Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Nemůžu si pomoct, ale strašně mě štve, jak teď kamkoliv přijdu, každý nadává na horko. Jako ano, je dost teplo, ale až na sucho kvůli úrodě mi to nevadí. Jsem věčně zmrzlá a teď konečně se i zahřeju. U vody je mi příjemně a pokud nejsem ve vodě, musím se jít převléct, protože je mi ve studených plavkách zima
A teď, ať se bavím s kým se bavím, všichni nadávají a rozebírají, jaké je nesnesitelné horko, že to trvá už dlouho, že to se nedá… Je jedno, jestli řeknu, že já jsem za teplo ráda, jestli se snažím navázat na jiné téma nebo jestli jen přikyvuji. Stejně mě dotyční neposlouchají a nadávají dál. Zapnu rádio - horkým tématem je počasí. Zapnu zprávy - počasí. S někým se bavím - počasí
Dnes mám jít k babičce a úplně mě sžírá odpor. Mám ji ráda, ale bohužel se z ní stává věčně nespokojený člověk a teď to horko snáší špatně. Návštěvu před pár dny celou prostěžovala, jaké je vedro, jaký dopad to má na lidi, na zvířata, na rostliny, jaké jsou požáry. Sleduje snad všechny tv zprávy, poslouchá rádio a tím víc je naštvaná a téma „vedro“ ji už musí strašit i ve spaní. Syn se asi špatně vyspal a měl horší náladu, samozřejmě za to může horko. Do okna narazil holub, může za to horko. Hlásí bouračku, může za to horko. Není to jen babičkou, která nadává na každé počasí (v zimě buď je, anebo naopak není pořádná zima, jindy moc prší,…). Momentálně snad každý, s kým se dám do řeči, nadává na počasí. A mě to hrozně ubíjí
Jsem jediná, koho to tak štve?
Co lidem říct, abych je aspoň trochu v tématu počasí umlčela? ![]()
@Petule030 No když ti z toho nic není, tak to chápu. Zas si určitě jindy stěžuješ na zimu, usuzuji podle začátku příspěvku
.
@růžový achát píše:
To bude tim vedrem, počkej si do listopadu a pak jsi mezi lidi.
Pak bude vecnym tematem k nadavani zima ![]()
co je na tom k nepochopení? je takové vedro, že některým lidem se nedoporučuje ani vycházet z bytu, je takové vedro, že spousta lidí kolabuje… není to normální teplota, fakt ne..
asi je radost vycházet s tebou co? když ti tohle vadí
Mě přijde, že to je typická věc Čechů…Pořád si stěžovat na všechno. Když je zima, tak je kosa, silnice nejsou sjízdné…Když není sníh, vlekaři brečí. Když je léto, všichni nasávají, že je horko. Úrodě se nedaří…a takhle je to každoročně… Já takové lidi posílám ať se odstěhují tam kde jim bude dobře ať si nemusí pořád stěžovat ![]()
Dyt se nedá vůbec nic kromě koupaku dělat to ti přijde super ?? Mě to třeba na koupališti vůbec nebaví …kór s malým dítětem je to pěkně naprd ale to ty asi řešíš jen sebe .nehledě na starší lidi co trpí třeba na vysoký tlak..
Letos si opravdu nikdo nemůže stěžovat,že by si neužil leto
Je krásné,mě vedro nevadí,jsem spokojená,ostatní neřeším. Počasí je věčné téma a nikdy nevyhovuje všem,já budu zase nadávat v zimě,jen si to představím,mráz,sníh,vrstvy oblečení,brzo tma a jsem zhnusena ![]()
no jo no když jsi zdravotně v pořádku a horko máš ráda tak jsi spokojená, zkus popřemýšlet že jsou i lidi kterým to ubližuje, zrovna třeba tvoje babička
a teď si představ, že jsou lidi, kteří vedro nesnáší, kteří jsou nemocní a vedro jim škodí … ti si taky nemají stěžovat? Nebo ti, kteří pečují o sovu zahrádku a všechna ta práce na ní přijde nazmar, protože v tom vedru nic nepřežije? Co zemědělci, kteří obdělávají svá pole, sady, a doufají v nějaký déšť, aby jim všechno nezašlo.
Pokud Ti je teď teprve teplo, zašla bych na rozbor krve, jestli máš v pořádku štítnou žlázu.
jj, je to hrozný tohle stězování a ještě ke všemu je takové horko, vsimli jste si? ![]()
To je jako kdyby pyroman založil forum, kde se diví tomu, že si lidi stěžují na požár Národního divadla. Vždyť to byl takovej pěknej oheň ![]()
@Petule030 píše:
Ahoj holky.
Nemůžu si pomoct, ale strašně mě štve, jak teď kamkoliv přijdu, každý nadává na horko. Jako ano, je dost teplo, ale až na sucho kvůli úrodě mi to nevadí. Jsem věčně zmrzlá a teď konečně se i zahřeju. U vody je mi příjemně a pokud nejsem ve vodě, musím se jít převléct, protože je mi ve studených plavkách zimaA teď, ať se bavím s kým se bavím, všichni nadávají a rozebírají, jaké je nesnesitelné horko, že to trvá už dlouho, že to se nedá… Je jedno, jestli řeknu, že já jsem za teplo ráda, jestli se snažím navázat na jiné téma nebo jestli jen přikyvuji. Stejně mě dotyční neposlouchají a nadávají dál. Zapnu rádio - horkým tématem je počasí. Zapnu zprávy - počasí. S někým se bavím - počasí
Dnes mám jít k babičce a úplně mě sžírá odpor. Mám ji ráda, ale bohužel se z ní stává věčně nespokojený člověk a teď to horko snáší špatně. Návštěvu před pár dny celou prostěžovala, jaké je vedro, jaký dopad to má na lidi, na zvířata, na rostliny, jaké jsou požáry. Sleduje snad všechny tv zprávy, poslouchá rádio a tím víc je naštvaná a téma „vedro“ ji už musí strašit i ve spaní. Syn se asi špatně vyspal a měl horší náladu, samozřejmě za to může horko. Do okna narazil holub, může za to horko. Hlásí bouračku, může za to horko. Není to jen babičkou, která nadává na každé počasí (v zimě buď je, anebo naopak není pořádná zima, jindy moc prší,…). Momentálně snad každý, s kým se dám do řeči, nadává na počasí. A mě to hrozně ubíjí
![]()
Jsem jediná, koho to tak štve?
Co lidem říct, abych je aspoň trochu v tématu počasí umlčela?
Mě vytrvalé horko štve, nemám ráda takový suchopár. Lidi berou počasí jako vhodné konverzační téma. Až se ochladí, budou nadávat. Až bude sněžit, budou nadávat. Takže klíííd.
Já si nestěžuju. Horko je, pravda, ale nic s tím nenadělám. Ještě kvůli tomu budu kyselá? Jak v létě, tak v zimě hledám pozitiva. V létě mě sluníčko nabíjí, když je mi horko, zalezu. Nechci žít život v neustálých stížnostech ![]()
@Russet píše:
Mě vytrvalé horko štve, nemám ráda takový suchopár. Lidi berou počasí jako vhodné konverzační téma. Až se ochladí, budou nadávat. Až bude sněžit, budou nadávat. Takže klíííd.
já néééééééé já bud štastná ![]()