Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petule030 vidíš, mě štve, že kvůli vedru sedím od začátku prázdnin doma. V teplu jako těhotná omdlivam, k tomu bavím šestileté dítě, s vychazkama odpoledne je to fakt paráda. Takže si to s tebou klidně vyměním, opravdu mě to už několikátý týden zavřená doma nebaví.
@jessikka píše:
Já si nestěžuju. Horko je, pravda, ale nic s tím nenadělám. Ještě kvůli tomu budu kyselá? Jak v létě, tak v zimě hledám pozitiva. V létě mě sluníčko nabíjí, když je mi horko, zalezu. Nechci žít život v neustálých stížnostech
Já se snažím o stejný přístup a poslední dobou už mám opravdu stejné pocity jako zakladatelka. Vedro je téma číslo jedna skoro každého hovoru a už mi to taky leze na nervy ![]()
Tema c.1 je to proto, ze to je opravdu psycho a tohle neni zadny normalni ceske leto jake pamatuju coby mladsi holka. Kdybych nelezela s vyhrezlou plotynkou,tak si to snad s detmi uzivam. Takhle trpim ja i mimino,starsi deti si bere babicka na bazen. V doma mame vecne vedro kolem 28st
@HSY píše:
Zkuste to řešit se starostou obce, hasiči nebo s ČEVAK. Nemohou vás nechat bez vody. Také nám studna vyschla a nakonec jsme si objednali cisternu pitné vody a studnu nechali naplnit. Negativum je, že se voda při nalévání zkalí.
Za peníze zavezou vodou i soukromníci.
Obec nemá povinnost vozit vodu do soukromých studní.
Je to podezřelé, jak nedavno vyslovené úvahy, že ti co vodu mají jí budou muset zdarma poskytnout těm co nemají. ![]()
Jeden soused se stará, investuje půl milionu do hlubokého vrtu a má vodu.
Druhý soused se nestará, půl milionu prohýří nebo ani nevydělá, vodu nemá.
Kde je nějaký logický důvod (zapadající do současné ekonomiky) dovážet druhému sousedovi vodu?
To by pak museli ve všech obchodech zdarma rozdávat vodu, jídlo, oblečení jenom proto, že jedni nemají. To je zvláštní uvažování v době „kapitalismu“ …
@HSY píše:
@Čičorečka
Díky za povzbuzeníPřiznávám, že je mi z toho na nic fyzicky i psychicky. Ale nemám ráda, když někdo bagatelizuje, že si Češi stěžují va každé počasí. Já si stěžuji na extrémní vedra, na zimu a srážky nikdy. A pro svou obhajobu - mám proč, došla nám definitivně voda a krocana z vedra trefilo
Nám už museli dvakrát přivézt do studny vodu cisternou. Nakoupila jsem na sezónu rostliny za nemalé peníze, ale hynou, protože nemáme ani vodu pro sebe. Není to lehké a sdílené neštěstí je menší neštěstí. Nevidím nic špatného na tom si se sousedkou pokecat o tom, že letošní úroda kvůli vedru a suchu za moc nestojí. Autorku štve, že se o tom mluví, ale založí na to další diskuzi
nemám slov.
Příspěvek upraven 04.08.18 v 17:43
@Ariadne píše:
Tema c.1 je to proto, ze to je opravdu psycho a tohle neni zadny normalni ceske leto jake pamatuju coby mladsi holka. Kdybych nelezela s vyhrezlou plotynkou,tak si to snad s detmi uzivam. Takhle trpim ja i mimino,starsi deti si bere babicka na bazen. V doma mame vecne vedro kolem 28st
já to všechno chápu, ale fakt se to musí řešit furt a všude? ![]()
@Petule030 když tě vedro nevadí, ale já je přímo nesnáším a zase nechápu lidi jak se tohle hnusný počasí někomu může líbit. Snesu max 20 stupnů, je fakt že mne je furt horko. Ani v zimě nenosím zapnutou bundu to už musí být hodně pod nulou, ale zima je fajn to se obleču ale před tím hnusným sluncem se nedá dělat nic. V bytě máme 34 stupnů
Mít neomezený zdroj financí tak v květnu se stěhuji na Island a vracím se na konci září
Tam mají krásně, 13 stupnů ![]()
@Moise píše:
já to všechno chápu, ale fakt se to musí řešit furt a všude?
Musi,ptz to negativne ovlivnuje prirodu a zdravi lidi. Proste leto leto,ale tohle neni standart
Někomu to prostě nedělá dobře. Můj manžel má z toho uprutný bolesti hlavy, kdykoliv si stoupne nebo sedne tak se mu zamotá hlava. Dneska už několikrát omdlel ![]()
Sto lidí, sto chutí. Jednomu vyhovuje teplo, druhýmu zas zima. A co jako. Vždycky si bude někdo na něco stěžovat
Bylo to tak, je a bude.
Jsem těhotná - proto ten anonym, zatím nezveřejňuji.
Nenadávám na zimu dvacet pod nulou, prostě se přioblíknu a uvařím čaj, je mi jedno vytrvalý déšť, vlastně asi neřeším jakékoliv počasí, jsem dost pozitivní člověk… Ale momentálně je u mě opravdu vedro téma k hovoru č. 1, neb na vše ostatní mám uvařenej mozek.
Je mi fest blbě, vstávám v šest, chodím do práce a starám se o starší dítě, ale z tohohle kolabuju. Mám nízký tlak a cukrovku, na kterou má tohle počasí takový vliv, že mi cukr nekontrolovatelně lítá nahoru dolů a taková ranní hypoglykémie v tomhle počasí je fakt chuťovka. O víkendu to není o nic lepší, máme V NOCI v ložnici zcela nevyvětratelných 30 stupňů, nemůžu spát, dusím se a nemám se kam schovat. Vlastně by mi ani nevadila ta vedra, kdyby netrvala několik týdnů v kuse, kdy si nemám jak vydechnout.
@Ariadne píše:
Musi,ptz to negativne ovlivnuje prirodu a zdravi lidi. Proste leto leto,ale tohle neni standart
ale já neříkám, že je ![]()
@jessikka prosim o radu na rajcata bez vody. Mame teda zahradu na jiznim svahu a dato se vinu. Takze jsem se zarekla. Pristi rok zadne eajcata a rozsirim vinici. Voda chybi kazdy rok, letos je to obzvlast spatne
@Prof. Farnsworth píše:Vsadím se, že kdyby zakladatelka napsala, že při nehodě přišla o ruku, tak jí napíšeš ať nekňučí, že má ještě jednu
Ne. Prostě jsem tu souvislost nepochopila. Prosím o vysvětlení.
…
Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:01