Vdovou před porodem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@divine woman píše:
No, ono není nic v životě zadarmo. A proč by ti měl platit stát? Primárně se máš starat ty. A sirotčí důchod je ti taky málo? Kdybys neměla partnera, ale manžela, měla bys vdovský důchod až do dospělosti dítěte. A ten sirotčí je nízký, kdyby si partner řádně platil, tak je mnohem vyšší. Moje známá ovdověla se 3 dětmi na krku. Dvě už studují VŠ. Může si to dovolit, protože pobírá vdovský důchod a všechny děti slušný sirotčí.
Přesne toto se stalo mé teticce. Tři děti a manžel ze dne na den umřel.
a to byl o hodně mladší. Byl to hodnej chlap a klapalo jim to spolu. Strašně nespravedlivé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx to jsem řešila, jen nemáme hodiny na elektřinu atd, paní mi řekla ze by tam musely byt hodiny, je to pořad něco jen aby nemuseli platit, navíc rodiče by museli platit zase státu z výdělku z pronajmu. Ale děkuji za navrh, zkusíme to ještě nějak probrat a propočítat.
Teď mě napadlo, zkus si dohledat, nedávno, tusim, že v září byl článek o vdovách po hokejistech, co v Rusku umřeli při havárii letadla, je to už 10 let a žijí si spokojený život.
No a pak ještě vdova po Suralovi, fotbalistovi, ale ta není nejlepším příkladem truchlící vdovy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
Teď mě napadlo, zkus si dohledat, nedávno, tusim, že v září byl článek o vdovách po hokejistech, co v Rusku umřeli při havárii letadla, je to už 10 let a žijí si spokojený život.
No a pak ještě vdova po Suralovi, fotbalistovi, ale ta není nejlepším příkladem truchlící vdovy…
Vím, že se tady nemají řešit peníze, ale zrovna tyhle vdovy byly dost ve vatě a to se ti taky truchlí jinak
Chtělo by to přece jen srovnávat srovnatelné. Zakladatelko, přečti si příběh Krkavčí matky Veroniky Hurdové, ta měla děti 2 a třetí na cestě a vyhrabala se z toho. Držím palce! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julča001 píše:
Vím, že se tady nemají řešit peníze, ale zrovna tyhle vdovy byly dost ve vatě a to se ti taky truchlí jinakChtělo by to přece jen srovnávat srovnatelné. Zakladatelko, přečti si příběh Krkavčí matky Veroniky Hurdové, ta měla děti 2 a třetí na cestě a vyhrabala se z toho. Držím palce!
tak já myslela z toho partnerského hlediska ![]()
ale tak jasné, že ony to měly a mají po té finanční stránce jednodušší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj je mi 35 a pred par dny mi umrel manzel
mame 5ti letou holcicku a mam syna z predchoziho vztahu 13r. Vubec nevim co mam delat
nic me nebavi. Manzel mi umrel rychle a nahle. Tak strasne me to boli
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andre20a píše:
Ahoj je mi 35 a pred par dny mi umrel manzel![]()
![]()
![]()
![]()
mame 5ti letou holcicku a mam syna z predchoziho vztahu 13r. Vubec nevim co mam delat
![]()
![]()
![]()
@andre20a píše:
Ahoj je mi 35 a pred par dny mi umrel manzel![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nějaká nehoda nebo úraz?
Přijmi upřímnou soustrast a nyní Ti pomůže jen čas, musíš si to odzit, přeji, ať je brzy lépe!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beckyttine5 kratka a velmi tezka nemoc. Vim ze potrebuji cas jen jsem si chtela asi popovidat s nekym kdo ted bojuje stejne jako ja. Chci vedet jak s tim bojovali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andre20a píše:
@Beckyttine5 kratka a velmi tezka nemoc. Vim ze potrebuji cas jen jsem si chtela asi popovidat s nekym kdo ted bojuje stejne jako ja. Chci vedet jak s tim bojovali
Klidně mi napiš. Před téměř pěti lety žena. Máš rodinu, rodiče? Ti mi první rok dost pomohli. Neboj se klidně zajít za psychologem, vypovídat se. Upřímnou soustrast tobě i dětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, 6 týdnu před porodem mi nečekaně a náhle umřel partner. Naše gmalá bude mít 3 měsíce. Chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo si tímhle prošel nebo ovdověl s tak malým miminkem a našel si časem nového partnera a jak jste se s tím vypořádaly. Na jednu stranu chci tatínka pro malou, na druhou si nedokážu představit, že bych měla být s někým jiným. Navíc mám strach co se týče výchovy
Já tím neprošla, ale znala jsem člověka, kterému zemřel partner asi měsíc před porodem (nádor u kterého to šlo velmi rychle, v půlce těhotenství se objevil a pak už to bylo jen horší a horší). Je to těžké a ona byla dlouho s dcerou sama. Ale i po čase člověk začne myslet na lásku i když ten kdo zemřel bude stále ve vzpomínkách. Ale najít si někoho jen jako náhradu není dobrá cesta. Asi bych na to šla pomalu, občas bych šla s přáteli na skleničku, na bowling apod. a sehnala bych si hlídání. Nebo bych někdy podnikla nějaké akce, které jsou možné s dětmi. Třeba bych vyrazila na hrad se skupinou dalších lidí apod.. Tím by se okruh přátel rozšířil a pokud by z přátelství bylo pak něco víc, nebránila bych se tomu, ale nehledala bych někoho jen proto, abych nebyla sama apod… Prostě když to přijde, tak to přijde. Třeba i nějaká kamarádka může vědět o někom skvělém, ale i toho bych chtěla poznat postupně a v první řadě jako kamaráda a ne hned s tím, že spolu budeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, 6 týdnu před porodem mi nečekaně a náhle umřel partner. Naše malá bude mít 3 měsíce. Chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo si tímhle prošel nebo ovdověl s tak malým miminkem a našel si časem nového partnera a jak jste se s tím vypořádaly. Na jednu stranu chci tatínka pro malou, na druhou si nedokážu představit, že bych měla být s někým jiným. Navíc mám strach co se týče výchovy
