Vaše děti a společenské kontakty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
2.3.21 08:33

Pouze on-line si volaji nebo na Messengeru. Osobne treba na hristi atd. se neschazi.
Obcas holky hlasi, ze potkaji deti u jidelny, kdyz si po on-line hodinach jdou pro obedy.
My mame zas tri doma momentalne. Tak oni si vystaci pri hrani na zahrade nebo na kolech, kolobezkach, bruslich nebo ve snehu sami. Osobni kontakt chybi. Ale co se da delat. Ted neni mozny.
Alespon si volaji. V dobe kamer si muzou udelat i party kazdy u sebe a presto byt spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 08:36

Dcera (14) se s kamarády prakticky nevídá, ale rozhodně ne proto, že bychom ji my izolovali. Nechce sama. Výjimečně jde s jednou kamarádkou ven, ale za poslední měsíc ani to ne. Trochu mě to děsí, protože nikdy nebyla samotářský introvert, ale na sílu to netlačím a nenutím ji. Jsou hodně v kontaktu on-line, často mám podle zvuků z dětského pokoje dojem, že jich je tam aspoň šest, ale to je tak jako všechno.

• Citovat
  • Upravit
4990
2.3.21 10:03

Syn 1.tr. chodí ven se dvěma kamarády, s jednim se i navštěvuje. Teď k nám na pár dní přijely neteře z jiného kraje. Občas jdeme ven s mými dvemi kamarádkami a jejich dětmi. Nevěřím na přenos venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
2.3.21 10:10

Pravidelně mají kontakt s dětmi přítele na víkendy, o táty také nějaké návštěv,. Jednou týdně chodí na atletiku, kde saké mají vrstevníky. Jinak hodně přes Teamsy. Setam máme návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
2.3.21 10:24
@Lama Lama píše:
Pravidelně mají kontakt s dětmi přítele na víkendy, o táty také nějaké návštěv,. Jednou týdně chodí na atletiku, kde saké mají vrstevníky. Jinak hodně přes Teamsy. Setam máme návštěvu.

A u vás funguje atletika jako kroužek? To někde jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
2.3.21 10:27

Jsme na vsi a decka se normalne vidaji. Nenacházíme se u nikoho doma jako rodiny, což jsme delavaly. Ale ven i my dospěli normalne chodíme v partě. Nikdo z nás zatím covid neměl. Nebo o tom nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
2.3.21 10:42
@bigl píše:

Jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.21 10:44
@bigl píše:

No nejde, dělají to načerňáka ;) My ještě nedávno měli tréninky jedno dítě plus trenér (venku), teď už ani to… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.3.21 10:44
@Anonymní píše:
Domů kamarády taky nezveme, ale já mám děti už větší a ti se vídají s kamarády sami venku, na tom nevidím nic špatného. Do školy už skoro rok nechodí, tak by byly izolovaní úplně.
Zakladatelka nepsala, jak má staré děti a jestli se kamarády vídají věku nebo doma.

Psala, že má školkové děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
2.3.21 10:57
@bigl píše:

My jedeme on-line. Není to ono, ale aspoň něco. Chtěly jsme zkusit třeba 5 děti někde lese. Ale s aktuální situaci nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
2.3.21 11:00

Mám skolkové dítě a i teď když školku zavřeli se vídáme s jinými dětmi že školky, odpoledne venku, na navstevu k nám taky občas nějaká kamarádka s dítětem zajde. My jsme covid měli, tak snad nějakou imunitu máme. Jinak se docela divím, že už skolkové děti mají psychické problémy z izolace, vždyť školky jedou pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 11:06

Dcera 10 let se vídá se 3 kamarádkami - všechny rodiny už jsme covid měli. Děti se navzájem navštěvují. Ale nechodí třeba na hřiště, nebo mezi další „osoby“. My chodíme do práce, s nikým navíc z našich přátel se nestýkáme. Mladší dcera si nevodí nikoho, stačí jí kamarádky od ségry. Ještě se potkávají na zahradě s dětmi od sousedů. Z rodiny se vídáme s prarodiči.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 11:13

Mám dítě mladšího školního věku s Aspergerovým syndromem, vzdělává se trvale doma. Děti nepostrádá vůbec, dospělé přátelé ano, ale jsou v kontaktu alespoň on-line. Oba pracujeme s manželem z domova, nákupy si necháváme vozit. Kontakty jsme omezili úplně. Jeden z nás je rizikový kvůli nemoci srdce. V okolí máme spousty nedodržovačů, některé to stálo málem i život. Nejhorší je, že tahle tupá hovádka mohou nevědomky nakazit někoho rizikového, kdo se snaží maximálně chránit, ale nemá možnost si například objednat nákup s dovozem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 11:24

Spíš si uvědomte jednu věc, a to je fakt, že u některých lidí je velmi důležité načasování, kdy se s covidem setkají. Já se hodlám nechat očkovat okamžitě, jakmile bude očkování dostupné pro běžné lidi mladšího věku. I kdyby mělo účinnost pouhých 70%, i za cenu že bych jako očkovaná prodělala těžší průběh, který bych přežila. Mám kamarádku, která si domů zve také kdekoho. Věří, že má dokonalý imunitní systém, očkování zcela odmítá a tvrdí, že covid prodělá úplně každý. Vůbec neřeší ostatní lidi. Je to člověk, do kterého bych toto nikdy neřekla. Ústa plná humanity, ale pandemie ukazuje skutečnou tvář některých jedinců, kteří jsou naprosto bezohlední vůči svému okolí.

• Citovat
  • Upravit
10425
2.3.21 11:32

Vidam se s mymi rodici a pak s jednou kamaradkou a jejimi detmi. Porad tou samou. Covid jsme vsichni doma prodelali v lednu. Vic kontaktu zatim vyhledavat nebudu, na hristi se nedruzim, lidem se jinak vyhybam, ale tohle rusit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí