Vážíte doma své děti/puberťáky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69030
7.3.22 15:35

3 roky bez vážení? Nechodíte na preventivky? Jinak mezi vážením jednou za tři roky a jednou za tři měsíce je dost rozdíl. A tak nějak mám přehled o tom, kolik děti za ty dva roky přibírají. A doktor to nebude chtít vědět na kilo přesně, zatím jim stačilo i - loni měl pětadvacet, tak teď tipuji tak o dvě kila víc. Ale stejně i během těch dvou let se povětšinou s dětma vyskytnu někde, kde tu váhu překontrolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
7.3.22 15:39
@Pajka2020 píše:
Puberťáky ještě nemám. My se vážíme pravidelně všichni 1× za měsíc a zapisujeme si to.

Kam si to zapisujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
7.3.22 15:41

Ne nikdy jsem fakt nemela potrebu me dite pravidelne doma vazit :think:.
Dcera nema zadne zdravotni problemy, aby to bylo potrebne. Vzdy byla drobnejsi, ale zdrava.
Pribliznou vahu samozrejme jsem vzdy vedela kvuli napriklad lyzim atp.

Pravidelne jsou vazeny deti pri vrcholovem sportovani napriklad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22002
7.3.22 15:50
@freeport píše:
Kam si to zapisujete?

Do obýváku na nástěnku a vodí k tomu návštěvy, ať se podívají, jak Pepíček hezky papá a přibírá a Mařka nežere a nežere, taky bude jak lunt a žádný chap si ji nevšimne, protože chlapi mají rádi za co chytnout.
Pod čarou v tabulce na nástěnce je i velikost spodního prádla rodičů a délka penisu otce rodiny. ;)
Někdo ukazuje fotky z Egypta, někdo tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
7.3.22 15:52
@mado píše:
Do obýváku na nástěnku a vodí k tomu návštěvy, ať se podívají, jak Pepíček hezky papá a přibírá a Mařka nežere a nežere, taky bude jak lunt a žádný chap si ji nevšimne, protože chlapi mají rádi za co chytnout.
Pod čarou v tabulce na nástěnce je i velikost spodního prádla rodičů a délka penisu otce rodiny. ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
7.3.22 15:56

@mado zlomenou nohu jednou, sono víckrát. No mně prostě přijde pro dítě víc ponižující vážit ho narychlo u doktora (nemyslím praktického) než v klidu doma. Ale děti mám malé a vážení je baví. U pubertáku chápu, že se jim nemusí chtít a taky nevím, jak často to po nich zakladatelka vyžaduje. Cca 2× do roka je za mě ok. Ale ani bych u toho nemusela být, jen by mě zajímala ta informace.
PS. Vlastně už teď (6,9 let) se váží sami. Čísla umí, váhu si vytáhnou a nemusím jim nijak asistovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
7.3.22 16:03
@fenny píše:
Po nás posledně chtěli váhu na ortopedie, tam ji neměli a my jsme těžce tipovali :lol:
No a při posledním těhotenství na gynekologii. Já váhu nevěděla a jejich byla rozbitá, tak si sestra nějaké číslo (asi o 5 kg mimo od skutečné váhy, ale tabulky jsou tabulky) vycucala z prstu, protože přece nemůže ten chlívek nechat prázdnej :nevim: :lol:

no přesně, oni se i ti doktoři většinou ptají jen proto, aby ten chlívek nezůstal prázdný - důležité je to pouze před narkózou, jinak na dávkování léků i doktor pozná odhadem, jestli dítě váží 20 nebo 40 ks

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
7.3.22 16:08
@listento píše:
Ještě jsem neviděla lékaře, co by neměl v ordinaci/ambulanci váhu. Fakt není problém tam to dítě zvážit. Doktor by to měl dělat, je chyba se spoléhat na informaci od rodičů - třeba u antibiotik je ta váha důležitá pro dávkování. Hodně neprofesionální, kolikrát osobní nelékařské váhy jsou nakalibrované na nižší hodnoty, no, taky jsem se s tím setkala, od takových hochštaplerů radši rychle pryč. To se rovnou může takový „doktor“ zeptat, kolik máte tlak…

Ty jo, naše pediatrička ještě nedávno vážila na takové té staré váze se závažím :pankac:. A dnes má obyčejnou váhu, starou digitální. A doktora je to skvělá, na tomhle to fakt nestojí. Takže respektuji Tvůj názor, ale určitě s ním nesouhlasím. Raději si dítě převážím v klidu doma a myslím, že spolehlivě, váhu máme kvalitní. Posledně jsem byla s dcerou na gynekologii a na váhu se též ptali a byla by mi hanba, kdybych ji jako matka nevěděla. Dceři je 11 let. Až ji bude 16, bude to samozřejmě jiné, ale nevím, co je na tom divného, aby rodič věděl váhu svého nezletilého dítěte, jak tu někteří píši. To mi vážně jako narušování soukromí nepřijde, máme mezi sebou doma důvěru a samozřejmě to nebude troubit někde po kamarádkach, že..

EDIT: promiň, trošku jsem se tu zamotala, Ty jsi nepsala nic o tom, že je to špatné, takže souhlasím s Tebou, že někdy může být problém, když se lékař spolehne na nějaké odhady rodičů. V tom máš pravdu!

Příspěvek upraven 08.03.22 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
7.3.22 17:29
@Nika079 píše:
@mado jasně, takže když třeba 3 roky nebudu vážit, pak si dítě zlomí nohu a povezou ho na rentgen, tak bude muset nejdřív na váhu, protože nebudu tušit, kolik váží? Radši jednou za čas doma zvážim a plus minus si pamatuji. Děti mám tedy menší, ale u pubertáku v tomto nevidím rozdíl.

A na rtg potrebuji tu vahu k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
7.3.22 17:37
@j.a.n.i1 píše:
A na rtg potrebuji tu vahu k čemu?

to by mě taky zajímalo, v životě jsem na rentgen váhu znát nepotřebovala, ani mé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.3.22 18:03

My se občas zvážíme všichni. U dětí to chci vědět kvůli dávkování léků. U nás ale z vážení nikdo trauma nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.3.22 18:12

Vazim každé ráno a když má moc tak ten den nedostane najíst ani napít

TOS chtěla číst chceš si povídat o tom jak kontroluješ váhu, aby nemělo moc… nebo já to teda nějak úplně nechapu

Příspěvek upraven 07.03.22 v 18:46

• Citovat
  • Upravit
1240
7.3.22 18:41

@vokishka @j.a.n.i1 tak já si celý život myslela, že podle váhy nastavují míru prozářeni. A jestli ne, tak mi padá další životní jistota :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
8.3.22 02:38
@freeport píše:
Kam si to zapisujete?

Nepoužívám žádnou speciální aplikaci. Mám na to sešit s tvrdýma deskama, pak to píšu každému do jeho osobní složky v počítači a ještě chci psát pravidelně 1× za rok jednu hodnotu do fotodeníčku každého dítěte.

Děkuji @mado za připomenutí😂. Ještě jsem zapomněla napsat, že v obýváku máme nástěnku, ke které vodíme návštěvy. Hmotnost všech členů rodiny za poslední rok je v přehledné tabulce a v grafech.
Pod čarou v tabulce na té nástěnce máme fotky nás rodičů ve spodním prádle a za samozřejmost považuji všem sdělit velikost a délku VŠEHO.
Lidé často ukazují návštěvám fotky z dovolené. Toto je podle mě přežitek a fakt to nechápu.
Někdo rád ukazuje fotky z Egypta, někdo tabulky. Chtělo by to trochu více tolerance 😜 :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.03.22 v 02:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
8.3.22 02:40
@mado píše:
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová