Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
zkoušeli jste to teda někdo péct z toho klasického klásku? jak to dopadlo?
@yourlady píše:
@Saabiii a nemate nekdo jiny recept? rada bych zacala retez oid zacatku,tj.ne z dilu, ktery od nekoho dostanu, ale zacala bez darovaneho dilu a pak sama rozdala jinym.dik![]()
připojuji se k yourlady. Máte někdo základní recept? Jak začít koloběh? Tj.bez darovaného těsta???na to se ptá i zakladatelka diskuse. Děkuji moc! ![]()
@sabrinafromprague
Recept nemám, ale když dostaneš od někoho ten základ, tak do něj přidáváš jen cukr, mléko a polohrubou mouku. Ono to nabyde a to pak zase rozdělíš na 4 díly, daruješ a svůj díl teprve ochucuješ, dodáváš další suroviny a upečeš.
Z toho mi logicky vychází, že základ je tvořen jen moukou, cukrem a mlékem v nějakém poměru ![]()
Jinak na straně 2 je příspěvek od @Saabiii a tam je odkaz, jak základ i ten zbytek udělat. Postup je sice trochu jiný, ale suroviny stejné.
12 dní přípravy? tady to píšou http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…
máte někdo rychlejší ecept prosím? týdenné chápu, ale 12 dní ![]()
12 dní je moc no
. Teta chlebíček udelala tak, že dostala zaklad a pak v 1 den přidala vsechny suroviny a upekla. A bylo to vynikajici
. Takže si myslim, že je to mozna i zbytečné přidávat každy den neco ![]()
Syn dostal těsto a pak ho nenapadlo nic jiného než ty tři díly podarovat mi a dvěma sestrám..tudíž budeme mít 9dílů na rozdávání..kdo by měl zájem. Rozdávat budeme zítra, ale obávám se, že tento příspěvek si do té doby nikdo nepřečte. Jsme ze Šenova u Ostravy.
O těsto si nemá nikdo říkat, protože jinak prý nefunguje a štěstí nepřinese…samo těsto si ke každému najde cestu ve chvíli kdy štěstí potřebuje…
Mně se podařilo toto těsto zaměnit s žitným kváskem, takže dostávalo 2 nebo dokonce 3 dny jen tmavou žitnou mouku. Pořád se mi zdálo, že to nemá tu správnou chlebovou vůni, a pak mi při ochutnávce došlo, že je to nějaké sladké a že to byl kvásek na vatikánský chléb.
Proces kvašení se tou žitnou moukou zpomalil, ale vyhodit se mi ho nechtělo. Kvásek potom dostal dávku cukru, aby měl co papat, druhý den cukr a mléko, další den zrovna tak, a když to hezky bublalo a kvasilo, šlo to dle receptu na vatikánský chléb do trouby. Jen já dávám výrazně méně oleje a méně cukru. Bylo to moc dobré, z čehož usuzuji, že na tom nejde moc zkazit.
Mám odděláno těsto bokem a budu péct znovu, nevím co to je, vatikánský chléb už asi ne a kváskový chléb také ne.
Kvásek na chleba lze zpomalit v lednici, předpokládám, že se to dá udělat i s vatikánským kváskem, takže pokud to chcete někam poslat, doporučuji až přestane kynout, potom podchladit tak na 4-8°C, dobře tepelně zabalit a poslat. Pár dní na cestě takto vydrží, jen je potom potřeba přidat jeden den krmení na probuzení, a kdyby kvasilo pomalu, další krmení přidat o den později.
Když kvásek nakrmíte před zasláním, bude kvasit a může vybouchnout, nebo se přesytit. Nedoporučuji ![]()
Opava, nemá prosím
někdo k darování kvásek pro upečení Vatikánského chleba?
Praha 13 - mám kvásek a možné adeptky na darování jely pryč, chce někdo? ![]()