Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pane bože, dneska všichni manželé, co mají milenky, zpytují svědomí.
Tenhle příběh už tu byl.
No z mého pohledu to u dlouhodobého vztahu je divné, nemít v tom city a jet jen na vypočítavost. Ale já jsem žena, takže mužský pohled ti nedám.
Milenka musela poznat, že do ní zamilovaný nejsi, pokud není hloupá. Tohle žena pozná vždycky, když není naivní.
Jinak mi připadáš jako velký sobec, protože ty té nevěry ani upřímně nelituješ, jen sis vyhodnotil, že je pro tebe výhodnější zůstat doma. Podle mě nemiluješ ani manželku, tak jak jsi nemiloval milenku. Miluješ sám sebe a jde ti jen o svoje výhody a benefity.
@mateska8084 píše: Více
Je to podezřelé. A jak si dal na tom textu záležet. ![]()
Proč bychom tě měly nenávidět? Nám je tvoje nevěra putna ![]()
Jinak manželka se asi snaží omluvit tvojí nevěru zamilovaností, aby si nemusela přiznat, že jsi prostě jen prase, co neudrží ptáka v kalhotách ![]()
Třeba manželka nechce připustit tuhle variantu už jen proto, aby nemusela přemýslet nad tím, jestli stejné divadlo nehraješ na ni..
se jí nedivím
S tím souhlasím, jak ona má vědět, že jí (manželce) nelžeš nebo na ni taky nehraješ divadlo?
To musela být milenka pěkná naivka, pokud ona se zamilovala a nepoznala na tobě, že ty ji nemiluješ? Nebo jsi tak dobrý herec? Jak má manželka věřit, že ji miluješ?
Po nevěře se to dá zachránit. Ale chce to nutnou dávku sebereflexe a dost činů ze strany nevernika. Obnova důvěry je to nejdůležitější a pokud ji pořád lžeš, daleko se nedostaneš. Sice píšeš, že nějaké činy děláš, ale nezníš z toho moc nadšeně. Ono obecně to píšeš dost, že tě to celé obtěžuje, že manželka chce něco řešit, že po tobě vůbec něco chce.
A nejde spíše o naivitu manželky? Že si myslí, že muž musí být k nevěře „zamilovaný“?
I když pro mne by tedy bylo snažší tomu právě věřit, že tam city nebyly.
A jak tu někdo píše, že to musela milenka poznat, to si tedy také nemyslím, takových případů je, kdy chlap pouze „využívá“ na sex a ženy si myslí bůhví jaký mají vztah a jak je dotyčnej miluje.. naivita no..
@Anonymní píše: Více
Ahoj, jak bys popsal lásku ke své manželce? Jaký je důvod, že s ní chceš zůstat? Dokážeš být s manželkou šťastný?
Asi se jí nechce věřit, že jsi takový idiot a ohrozil vaše manželství kvůli tomu, že sis z jiné udělal bezvýznamnou matraci.
Většinou jsou lidé nevěrní právě kvůli emocím, protože ty dokážou být tak silné, že prostě přebijí mozek v tom, že to není správné a morální.
Pokud by tam emoce nebyly, tak jsi o to větší srá. č… Vůči oběma.
Možná manželka nechce věřit, že by její milovaný muž dokázal s nějakou ženou zacházet jen jako s matrací ![]()
@bigl píše: Více
Hele, já už moc chlapům nevěřím. Když jsem byla mladá a svobodná, měla jsem takto kamarády. Jednu chvilku jsem měla zadaného a nedalo se to vůbec mezi svobodnými srovnávat. Choval se ke mě opravdu nejlépe a velmi láskyplně. Sám se nabízel, že mě odveze do práce, zval mě i domů, na večeře, byl velmi ohleduplný i v sexu. Naštěstí jsem do něj zamilovaná nebyla, ale člověk by řekl, že on do mě ano. Nebyla to ale pravda, miloval pouze to dobrodružství a adrenalin. Jako věřím tomu, že svobodná žena, která má například už věk na dítě, tak se hned všeho chytne a slyší i trávu růst. Hodně ženatých a zadaných dělají takové ty balící tanečky a honí si tím své ego. Svobodní byli úplně jiní. Ty zkrátka se ozvali, když něco potřebovali a často měli víc takových kamarádek.
@Anonymní píše: VíceŘíkal ti, že tě miluje? Bylo to na něm vidět?
@Anonymní píše: Více
Něco na tom bude.
Mám kolem sebe hodně mužů, v rámci sportu. Já sama jsem roky zadaná.
S nezadanými je větší zábava, flirt, ale ve výsledku jsou to egoistická soběcká jelita. Ti ve vztahu jsou docela nudní, ale pozorní, galantní, vnímaví..vyloženě se umí chovat k ženám. Kdyby nevěděla co a jak, tak bych citově přilnula spíš k ženáčům. To, že se umí chovat k ženám a sami nějakou mají, není žádná náhoda.
Ale k tématu. Jakožto žena netuším, co se děje v mužském mozku, jestli opravdu vědí tak věcně oddělit emoce od vůle. Spíše bych řekla, že je to nemožné, jedině že by se jednalo o nemocný mozek psychopata-a to doma nechce mít nikdo.
Dobrý den,
bohužel jsem se nechal svést do nevěry a docela dlouho jsem v ní pokračoval. Je mi jasné, že jako většina žen na fóru mě budete rovnou proklínat a nenávidět. Jde mi ale o téma, které jsem použil v nadpisu, tak bych chtěl krátce popsat situaci a znát váš názor.
I když jsem nevěru neměl v plánu, asi jsem jí šel částečně naproti a když po mě protějšek vyjel, nechal jsem se svést a pak v tom pokračoval. Nechtěl bych zabíhat příliš do detailů, ale žena, se kterou to bylo o ničem nevěděla. Byl jsem až takový blbec, že jsem ji v tom nechal a tak nějak jsem to hrál, že je to něco jako vztah, přitom mi šlo hlavně o fyzickou stránku věci. Říkal jsem si, že když to bude vypadat, že to funguje, tak budu dostávat co chci. Po delší době kvůli mnoha okolnostem dohromady jsem se rozhodl, že zmizím a budu se raději věnovat napravování toho, co bylo v původním vztahu špatně. Po cca 2,5 měsících se ovšem stalo, že milenka se rozhodla mě hledat, nějaké indicie asi měla, ale netušil jsem že se jí to podaří - prostě vše se provalilo a nastalo rozhodování manželky, jak postupovat dál.
Když tak čtu, co vše jsem udělal, sám se divím, že mi dala ještě šanci. Má to mnoho podmínek, které se postupně snažím co nejlépe plnit. Je to už skoro 3/4 roku, nějaký malý posun tam možná je, ale stále se ke všemu opakovaně vracíme a snažíme se to řešit… tak nějak si uvědomuju, že to není lehká cesta a že to teď leží na mě a jak moc to má manželka se mnou náročné a těžké, to ano, Ale jeden z největších problémů je asi ten, že se neustále vracíme k tomu, že se mě snaží přesvědčit, že v tom s milenkou musely být za každou cenu hlubší city, zamilovanost a láska…
Vnímám to tak, a obecně se to říká, že ženy bývají nevěrné na základě citů a muži spíš fyzicky. Ale já mám neustále na stole, že na 100% jsem v tom musel mít city, ale to já odmítám. Nějaké základní sympatie tam byly, ale dle mě nic víc a já jsem to bral hlavně jako možnost fyzického potěšení. Milenka se do mě tedy asi zamilovala, ale já jsem tak nějak věděl, že to nebude mít budoucnost a že s ní nezůstanu a city jsem do toho „netahal“. Abych to už nějak utnul: Opravdu zní tak neuvěřitelně, že člověk může mít milenku / milence jen po fyzické stránce, bez hlubších citů? Největší překážkou se mi totiž momentálně zdá, že manželka tomuto nemůže nebo nechce uvěřit.
Děkuji, pokud jste dočetli až do konce