Váš názor na třetí dítě ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
1.12.16 21:23
@Géčko píše:
Ahooj mám dva kluky 6 a 3 roky, přemýšlím o třetím miminku. Jaký je Váš názor na třetí mimčo? A kdo už ho má je to velký rozdíl 2 nebo 3? Děkuju za názory :-)

8o Nějak nechápu, proč se ptáš na emiminu na takovou věc. To jako když ti tady řeknou super, tak mimčo bude, když ne, tak nebude?? :zed: Nezlob se, ale to je síla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.12.16 21:24

Mně osobně stačí dvě, ale pokud se na třetí cítíš, tak proč ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.12.16 21:30

Mam dvě s rozdílem 22 měsíců a plánuji i treti. Jde o to jak to cítíte s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
1.12.16 21:35

@Ice79
Prosím tě… určitě dítě nebude podle emimina, ale zajímá mě jak to zvládají ostatní a jestli je to velky rozdil oproti 2 detěm nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
1.12.16 21:46

Já vždy chtěla jedináčka :mrgreen: :mrgreen:. pro mě je tam rozdíl jen časový když by byli jen dva tak je jednodušší vozit do školky ale jinak ok. no vlastně by byl větší klid ale třetí je holka a je to prostě jiné. U nás je to o to náročnější že prostřední je postižený :jazyk: tak si ted užívám pravého mamánka :mrgreen: :mrgreen: a asi se nudíme tak jsme si pořídili dalšího psa :mrgreen: :mrgreen: je fakt že první syn byl pořád na tatínka, prostřední si vystačí sám a až malá je jiná :lol: takže si to vlastně užívám. manžel vždy krutí hlavou že z ničeho nic přijde a začne se se mnou objímat a dávat pusinky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
1.12.16 21:48
@luloinka píše:
Máme dvě a do budoucna chci určitě třetí. Partner říkal že jemu by sice dvě stačily, ale že ví že bych nebyla šťastná tak že pokud se podaří tak třetí bude :srdce: i když on si myslí že pak budu chtít ještě čtvrtý :lol: což se může stát :-)

To mi povidej…ja uz 4 mam a zase me to chyta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.12.16 21:53

Máme 3, a rozdíl mi to nepřišel, naopak je to se 3 asi největší pohoda, co jsme kdy jako matka měla :think: zdaleka největší změna bylo první dítě, to jsem vůbec nevěděla, jak kojit, co můžu dělat, co ne, to bylo strašný. druhej už vplul tak nějak docela v klidu, už jsme věděla co a jak, on byl hodnej kojenec, první si ho nějak nevšimal, ignoroval ho(rozdíl 22m). třetí je 3 roky po druhém, a úplně v pohodě, první dva už si po sobě jakž takž uklidí hračky a tak, jsou docela soběstační v sebeobsluze, vyhrají si spolu, a nejmenšího od jeho narození zabavují, a milují ho…nikdy nezapomenu, jak se před pártýdenním prckem porvali o chrastítko, protože mu chtěli oba chrastit, aby ho zaujali…ten jenom valil oči, co se to před ním děje :lol: teĎ už mají 6,5, skoro 5 a skoro 2, a vyhrají si spolu všichni tři :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
1.12.16 21:55

Tak já mám dva kluky-4 roky a 20 měsíců no a za měsíc k nim přibude sestřička a myslím, že třetí dítě už bude na pohodu…mám pocit, že moc věcí se nezmění. My jsme akorát pořídili velké auto a přeskládali pokojík, jinak žádné velké přípravy se nekonají. Hlavně aby dcerka byla zdravá a zbytek už prostě zmáknem :D Takže @Géčko já můžu sdělit svou zkušenost krátce po novém roce :) jinak my jsme se třetímu nebránili, ale nebylo to úplně v plánu, abych otěhotněla takhle brzy…jedna nehoda se stala :mrgreen: ale já si myslím, že prostě některé věci se až tak úplně plánovat nemají. POkud po třetím toužíš, partner je také pro, dokážete děti zajistit, máte doma prostor…tak nevidím důvod proč třetí nemít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
1.12.16 22:06

My máme tři. U nás to bylo tak, že při dvou dětech to byla pohoda, klid, doma balzám na duši. Přišlo třetí miminko a hrůza. Řev, ječení, vriskani, boje..prostě jak u blbečků na dvorečku :-) ale jinak jsou boží a ten nejmenší je neskutečně sladký. Přes to všechno bych do toho šla znovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.16 22:09

Oba jsme ze 3 dětí, máme 2 (po 2 letech) a chceme taky ještě jedno. Snad nám bude naděleno třeba do roka. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6980
1.12.16 22:13

No kdybycho to četla přes den, tak ti to jedu osobně rozmluvit - to je tady menší peklo na zemi 8o ale teď už roztomile spinkají, je tady ticho a klid, konečně jsem dopila čaj od snídaně, takže jo, je to fajn. Jen ten věkový rozdíl je určitě lepší ty tři roky - já je mám od sebe nejst. s prostředním dva roky a prostřední a nejml. rok a 9m a dobrovolně bych do toho nešla. Kdybych měla tu možnost, tak vrátím čas a pořídím si ho až právě tak ty 3-4od prostředního - samozřejmě chci aby to byl tenhle stejný Štěpánek, ne že bych si přála aby zmizel a bylo jiný dítě, aby to nebylo rouhání 8o I když je to hlavně o povaze těch dětí - prostřední je pohodář, nejstarší a nejmladší vzteklý tvrdohlavci, co mají mezi sebou milion konfliktů za hodinu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.12.16 22:14

No já mám pořád pocit, že bych tři děti chtěla, ale rozum říká ne :-) U nás se bohužel ukázalo, že manžel není vůbec ochotný věnovat se dětem, takže jsem mámatáta. Při věkovém rozdílu 2 roky to tragedie není, sice jsem uštvaná až na hranici svých možností, ale starší nepřijde o moc aktivit, protože toho zatím moc nepotřebuje. Kdyby třeba za tři roky bylo třetí, bylo by starší 5 let a to už by byl trochu problém, jak zvládnout výlety, kolo, plavání a podobné i s miminem. A na větší věkový odstup třetího, aby ty mladší dvě byly samostatné, už nemám věk, začali jsme pozdě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.12.16 06:02

To myslim zalezio na vas, tady ti kazdej muze napsat jen jestli by si treti dite poridil on. Za nas teda jo :-) Tri kluci po 2,5 letech jsou super, pokud mas zelezne nervy a vubec vsechny casti tela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
2.12.16 08:03

@aklusim no já si tak taky myslím, že to bude fajn. nějak se toho nebojím, když vydím jak už teď se nemůžou dočkat až budou vozit kočarek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.16 08:10

My tři máme, chtěli jsme. Ale, kdybych věděla, jak to s tím třetím bude, tak bych se asi rozmyslela, jestli do toho půjdu znovu. A to kvůli nemocnosti. Co se třetí narodilo, pořád je někdo nemocný, především tedy to nejmladší, má opakující se potíže a velmi mi to zkomplikuje návrat do práce. Je to vysilujíci, když se semele i blbá střevní chřipka, tak všechno 3×. Navíc nemoci nejmladšího jdou bolestivé, což se odráží i na strachu z doktorů, cizích lidi. Příští rok má nastoupit do školky a já do práce, ale vubec nevim, jak to budeme zvládat. Jinak je to veselé dítě, divočejší, jen kdyby nebylo těch nemoci, kdy se promění samozřejmě na mrzouta. Asi je moje rozčarování dané tim, že dvě první byly zdravé, odolné děti, Nečekala jsem to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová