Vdovou před porodem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mrav píše:
Ahoj. Před více než pěti lety jsem procházel něčím podobným - zůstal jsem sám s ani ne dvouletou dcerou. Tehdy pomohli rodiče - i když bydlí dvě hodiny cesty od nás. Když to tak vezmu, bylo to půl na půl. Půl roku jsem byl s Aničkou u našich, půl roku jsme byli sami. První rok je nejhorší. Drž (te) se a upřímnou soustrast.
To mě mrzí…snad to také zvládnu, i když si to zatím nedokážu představit. Čas snad otupí rány.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
To už spousta let není mít povinně pojištěné plátce hypotéky. Ted je to ciste na tobe, jestli se k hypo pojistis nebo ne…a ver, ze spousta lidi nyní ty pojistky nemá…Zakladatelko zkus oslovit Vaší banku, jestli nemá nadaci, ktera toto resi.
Co vim, tak MMB pres svoji Nadaci Clementia nedavno uhradila vdově s třemi dětmi, jejíž muz zemřel, celkovou výši hypoteky…
Drz se
Po nás to teda chtěli dva roky zpět a nestačilo že měl manžel pojistku jinde. Chtěli aby byla přímo u nich (jo jasně další prachy pro ně) protože jinde by nezjistili, že ji třeba vypověděl. Ale stejně by sme jí uzavřeli, litr měsícne to už nás nezabije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Po nás to teda chtěli dva roky zpět a nestačilo že měl manžel pojistku jinde. Chtěli aby byla přímo u nich (jo jasně další prachy pro ně) protože jinde by nezjistili, že ji třeba vypověděl. Ale stejně by sme jí uzavřeli, litr měsícne to už nás nezabije.
Záleží na bance, predloni jsme doplatili treti hypoteku a chteli to jen u první - v roce 2001 u ČS pri úroku 5,20%, nastesti jsme pak refinancovali u mBank a tam uz to nechtěli. Pri dalších dvou hypo po sobe to jen nabídli s tim, ze bude pri sjednání pojistky o par bodu nižší sazba, coz pri sazbě 1,61% u posledni hypo bylo bezpředmětné, zvlast kdyz jsme meli jine zajištění nez splácené nemovitosti…
Kazda banka - minimalne z te vetsi bankovní pětky - ma svoji nadaci, ktera tyto zalezitosti resi. Ja uz zminovala tu Clementia nadaci od Monety. Tam to byl taky silný příběh - manzel zemřel po uraze, pracoval v Německu a zůstala po nem žena s třema malyma detma od kojence do předškolního veku a barak, aspon novostavba, na krku s hypotékou na dalších 25 let, kterou by z mateřské ani výdělku nebyla schopna splatit. Nadace celkovou hypoteku uhradila… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Záleží na bance, predloni jsme doplatili treti hypoteku a chteli to jen u první - v roce 2001 u ČS pri úroku 5,20%, nastesti jsme pak refinancovali u mBank a tam uz to nechtěli. Pri dalších dvou hypo po sobe to jen nabídli s tim, ze bude pri sjednání pojistky o par bodu nižší sazba, coz pri sazbě 1,61% u posledni hypo bylo bezpředmětné, zvlast kdyz jsme meli jine zajištění nez splácené nemovitosti…Kazda banka - minimalne z te vetsi bankovní pětky - ma svoji nadaci, ktera tyto zalezitosti resi. Ja uz zminovala tu Clementia nadaci od Monety. Tam to byl taky silný příběh - manzel zemřel po uraze, pracoval v Německu a zůstala po nem žena s třema malyma detma od kojence do předškolního veku a barak, aspon novostavba, na krku s hypotékou na dalších 25 let, kterou by z mateřské ani výdělku nebyla schopna splatit. Nadace celkovou hypoteku uhradila…
Můžu to zkusit, ale obávám se, že FIO takovou podporu nemá. Už z jednání je vidět, že jim jde hlavně o to splácení, ale nic navíc opravdu nemají v plánu řešit. Komunikují semnou velmi stroze emailem s odkazem na smlouvu. Není tam ochota žádného osobního řešení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lumi86 píše:
Můžu to zkusit, ale obávám se, že FIO takovou podporu nemá. Už z jednání je vidět, že jim jde hlavně o to splácení, ale nic navíc opravdu nemají v plánu řešit. Komunikují semnou velmi stroze emailem s odkazem na smlouvu. Není tam ochota žádného osobního řešení.
To mě mrzí? Mají nějakého sveho ombudsmana nebo arbitra? Resit to kdyztak pres nej…
- Citovat
- Upravit