Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, aby jsme si takhle trochu všichni oddychli, pojďme se bavit o tom, jaký máte zájmy nebo koníčky, v čem se chcete zlepšovat, na jaké seriály koukáte, nebo i filmy, které by jste doporučili. ![]()
začnu já: knihy, angličtina, tanec… ![]()
Já zatim nepřišla na to, co by mě uplne nadchlo. 😅 Mam dvě děti, tak se třeba ráda občas koukám do zdi. 😀 😀
Už od dětství knihomolka, s čímž souvisí i záliba v psaní. Asi kniha, co mi je největším vzorem je od Nevrlého - Karpatské hry, což souvisí s mým dalším koníčkem a to je toulání se přírodou, spaní nadivoko pod hvězdami, cestování, z čehož se postupem vypěstoval další koníček a to je focení. Nejsem ale žádný nadaný fotograf, jen cvaknu, co zaujme oko, ale snažím se přitom i přemýšlet nad technikou. Nejvíc se teď ale asi věnuju zahradě. Filmy mám nejradši dobrodružné a pokud možno podle skutečných událostí (Útěk ze Sibiře, Útěk do divočiny, Togo, Proti ledu…)
Co se týče cestování, ve Skotsku jsem zjistila, že dlouhé pláštěnky jsou v tamním porostu téměř bez stromů, fajn nejen proti dešti
, že je to skvělá země na cestování, protože spát můžete pod hvězdami téměř všude a když dáte u cesty palec nahoru, za chvíli vám zastaví prima člověk, se kterým budete mít námětů na hovor nespočet.
Na Madeiře mě uchvátila příroda, květiny, hory, levády a že když nenajdete jediné rovné místo na stan, dá se postavit i na smetišti
Sic tam nejsou na typ turisty typu mě příliš zvyklí, jsou velmi pohostiní a hned vám začnou na přivítanou něco nalévat, ať už jejich 18% víno, ponču ( nápoj, z pomerančů, citronů a bílého rumu) či cosi připomínajícího slivovici. Když jsem v noci čekala na letadlo a usínala jsem na lavici, zhasla nade mnou světla.
V Portugalsku nás sice málem okradli už cestou z letiště a pobyli jsme tam jen chvíli, ale zaujaly mě místní tramvaje. Což vlastně tak trochu souvisí s tím, že jsem šotouš ( mám ráda vlaky, tratě a ráda je i fotím).
Ve Švýcarských horách zaplesalo mé srdce lačné kamenitých výšek natolik, že bych se tam mohla vracet pořád.
A mohla bych pokračovat. Ale stejně vím, že ta největší dobrodružství číhají i na těch popraskaných polních cestách hned za domem, že mě lákají jít dál po neznačených trasách, objevovat krásy naší přírody.
Bylo by toho ještě dost, ale myslím, že tohle jsou pro mě asi ty nejdůležitější aktivity.
Knížky, pohyb, pohyb a pohyb. Za minulý týden mám 1000 minut intenzivního pohybu.
Cestování, to miluji nadevše, ale leze to do penez.
Pohyb a asi celoživotne se už budu ucit nj, ve kterém chci byt dobra, ale jde to pomalu.
Já se teda odvážu a napíšu to „veřejně“ ´, i když je to děsně intimní téma a myslím, že využití anonymu by bylo na místě
![]()
U mě je to sport - miluji cyklistiku, vodáctví, ráda chodím do přírody, na čundry, plavu, běhám.
Na knihy poslední dobou není čas, na nějaký seberozvoj příliš taky ne. Ale snažím se udržovat stará přátelství a budovat si nová, mám ráda lidi, ráda se seznamuji, tohle mi v životě hodně dává.
Sport jen tak relaxačně (joga, běhání), čtení a knížky (mám na starost obecní knihovnu), psychologie, toulání přírodou, od covidu i kytky a zahrada, baví mě i deskovky, hry s dětmi, lego…
Ráda čtu, chodím po horách, starám se o vnoučata, vařím, cvičím jemnou jogu, řídím auto, zajímám se o architekturu a cákám se v moři
Mám ráda cestování- miluju přírodu, hlavně jeskyně, hory, pak historii a architekturu. Ráda čtu, jezdím na kole, lyžuju, baví mě řízení auta a zvažuju řidičák na motorku.
Za dob kovidu jsem ujiždela na českých seriálech, všeobecně mám ráda pohyb ( procházky, jízda na bruslích) a nejvíce mažoretky tím já žiju. Pak mě baví i práce na zahradě, baví mě hlídat děti tak mám pár rodin kde jsem hlidala nebo hlídám
cestování hlavně přímořské státy a hory typu Alpy, Tatry… Dříve lyže a snowboard ale nyní díky úrazu už ne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, aby jsme si takhle trochu všichni oddychli, pojďme se bavit o tom, jaký máte zájmy nebo koníčky, v čem se chcete zlepšovat, na jaké seriály koukáte, nebo i filmy, které by jste doporučili.
začnu já: knihy, angličtina, tanec…
Seriály a filmy teď moc ne, přes den moc času není. Jinak cvičení a omalovánky. Od zaří se vracím zpátky do práce ![]()
Na seriály ani filmy moc nejsem. Teď jsem teda dokoukala Černobyl, protože to doporučovala Drábová. ![]()
Cestuju ráda, ale nemám takový ten ohýnek pod zadkem pořád někde lítat. Od toho máme tatínka, ten nás vždycky někam vyveze. ![]()
Miluju knihy od dětství. Konečně dokončuju svůj cíl přečíst vše s postavou Hercula Poirota.
Ráda peču.
Miluju zahradničení, můj sen je zahrada. Zatím mám jen balkón no, ale o to víc každá úroda potěší ![]()
Dodělávám školu a to je taky spíš koníček. Kromě statistiky mě to baví.
Dřív jsem šila, teď na to nemám nervy nějak.
Jo a miluju dlouhé procházky kdekoli
![]()
@MamkaDouDou píše:
Na seriály ani filmy moc nejsem. Teď jsem teda dokoukala Černobyl, protože to doporučovala Drábová.![]()
Cestuju ráda, ale nemám takový ten ohýnek pod zadkem pořád někde lítat. Od toho máme tatínka, ten nás vždycky někam vyveze.
Miluju knihy od dětství. Konečně dokončuju svůj cíl přečíst vše s postavou Hercula Poirota.
Ráda peču.
Miluju zahradničení, můj sen je zahrada. Zatím mám jen balkón no, ale o to víc každá úroda potěší
Dodělávám školu a to je taky spíš koníček. Kromě statistiky mě to baví.
Dřív jsem šila, teď na to nemám nervy nějak.
Jo a miluju dlouhé procházky kdekoli![]()
![]()
Já teda na seriály moc nejsem, protože není čas, ale Černobyl jsem taky zkoukla a bylo to dosti působivé. Jeden z mála, co stojí za to kouknout. Jako malá jsem ale milovala Knigt Ridera. Mluvící auto, které je řízeno jako umělá inteligence, to pro mě tenkrát byla nemyslitená pohádka, dneska už to začíná být v podstatě normálka a děti dnešní doby by si ťukaly na čelo, co by jako na tom seriálu mělo být zajímavého
Ženský tam spíš asi letěly na toho Hasselhoffa, mě spíš zaujalo to auto a to nejsem žádný autový typ, mám daleko radši vlaky.