Ve 3 letech dítě nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verus11
3.5.12 14:10

můj syn nemluví.

Ahoj, mému synovi jsou tři roky a dva měsíce a nemluví. občas řekne jenom nějaký slovo, ale to je všechno. Jinak všemu rozumí, umí sám jíst, chodí na záchod, hraje si s čím má zrovna náladu, staví puzzle a nemá problémy se soustředěním, paměť má taky dobrou. Jenom prostě nechce mluvit. Byli jsme na vyšetření na foniatrii, sluch má v pořádku. Spolupracovat ale nechtěl, neukazoval obrázky, který jinak zná… Prostě nespolupracuje s žádným doktorem, protože z nich má strach. Jenom u nich brečí a vzteká se, protože tam nechce být. Teď před sebou máme neurologické vyšetření a vyšetření na pedagogicko-psychologickým.. Už teď mám strach z toho, že malej opět nebude spolupracovat. Doktorka z foniatrie má podezření na autismus, ale jsem si jistá, že to autismus nebude. Navíc mluvení bývá dědičné a můj muž začal mluvit až ve čtyřech letech. Radím všem, aby nic nezanedbali a začali nemluvení řešit, i když z toho budete mít strach jako já a nebude vám z toho moc dobře. Co bysme pro ty broučky ale neudělali, že. :)

• Citovat
  • Upravit
Lucka2504
18.6.12 23:08

Máme stejný problém
Dceři budou 3 za měsíc a jen tak stěží řekne pár slov, ale taky nesklonuje a neřekne svoje jméno. Opakuje skoro vše, ale nikdy to nepoužije. Do školky nás sice vzaly, ale myslím že tam bude mít velké problémy mezi dětmi, které mluví krásně a ona nic :( tak trochu doufám, že tam se rozpovídá. Ted jdeme na 3letou prohlídku k naší p. doktorce takže si myslím, že nás taky někam pošle, protože tady čtu že 3 roky jsou už hranice…tak držím palce Vám ale i nám at to dobře dopadne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1299
18.6.12 23:11

Ahojky, měli jsme stejný problém. Syn měl 3 roky a jediný co uměl říct bylo máma a bába.
Doktorka nás poslala na EEG tam mu zjistili slabší epileptickou aktivitu, takže nástup do nemocnice na týden, dělali magnet. rezonanci atd.
Závěr - vývojová disfázie - prostě opoždění v řeči. Syn se narodil předčasně /31 tt./ takže asi i to má do sebe něco..
Ted má 4,5 roku, už rok chodíme na logopedii a výsledek je vidět, ještě nemluví plynule, ale už mu člověk rozumí, aji sestaví větu, učí se nová slovíčka, pořád se ptá „co to je“ až mě z toho bolí hlava :lol:

přeju mnoho štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verus11
22.6.12 13:45

dítě ve 3 letech nemluví

Nám všechny vyšetření dopadli dobře. Syn má opožděný vývoj řeči, ale myslím, že se to ve školce srovná. Už konečně začal víc žvatlat, takže se s ním líp domluvíme. :)

• Citovat
  • Upravit
Jana Hříbalová
3.9.12 11:41

Stále nemluví

Dobrý den, mám 3 letého syna a máme to samé. Syn je narozen v červnu. Říká pouze mami, tati auto tutu, babi, dědí a tak různě. Samozdřejmě pak povídá svojí řečí. Byla jsme u dětské doktorky a ta nás poslala na ušní a na logopedii. Paní doktorka na logopedii říkala, že je náš syn tak chytrý, že on sám nemá potřebu nám cokoliv říkat on prostě jde a udělá si to sám. Bylo nám vysvětleno, že jakmile nastoupí do školky rozmluví se.Do školky jsme nastoupily dnes poprvé a mám z toho divný pocit. Je mi to všechno tak líto, nemám pocit, že jsem-jsme něco zanedbaly, mluvíme sním, kreslíme, prohlížíme a stále nic. Děláme pořád dokola to samé. Každý nás ujišťuje, že to bude dobré. Nemocný není máme za sebou i neurologické vyšetření. Opravdu nevím kde je chyba moc mě to mrzí a dávám si to hodně za vinu. S pozdravem Hříbalová Kladno

• Citovat
  • Upravit
Verus11
7.9.12 09:50

Taky jsem si říkala, jestli jsem něco nezanedbala. Taky jsme nastoupili do školky tak uvidíme, jestli se rozmluví. Začal mít svůj slovník a různé věci jmenuje po svém. Teď nastal problém ve školce. Nechce spolupracovat s učitelkou, nejradši by si jen hrál a jel si po svým. Ale je tam teprve krátce, třeba se to změní. Hlavně si přeju, aby se tam rozmluvil a nevztekal se, když něco nechce dělat.

• Citovat
  • Upravit
Jana Hříbalová
7.9.12 14:53

Dobrý den. ANO my to máme to samé. Ve školce je teprv pátý den a paní učitelka říkala, že je svůj. Bodeť né! Když nemluví tak si vše udělá tak jak on potřebuje, vyhraje si sám a nejradši by p. učitelku jen a jen pro sebe. Dnes nám, ale řekla, že je to zase lepší. Snaží se a mluví, ale po svém. Umí říct ahoj, naschle, diky, bobišik-bobeček. No říkaly, že se to do měsíce srovná. Musí si zvyknout na nové prostředí, na děti a na p. učitelky. Od toho ty učitelky tam jsou. Chodí do školky se 4let. dětmi. On je tam nejmladší. Musím říct, že první den jsem to obrečela! Ale né z toho, že budu bez něj, ale jak to zvládne. Aby se mu děti nesmáli atd. Víte nejhorší na tom všem je, že jsem zdravotník a vše jsem s manželem hned konzultovala s lékaři a dět. lékařkou. Chodíme na logopedii. Všichni nám říkají, že se rozmluví a pak nás bude bolet hlava. :) ale mám pořád pocit, že jsem neudělala VŠE!!! v práci děláme maximum pro záchranu života a já mám stále a stále dojem, že pro své dítě nedělám vše, že jsem udělala někde chybu. Já doufám, že všem co toto mají za sebou a prožívají to stejné tak jak my, že se brzo vše urovná a brzo hodně brzo nás opravdu z našich miláčků opravdu ta hlava bolet bude až se jednou pořádně rozmluví. :mrgreen: Musíme to brát tak jak to je, pořád si ale říkám NEMLUVÍ je svůj ale je ZDRÁV!!! Děkuji a držím Vám všem palce ve školce a pevné nervy. :potlesk: Děkuji s pozdravem Hříbalová Kladno

• Citovat
  • Upravit
Verus11
11.9.12 13:44

Tak jsem dneska mluvila s paní učitelkou a ta říkala, že pokud se Tomášek nerozmluví do konce října, pošle nás do pedagogicko-psychologické poradny aby se zjistilo, jestli jde jen o poruchu řeči nebo i o něco jiného. Ptala jsem se, jestli si hraje s dětma a zapojuje se. To prý ano. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. I když jsem počítala, že nám něco takovýho řekne, docela mě to rozhodilo a pořád na to musím myslet. Hned jak mi to řekla mě ale synek potěšil, sám si nazul a zapnul boty, s čímž jsem mu do teď pomáhala já a myslela si, že to neumí.

• Citovat
  • Upravit
Jana Hříbalová
11.9.12 17:43

Dobrý den. Ničeho se nebojte. Vše bude dobré. Nás dnes taky pochválila p. učitelka a sama říkala, že je trochu znát, že se zlepšuje. Nevím odkud pocházíte, ale na Kladně je výborná logopedka a ta se zaměřuje i na neurologii. Tu Pedagogicko- psychologickou poradnu Vám schvaluji.Tam Vám řeknou co se děje nebo neděje. My jsme tam měli jít také, ale zatím nám udělali jen neurologické vyšetření. A vše bez známek větší poruchy. Náš Štěpán je dost živelný a neposedný. Je to s ním na jednu stranu těžké :P je po mě. Opravdu vím jak Vám musí být já to zažívám taky vždy, když jdu pro Štěpku do školky tak se děsím co mi řeknou. Ale pořád věřím a hlavně jemu! Myslím si, že ta poradna je moc dobrý nápad a já přemýšlím, že se domluvím s lékařkou ať nás tam raději pošle taky. Teď v pátek jdeme na logopedii další sezení tak uvidíme. Držím Vám palečky a Tomáškovi taky. S pozdravem Jana

• Citovat
  • Upravit
Verus11
11.9.12 17:57

Děkuju za uklidnění. Když jsem doma sama, tak to na mě docela padá. :-) navíc čekáme druhý, takže to asi i víc prožívám. Na pedagogicko-psychologickým jsme už jednou byli a tam nám řekli, že je všechno v pořádku. snad to bude dobrý i teď. Uklidňuju se tím, že chodí do školky jen týden a už za tu chvíli vidím pokroky. Jsme z Litoměřicka a místními doktory nemám moc zkušeností, takže nemůžu srovnávat. Nám řekli na logopedii až od 4 let.

• Citovat
  • Upravit
23847
11.9.12 18:03
@Jana Hříbalová píše:
Dobrý den. Ničeho se nebojte. Vše bude dobré. Nás dnes taky pochválila p. učitelka a sama říkala, že je trochu znát, že se zlepšuje. Nevím odkud pocházíte, ale na Kladně je výborná logopedka a ta se zaměřuje i na neurologii. Tu Pedagogicko- psychologickou poradnu Vám schvaluji.Tam Vám řeknou co se děje nebo neděje. My jsme tam měli jít také, ale zatím nám udělali jen neurologické vyšetření. A vše bez známek větší poruchy. Náš Štěpán je dost živelný a neposedný. Je to s ním na jednu stranu těžké :P je po mě. Opravdu vím jak Vám musí být já to zažívám taky vždy, když jdu pro Štěpku do školky tak se děsím co mi řeknou. Ale pořád věřím a hlavně jemu! Myslím si, že ta poradna je moc dobrý nápad a já přemýšlím, že se domluvím s lékařkou ať nás tam raději pošle taky. Teď v pátek jdeme na logopedii další sezení tak uvidíme. Držím Vám palečky a Tomáškovi taky. S pozdravem Jana

Jano, mohla byste mi, prosím napsat jméno té logopedky? Nejspíš nás také docházení na logo nemine :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7114
11.9.12 18:09

Trosku prispejo do diskuze. Syn ma 28mesicu a moc nemluvi…jen tata baba dede mama dej koko atd. Vsechny zvirata jsou u nej cici. Nase dr.nas poslala na neurologii tam nam dr. rekla ze je mirne hyperaktivni dite a ze by nic vic neresila. Kdyz jsrm se zeptala jestli mu mam zaridit nakou soukromou predskolicku tal ze ee ze v kolektivu nehtel byt a byl deti. No blbost ma deti rad kdyz chodi na hriste milujeje.
Vcera jsem byla u logopedky s nim a ta rekla ze bezpodminecne nejpozdeji ve 3 do skolky. A ze ma opozdeny vyvoj reci a muze to byt nasledek porodu kdy vyvolavany porod skoncil akutn cisarek a jeho apgar skore bylo 4-6-10…dalsi veci ze tim ze je mirne hyperaktivni neudrzi pozornpst takze musime trenovat pozornost. A k tomu ma 10esicni sestricku po ktere opakuje. Rikala mi lepsi prijit l brzy nez kdyz prijdou maminky s 5-6letym ditetem protoze nemluvi. Mame za ukol trenovat pozornost, odbourat mu kdyz neco chce tak si ukaze a udela emmemmm. Tak aby zkusil rict co chce ikdyz skomolene mame mu dat navyber trrba ze dvou veci at si rekne nebo vne treba hces chleba nebo rohlik. A uvidime…kazdopadne cekat a rikat si on se rozmluvi je opravdu nanoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verus11
11.9.12 18:54

Proto jsem s ním před půl rokem, po 3 leté prohlídce, oběhala všechny doktory. Přitom mi pediatrička říkala, že má do 4 let čas. Prostě mi to nedalo, bála jsem se, že bych mohla něco zanedbat a to jsem nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
10975
11.9.12 19:00

Holky, chtěla bych vás podpořit. Můj synek taky do 3 let nemluvil, měl je v dubnu. V červnu už mi to nedalo, tak jsme zašli k logopedce. Po dvou návštěvách začal dělat pokroky. Potom přišly dva měsíce prázdnin a lepšení neustávalo. Teď nastoupil do školky a domluví se. Řekne si o pití, že chce na záchod atd… Začal spojovat konečně slova a opravdu je tam pokrok znát. Navíc mají ve školce jednou týdně logopedické cvičení. Držím vám pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verus11
11.9.12 19:20

To logopedické cvičení je opravdu výhoda. U nás ve školce s nima zase ředitelka, která je zároveň i učitelkou, trénuje úkoly, který na logopedii dostanou. Asi si obvolám další logopedy a zajdu tam s ním taky. Snad se bude soustředit. Kamarádka říkala, že mám brát paní ředitelku s rezervou, protože je ze starý školy a má ráda, když ty děti dělají jen to, co chce ona, a pokud trochu vybočujou z řady, hned si na ně ztěžuje. Důležitý pro mě je, že já osobně u syna za ten týden pokrok vidím. Ať už v obouvání, ve žvatlání nebo ve stavění puzzlí. Když jsem mu o prázdninách řekla, aby si umyl ruce, tak nechtěl, snažil se z toho vykroutit, ale teď jde bez problému. Zdá se mi víc samostatnější, dokonce si po sobě konečně i uklízí. :D Kdyby mluvil, ničím by se podle mě od svých vrstevníků nelišil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML