Večeře školkového dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jkra no vidis,noky ci kuskus jsou vdecne,to je jidlo do 10ti minut. S rajcatovkou,syrovou,spenatovou omackou..idealni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A do ted si varila co? Tak v tom pokracuj, uvarit muze obcas i chlap, kdyz makate stejne a kluk je dost velkej aby ti pomohl s necim a minimalne rekl, na co ma chut k veceri ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miminkooo86 píše:
Ahoj maminky, zajímalo by mě, co jí vaše školkové děti na večeři. Malý měl nejčastěji chleba s něčím, někdy polévku, příp. zbylé jídlo od oběda. Jenže od září je ve školce a já jsem dost v pasti z toho jejich jídelníčkuTéměř každý den mají pečivo jak v dopolední svačince, tak i v té odpolední. Takže se mi úplně příčí, cpát ho tím i na večeři. S manželem máme obědy v práci a domů jezdíme až po 17h, takže extra vaření nestíhám. Nejí čerstvou zeleninu, vajíčka, zahuštěné polévky. Napadla mě snad už jen krupicová kaše a navařit po víkendech do zásoby, ale zase tak velký mrazák nemáme
Přece to nemůže být tak těžké rozumně stravovat dítě, které chodí do školky. Máte nějaké tipy pro úplně marnou matku?
![]()
Příspěvek upraven 04.09.18 v 20:24
Unás frčí různé saláty, které jsou zdravé a hodně zasytí, syn i manžel se po nich mohou utlouct - zeleninový s kuskusem, sýrem a bylinkami, brokolicový s vajíčky a sýrem, těstovinový s tuňákem a zeleninou, čočkový s mrkví a vejci, fazolový atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vemas píše:
Hodne ji kase (delam ze sojoveho mleka)
Obcas pecivo, michana vejce, miluje testoviny s kecupem, obcas mam zamrazene nejake omacky, omeletu,
Bohuzel neji moc polivky, coz me mrzi.
Snazim se vyhybat parkum, palacinkam a pod ale ne vzdy to jde
Sojové mlíko asi pro dítě nebude úplně to pravé ořechové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas moc neji pecivo, takze mu dam treba jen sunku, syr, zeleninu, varena vajicka, tunaka. Oblozeny talir nebo bagruje pomazanku lzickou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
Zrovna dneska měl dva rohlíky se sýrem a mléko, včera michana vajíčka, hodně dělám bramborové knedliky s vajíčkem, to milují, těstoviny, pac jsou rychle, toasty, minipizzy. Ale pecivo mame často. Nijak extra to neřeším
to je co, prosím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny moje děti večeří jogurt.
Zcela výjimečně teplé jídlo od oběda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Flyingfrog píše:
Všechny moje děti večeří jogurt.Zcela výjimečně teplé jídlo od oběda.
Nektere deti se jogurtu nenaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacaba379
Jasne, ze nema porad sojovy. Hodne stridam rostlinna mleka. Kravsky mliko mi neprijde zdravy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Micaella22 píše:
A do ted si varila co? Tak v tom pokracuj, uvarit muze obcas i chlap, kdyz makate stejne a kluk je dost velkej aby ti pomohl s necim a minimalne rekl, na co ma chut k veceri
doted asi s nim byla doma,mel teply obed a veceri pecivo,nebo tak nejak psala.Kdybych se mych deti ptala,na co maji chut k veceri,tak budu delat jen palacinky,spagety,pizzu nebo ANI NEVIM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacaba379 píše:
Sojové mlíko asi pro dítě nebude úplně to pravé ořechové…
Sojove mliko neni vhodny pro nikoho, ryzove ovesne mandlove ale kvalitni ta bych volila spis. Kdyz uz nejake rostlinne mleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia píše:
Unás frčí různé saláty, které jsou zdravé a hodně zasytí, syn i manžel se po nich mohou utlouct - zeleninový s kuskusem, sýrem a bylinkami, brokolicový s vajíčky a sýrem, těstovinový s tuňákem a zeleninou, čočkový s mrkví a vejci, fazolový atd.
píšeš co jíte u vás, ale zakladatelce to moc nepomůže, když její syn nejí zeleninu a vajíčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli píše:
Třetí obložený chleba za den (myšleno obložený sýrem, masem, kvalitní šunkou, roastbeefem atd.) mi přijde pořád lepší varianta jak krupicovka. Ta je pro mě něco na úrovni zmrzliny. Spousta prázdných kalorií. A to nejsem žádná biomatka, klidně dám dětem párek s kaší. Pro kaše bych se zastavila ve zdravé výživě, rozmrazena krupicovka mi přijde jako výživový horor.Jinak já to pytlikuje různé,někdy je pečivo s něčím a zelenina, někdy plnohodnotné jídlo.
Třeba vepřové na mrkví s bramborem, palačinky se špenátem, brokolice zapečená se sýrem, těstoviny s omáčkou, kuskus s tuňákem a kukuřicí, rizoto, kuřecí paličky. Domu sice chodím dřív, ale stejně dřív jak v půl šesté vařit nezačínám. Děti mi pomáhají, třeba loupou brambory, zeleninu, studenou večeři připraví sami, povídáme si u toho.
S tím souhlasím. Krupicová kaše na noc je fakt horor, já vůbec krupicovou kaši nedělám, cukru mají dnešní děti nad míru, maximálně ráno rozvařím směs vloček v mléce, přidám jogurt, sladké ovoce, mleté ořechy, na večeři se dá dělat na slano, třeba s vajíčkem. Ještě mě napadá zapečená strouhaná cuketa s vajíčkem a sýrem, pečená dýně, zaprcena brokolice, brambory, čočka, hustá zeleninová polévka, rozmixovat, přidat ovesné vločky a nějaká semínka. Pak kuřecí vývar, s tím není vůbec práce, třeba s kuskusem. A dát na večeři celozrnné pečivo s domácí pomazánkou a třeba pažitkou, v tom nějaké zpestření oproti tomu klasickému bílému pečivu, co dostávají ve školce, taky trošku bude, ne? K tomu třeba 100% šťávu z červené řepy a jablek, nebo kousek jablka, syn bohužel syrovou zeleninu teď taky nechce. To do něj dostávám díky smoothie na svačinky, to mu naštěstí moc chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
píšeš co jíte u vás, ale zakladatelce to moc nepomůže, když její syn nejí zeleninu a vajíčka
Tak ono hlavně záleží, jak to upravíš - když mu to jen tak nakrájí, tak mu to třeba nechutná, ale když z toho uděláš ten salát a dobře to ochutíš, tak je to o něčem jiném. Syn třeba neměl rád papriku a v kuskusovém salátu jí zblajzne. Dokonce mu tam chutná i syrová cibule, které by se jinak nedotkl. Osobně bych se nesmířila s tím, že mi dítě nejí syrovou zeleninu a právě bych se snažila najít alternativy a způsoby úpravy, aby mu zachutnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia
hm, já nejím žádnou zeleninu a v žádné úpravě, a kdyby mi ji v dětství matka do něčeho, co jím, dala tajně, tak už bych nikdy nejedla ani to jídlo, nejím ani ovoce, najít v něčem cibuli, tak
, a když je řízek „špinavý“ od bramborového salátu, tak ho taky nesním
- načítám...
- Citovat
- Zmínit