Třeba je teď to miminko které se má narodit tvůj partner
kdo ví jak to chodí… u nás pokaždé, když někdo v rodině umřel, tak krátce na to se mělo narodit dítě… Je to hodně zvláštní…
Každopádně dělej tak jak to cítíš ty. Pokud se najde někdo kdo vás bude milovat a ty jeho, tak se tomu nebraň. Řiď se citem a instinktem. Pokud cítíš, že to tak má být, je to správně. Upřímnou soustrast ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, 6 týdnu před porodem mi nečekaně a náhle umřel partner. Naše malá bude mít 3 měsíce. Chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo si tímhle prošel nebo ovdověl s tak malým miminkem a našel si časem nového partnera a jak jste se s tím vypořádaly. Na jednu stranu chci tatínka pro malou, na druhou si nedokážu představit, že bych měla být s někým jiným. Navíc mám strach co se týče výchovy
Ahoj, mojí známé umřel přítel taky před porodem. K dnešnímu dni si nikoho nenašla, protože ještě nemá sílu na nový vztah. Divočina ohledně všeho a do toho ještě stěhování. Pomohli jí rodiče a známi. Ale určitě by do budoucna chtěla najít partnera. Osobně jsem taky přišel o protějšek a taky bych rád nový. Jenže jak tady bylo už psáno, není problém si někoho najít,…je problém si najít kvalitní protějšek. A platí to jak pro muže tak i pro ženy. Takže za mě, zkoušet se seznamovat a poznávat se, pokud stojíš o vztah.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Smím se zeptat kolik ti je a jak zvladáš, že jsi na dítě sám? Já už kolikrát blázním z toho, když vím, že žádný partner nepřijde z práce a nevezme mi tu malou aspoň na hodinku s vím ze je na mne prilepena 24/7
Na to, že přijde cizí chlap a bude pečovat o cizí dítě, na to se opravdu nevaž. To není dobrý důvod pro hledání chlapa.
- Citovat
- Upravit
"Vdova" s nenarozeným dítětem
Ahoj, jsem v 19tt a přišla jsem ze dne na den o partnera, se kterým jsem byla přes 16 let. Dlouho jsme se snažili o miminko, až se zadařilo pomocí lékařů, že jsem ve svých 36 letech konečně otěhotněla. Radovali jsme se, že se konečně zadařilo. A najednou rána, partnera odvezla rychlá a do dvou dnů tu nebyl (akutní zánět slinivky). Jsem zoufalá, ale nechci ublížit miminku, proto se musím držet. Přesto špatně přibírám, stres dělá hodně. Zůstala jsem sama na hypotéku a děsí mě představa, jak to vše zvládnu, až se malý narodí. Snaží se mě nějak medikamentovat, abych vydržela ten šílený stres, brečení, zoufalost, ale vůbec si nedovedu představit, co bude dál. Nikdy jsem nebyla sama. Jak se s tím vypořádat a neubližovat malému? Co vše zařídit ještě před narozením? Mátě nějaké praktické rady, co můžu dělat? Potřebuji hlavně zaměstnat hlavu, abych neupadala do deprese…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Smím se zeptat kolik ti je a jak zvladáš, že jsi na dítě sám? Já už kolikrát blázním z toho, když vím, že žádný partner nepřijde z práce a nevezme mi tu malou aspoň na hodinku s vím ze je na mne prilepena 24/7
omyl…reakce na příliš starý příspěvek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lumi86 píše:
Ahoj, jsem v 19tt a přišla jsem ze dne na den o partnera, se kterým jsem byla přes 16 let. Dlouho jsme se snažili o miminko, až se zadařilo pomocí lékařů, že jsem ve svých 36 letech konečně otěhotněla. Radovali jsme se, že se konečně zadařilo. A najednou rána, partnera odvezla rychlá a do dvou dnů tu nebyl (akutní zánět slinivky). Jsem zoufalá, ale nechci ublížit miminku, proto se musím držet. Přesto špatně přibírám, stres dělá hodně. Zůstala jsem sama na hypotéku a děsí mě představa, jak to vše zvládnu, až se malý narodí. Snaží se mě nějak medikamentovat, abych vydržela ten šílený stres, brečení, zoufalost, ale vůbec si nedovedu představit, co bude dál. Nikdy jsem nebyla sama. Jak se s tím vypořádat a neubližovat malému? Co vše zařídit ještě před narozením? Mátě nějaké praktické rady, co můžu dělat? Potřebuji hlavně zaměstnat hlavu, abych neupadala do deprese…
Partner byl manžel? Pokud ano, bude dítě mít v rodném liste i jeho. Tím máš šanci dostat vdovdky, sirotčí důchod + pokud mel životní pojistku… vím je to blbý ale neřešila by jsi aspoň ty peníze… jinak se drž, bude líp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit