Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Suzuveverka U nás nejen, že tlačí věk, ale třetím dítětem bychom se dostali asi nejen na hranu finančních možností, ale i vzhledem k tomu, že jsme na ně s manželem prostě samy, tak bychom byli opravdu uštvaní co se týče pozdější logistiky do škol/školek/na kroužky, nemocnosti (troje nešťovice po sobě a řešení OČR by byla fakt chuťovka), vykrývání prázdnin.
@Svistice Mě tohle docela štve, protože finančně bychom to dali, žijeme v domku, takže prostor by byl, do auta by se tři sedačky dozadu vešly… Co by za to jiné daly a mě rozum třetí nedovolí.
Já jsem sama ze třech a vždycky bylo moje přání mít taky tři. Tak snad se to ještě povede ![]()
Taky máme dva kluky, 6 a 4 roky, třetí jsem nejdřív chtěla, pak s nástupem do práce už ne. Dopadlo to tak, že máme do třetice holčičku. Jsou jí dva týdny a zatím v pohodě, všichni jsme z ní nadšení. Kluci už jsou oba ve školce, takže dopoledne ji mám jen pro sebe, fakt si ji užívám. Za sebe třetí doporučuju, věkové odstupy máš pěkné.
Také přemýšlíme nad třetím
Máme dceru 11let a syna 2,5roku, ale pořád nevím, navíc už není moc času, bude mi 35let a chci se rozhodnout co nejdřív. přítel to nechává na mně. Jinak hlídací babičky žádné nemáme, ale je pravda, že přítel hodně pomáhá. Pořád ale váhám a čas běží ![]()
@Jajo82 To jste mladá:)) Já bych do toho asi šla, pokud to dovolují finance, jste zdravý, máte se rádi, tak proč ne?:)) ![]()
@Dušiska děkuji za názor. Vím, že nejsem ještě tak stará, ale nerada bych měla tři jedináčky, když už, proto taky nechci případně dlouho čekat. Partnerovi je sice přes 40let, ale energie má pořád dost
Spíš taky řeším bydlení, jsme ve 2+1 sice je to velký byt nějakých 75m2,ale pro tři děti nevím, pokoj by musely mít asi všechny tři dohromady, je to sice velký pokoj, ale má jedno okno, tak ani nevím jak ho případně přepažit nebo tak. A bohužel nehrozí že bychom se v nejbližší době dostali do většího. pak si pořád ještě říkám, co na to řekne rodina, myslím moji rodiče, přítel už rodiče nemá, přitom je to ale naše věc, vše kolem dětí si obstaráváme sami, ale prostě se od toho nemůžu odprostit, kor s mámou nemám úplně nejlepší vztahy, takové na bodu mrazu. Chováme se k sobě slušně, ale když se vidíme, je to spíš povídání typu jaké dnes bylo počasí apod. nikdy jsme spolu neprobíraly nějaké osobnější věci, ale to zase trochu odbočuji
![]()
@Géčko píše:
Ahooj mám dva kluky 6 a 3 roky, přemýšlím o třetím miminku. Jaký je Váš názor na třetí mimčo? A kdo už ho má je to velký rozdíl 2 nebo 3? Děkuju za názory
V „běžném provozu“ nevidím příliš rozdíl jestli 2 nebo 3. Ono jde samozřejmě i o věkové rozložení a celkově, jaký jste typ rodiny. Určitě je větší rozdíl při přechodu z jednoho dítěte na dvě, než ze dvou na tři. Ale rozhodně to je velmi cítit při cestování, dovolených, když potřebuješ zajistit hlídání, především když jsou děti nemocné - většinou je to najednou a to je opravdu veliký rozdíl jestli 2 nemocné děti, nebo 3. Určitě to také bude hodně poznat i později, co se týká výdajů - dokud jsou malé, tak jakž takž v pohodě, ale až přijdou výdaje do školy, elektronika, oblečení (až nebudou chtít dědit), taneční, řidičák, vysoká - to mi je jasné, že se ještě zapotíme. I proto jsme se shodli, že čtvrté už opravdu ne, nebýt tolik výdajů klidně bych šla i do čtvrtého. Ale chceme zase dopřát dětem čas od času moře, hory apod…a to si už s více neumím představit. Ono už i se třemi to bude záhul
. Ale jak jsem psala, co se týká takového toho běžného provozu domácnosti, když se to zorganizuje, není to problém. Problém by byl, kdyby to byla trojčata - ale jak už se alespoň to nejstarší umí samo oblíct, najíst, atp., tak je to víceméně pohodička
a je to krásné, stojí to za to!
Ahoj, je tu někdo, kdo si mooc přeje třetí dítě? Mne je 35 let a mám dvě děti. Chlapečka 3,5 roku a holčičku 2 roky. Příští rok bych si moc přála otěhotnět. Už budou oba ve školce a já ještě jednou toužím být těhotná a zažít ten pocit. Poprvé mi bylo dost špatně a podruhé jsem zase kvuli malému moc těhotenství neprozivala. Byl mu jeden rok, když jsem otehotnela. A tak si to chci ještě jednou užít. Materskou mám do 3,5 let, tak mám ještě rok cas. Partner se na to moc netváří. Třetí uz raději nechce. Jak to máte vy?
@helena1985 asi úplně nwm, co si chceš užívat.. Mám 2 kluky, 14 a skoro 6 let.. Bude mi 38.. Jsem ve 13 tt.. V životě mi nebylo tak strašně zle jako teď.. Už minimálně 4 týdny jsem téměř mimo provoz.. O hodně věcí se mi stará starší syn.. Tolik o užívání.. Jinak ano, chtěla jsem vždy 3 děti, tak jsme to zkusili…
Příspěvek upraven 14.04.20 v 20:06
@martina.se kdy mas tp? Pocitam, ze mame nejak podobne, ja 17.10.
Hele já to třetí mám furt otevřené. Zvažuju, přemýšlím a sama se chci během léta rozhodnout. Letos mi bude 34 a proto to beru, že buď teď nebo už nikdy. Mám prvňáčka a malé budou v létě 2. Moje emoce by ještě jednou do toho šly, ale rozum mě brzdí, tak zatím nevím. Na jednu stranu jsem vděčná za páreček a zdravé děti a říkám si co když bych potřetí už štěstí neměla. Hodně cestujeme a s třemi dětmi už by to bylo těžší.
@helena1985 kvuli pocitu tehotenstvi bych do toho nesla. Prilis kratka doba na to, co prijde po tom. Mame deti podobne jako vy a tedy i spokojend tehotenstvi nevyvazi vztekajiciho se nelogickeho triletaka. A to jeste nevim, co prijde pitom.
@Cuddy píše:
@martina.se kdy mas tp? Pocitam, ze mame nejak podobne, ja 17.10.
27.10.
beru to druhé tedy.. Pak ještě o 5 dní dříve.. Tohle dle utz z dneška ![]()
My tři máme, chtěli jsme. Ale, kdybych věděla, jak to s tím třetím bude, tak bych se asi rozmyslela, jestli do toho půjdu znovu. A to kvůli nemocnosti. Co se třetí narodilo, pořád je někdo nemocný, především tedy to nejmladší, má opakující se potíže a velmi mi to zkomplikuje návrat do práce. Je to vysilujíci, když se semele i blbá střevní chřipka, tak všechno 3×. Navíc nemoci nejmladšího jdou bolestivé, což se odráží i na strachu z doktorů, cizích lidi. Příští rok má nastoupit do školky a já do práce, ale vubec nevim, jak to budeme zvládat. Jinak je to veselé dítě, divočejší, jen kdyby nebylo těch nemoci, kdy se promění samozřejmě na mrzouta. Asi je moje rozčarování dané tim, že dvě první byly zdravé, odolné děti, Nečekala jsem to.