naladu, je unavena, vstala levou nohou atp

No a funguje ti to? Na mého syna plácnutí nefunguje vůbec. Jinak bych asi plácala s vervou :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
19.5.19 15:32

Můj názor na nevýchovu? Jako na vše kolem dětí. Každé je jiné a na každého platí něco jiného. Stejně tak se liší výchova jednoho dítěte a výchova pak sourozenců, kdy chování jednoho už ovlivňuje a omezuje druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
19.5.19 15:33

Btw v tom videu uz je sakra pozde na nejaky vysvetlovani cehokoliv. Holka si dovolila moc a meli ji tohle zatrhnout uz ve 3 letech a ne to resit v 8. V 15 je posle do p*dele a udela si dite s prvnim koho potka a zdrhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.5.19 15:41

Snaha o domluveni by mela vzdy predchazet jakemukoliv trestu. A i kdyz clovek tresta, tak by mel znat miru.

Ne jak mi jedna privdana rodinna prislusnice doporucila, ze jakmile se decko zacne vztekat, mam ho okamzite osprchovat ledovou vodou. Koukala jsem vyjukane, zda se ji to nezda trochu prehnana reakce, vsak nic az tak zleho zase nedela. Prej ne, dite se musi naucit hned z kraje, ze neco takoveho si nesmi dovolit. Takze sprchovat a sprchovat, az to z nej vysprchujes. 8o 8o 8o Takze to je zase ten opacny extrem. Jsem docela zvedava, jak to u nich bude doma vypadat a uz ted je mi lito toho ditete (ktere jeste nema a podle vseho ani tak rychle mit nebude, protoze ma problemy otehotnet). Ale ty nazory, to je neco. A ma to mit odkud, protoze u nich v rodine se to proste tak razi. Jednou jsme u nich prespavali a jeji tata prede mnou stale hucel, ze decko se nema uspavat, ze co to je, vrazit do postylky a nechat vyrvat, at se ditko nauci, kdo z koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
19.5.19 15:46
@warita píše:
Snaha o domluveni by mela vzdy predchazet jakemukoliv trestu. A i kdyz clovek tresta, tak by mel znat miru.Ne jak mi jedna privdana rodinna prislusnice doporucila, ze jakmile se decko zacne vztekat, mam ho okamzite osprchovat ledovou vodou. Koukala jsem vyjukane, zda se ji to nezda trochu prehnana reakce, vsak nic az tak zleho zase nedela. Prej ne, dite se musi naucit hned z kraje, ze neco takoveho si nesmi dovolit. Takze sprchovat a sprchovat, az to z nej vysprchujes. 8o 8o 8o Takze to je zase ten opacny extrem. Jsem docela zvedava, jak to u nich bude doma vypadat a uz ted je mi lito toho ditete (ktere jeste nema a podle vseho ani tak rychle mit nebude, protoze ma problemy otehotnet). Ale ty nazory, to je neco. A ma to mit odkud, protoze u nich v rodine se to proste tak razi. Jednou jsme u nich prespavali a jeji tata prede mnou stale hucel, ze decko se nema uspavat, ze co to je, vrazit do postylky a nechat vyrvat, at se ditko nauci, kdo z koho.

To je šílené. Prostě to dítě zlomit už v zárodku. Potom si říkám, že jakákoliv Nevýchova je lepší, než nic, protože spousta lidí ten cit nemá buď vůbec, nebo se v tom všelijak plácá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
19.5.19 15:58

@kamila44455
To video jsem si pustila a cetla jsem si nejake komentare, co tam lidi psali. A hruza 8o, holka v tom videu byla agresivní a oni tam psali, ze bz tu holky zbili?! Takze by jí akorat ukázali, ze agrese je v pohode? Holka tam bije matku, tak ji ma taky bit, aby jí ukazala, ze je to spravne? :think:. V tom videu bylo videt, jak je holcicka nešťastná, to neni nejakou výchovou/nevychovou.

Ja s prisnou výchovou nesouhlasím, dite se nesmí bat svych rodicu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
19.5.19 16:05
@Reflex píše:
To je šílené. Prostě to dítě zlomit už v zárodku. Potom si říkám, že jakákoliv Nevýchova je lepší, než nic, protože spousta lidí ten cit nemá buď vůbec, nebo se v tom všelijak plácá.

Na nektere deti obcasne placnuti plati. A mas pravdu, nez doslova dite lamat, misto respektu, aby citily strach, to radeji tu Nevychovu. Neco takoveho mame tady taky, u sousedu. KLuci fyzicky trestani doslova od mala. Sice je to na prvni pohled lakave jak rychle poslechnou :lol: :lol:, zazvoni jim telefon, ze hned domu, jim zmizi usmev z tvare, ztichnou a domu spis utikaji…jen kdyz pak clovek vidi hloubeji a vnima ten jejich zmatek, neco co se prevaluje od lasky k nenavisti a stokrat zase zpatky, tak je hned jasne, ze tudy jit teda nechce. A mimochodem, ti kluci maji dost problem ve skole. A to nerikam, ze jsou nejak tyrani, jen maji tenhle typ vychovy, zalozeny na autorite toho silnejsiho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
19.5.19 16:07

Jsem hodně přísná, když byly děti malé, bylo to dost vzrůšo. Pak byla drsná ještě puberta, tedy začátek, kdy bylo nutné znovu dítě ujistit, že ač je milované, doma opravdu nešéfuje. Aktuálně si tím procházíme s nejmladším potomkem.

Měli bychom mít doma ustrašené nesamostatné děti, že? Protože jsme jim přece zabili osobnost. Opak je pravdou. Děti jsou samostatné (velmi), sebevědomé (velmi) a díky tomu, že znají naše hranice, k nim máme plnou důvěru. :nevim: Jsem na ně velmi pyšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.5.19 16:07

@_.Emilyyy to jsou kecy, ze z nich rostu. Per primo holka mela mit nastavene hranice. Ja bych si v jejim veku nedovolila ani OMYLEM vztahnout ruku na matku. Prvni chyba nastala, ze decko nenaucili mit respekt vuci rodicum.

Jen si nemysli, moje dcera mezi 18-22m taky zkousela maminku placat. Nepochodila. Velmi durazne jsem ji dala najevo, ze maminka se placat nebude. Kombinovala jsem domlouvani a i placnuti zpatky, aby videla, ze takto ne. A behem velmi kratke doby se nam to podarilo dostat pod kontrolu. Dcera velmi rychle pochopila, ze toto je slepa ulicka a ze pokud chce s rodici dobre vychazet, placat nebude.

A ujistuju te, ze pouhym domlouvanim bych toho nedocilila. Obcas dite musi pocitit, ze rodic je autorita a to, co si muze dovolit rodic (t. z. obcasne placnuti), to si dite dovolit nemuze. Protoze rodic vychovava dite, ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
19.5.19 16:13
@warita píše:
@_.Emilyyy to jsou kecy, ze z nich rostu. Per primo holka mela mit nastavene hranice. Ja bych si v jejim veku nedovolila ani OMYLEM vztahnout ruku na matku. Prvni chyba nastala, ze decko nenaucili mit respekt vuci rodicum.

Jen si nemysli, moje dcera mezi 18-22m taky zkousela maminku placat. Nepochodila. Velmi durazne jsem ji dala najevo, ze maminka se placat nebude. Kombinovala jsem domlouvani a i placnuti zpatky, aby videla, ze takto ne. A behem velmi kratke doby se nam to podarilo dostat pod kontrolu. Dcera velmi rychle pochopila, ze toto je slepa ulicka a ze pokud chce s rodici dobre vychazet, placat nebude.

A ujistuju te, ze pouhym domlouvanim bych toho nedocilila. Obcas dite musi pocitit, ze rodic je autorita a to, co si muze dovolit rodic (t. z. obcasne placnuti), to si dite dovolit nemuze. Protoze rodic vychovava dite, ne naopak.

Opravdu nechapu proc biti oplacet bitim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
19.5.19 16:13
@SAJ píše:
Jsem hodně přísná, když byly děti malé, bylo to dost vzrůšo. Pak byla drsná ještě puberta, tedy začátek, kdy bylo nutné znovu dítě ujistit, že ač je milované, doma opravdu nešéfuje. Aktuálně si tím procházíme s nejmladším potomkem.Měli bychom mít doma ustrašené nesamostatné děti, že? Protože jsme jim přece zabili osobnost. Opak je pravdou. Děti jsou samostatné (velmi), sebevědomé (velmi) a díky tomu, že znají naše hranice, k nim máme plnou důvěru. :nevim: Jsem na ně velmi pyšná.

No tak to by sis tu mohla otevřít poradnu :D. Jak jsi řešila konfliktní situace, vzteky, řevy, bití ze strany dítěte, šprajcy, odmítání jídla, učení a podobné věci? Mělo to okamžitý efekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana112
19.5.19 16:17
@warita píše:

Prosimte Emily je ta madam dokonala nevychova :mrgreen:.(Ma ted jenom jinou profilovku)
Jak ma toho pritele fotbalistu, ltery jeji dceri dal pohlavek za drze chovani a Emily y toho delala aferu :mrgreen: Ta tu jeji dceru ma rozmazlenou dost, ma znackove hadry, iphone za 40 tisic :mrgreen:. Na ni nema cenu reagovat :lol:.

• Citovat
  • Upravit
36556
19.5.19 16:18

Já jsem Nevýchovu přestala brát vážně, když jsem zjistila, že autorka nemá vlastní děti :mrgreen:

Když si vzpomenu, jak děsně chystrá jsem byla, než jsem měla biologicky své dítě a jak se všechno změnilo… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí