Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
23033
19.7.11 17:34

jj smazeny hermelin je luxus, spagety s nivou, zel.salat sunka+niva,pomazanka z nivy :D, samozrejme kureci prsa s nivou a vlas.orechy, nivova pizza? to je asi vse co me napada.

Příspěvek upraven 19.07.11 v 18:00

• načítám...
1044
19.7.11 17:48

Zdravím.

Včera byly zapečené brambory s masem a zalité smetanou. Dnes je manžel dobuchne k véče a já si peču plněné papriky mletým masem a k tomu brambor.. Hmm už to tu krásně voní :potlesk:
No ale co budu vařit zítra to netušim :nevim:

• načítám...
3968
19.7.11 17:56

holky byl by nějakej dobrej vyzkoušenej recept na tu nivovou pomazánku-díky moc :-)

• načítám...
200
19.7.11 17:56
PetkaK píše:
Holky, poraďte co s nivou.Už jsme měli vepřové s nivovou omáčkou, už jsme měli šlehanou nivu na chleba. Co dál?
Máme toho ještě hodně a jsme už přeslanění :)

gnocci s kuř.masem a nivou, móóóc dobrý

• načítám...
1044
19.7.11 18:02

Joo souhlasím to je dobrota,ale doma to konzumuji jen já a starší dcerka. Mnažel nivu nerad :-((

• načítám...
200
19.7.11 18:04
Hromnice píše:
holky byl by nějakej dobrej vyzkoušenej recept na tu nivovou pomazánku-díky moc :-)

Tvaroh,smetana,tav.sýr,špetka soli,vyšlehat do hladka a pak přidat strouhanou nivu a prolisovaný česnek.

• načítám...
612
19.7.11 18:34

smažený květák a smařená cuketa, ok.savát a vařenej novej brambor

pečená kuřecí stehna na marinádě a vařená rýže

závin z listového těsta plněný banánem a politý medem

zítra asi br. guláš

• načítám...
3968
19.7.11 19:17
ewina77 píše:
Hromnice píše:
holky byl by nějakej dobrej vyzkoušenej recept na tu nivovou pomazánku-díky moc :-)
Tvaroh,smetana,tav.sýr,špetka soli,vyšlehat do hladka a pak přidat strouhanou nivu a prolisovaný česnek.

Evi děkuju :-D

• načítám...
50149
19.7.11 19:21

K večeři máme hříbkový guláš se smetanou a těstoviny:-)
Zítra asi upeču králíka na zelenině a k tomu brambory nebo bramb.kaše. :palec:

• načítám...
17010
19.7.11 21:21
Háta_x píše:
Ahoj, dny zpět jsem vařila: čočka s volským okem, losos s máslovým bramborem, rizoto a pol.s játrovými knedlíčky, pečený pstruh na cibuli s máslovým bramborem, játra s rýží a dnes bude květáková polévka a mozeček s barevnými brambory.

můžu se zeptat, jak děláš barevné brambory??

• načítám...
9079
19.7.11 21:41

Koupila jsem si v Lidlu arašídový krém- mají tam teď ten americký týden. Myslela jsem, že bude sladký a ono hov..

Nevíte co by se z toho dalo udělat? Já si ho chtěla mazat na chleba, ale to se nedá.

Na zítra vyndám sekanou z mražáku. Buď bude plněná sekaná nebo pštrosí vejce.

• načítám...
7576
19.7.11 21:52

Ahoj, mám dvě varianty na barevné brambory, jedničku dělám podstatně častěji.
1: do brambor s drc.kmínem přidám nakrájenou mrkev, před dovařením přidám nakrájenou lahůdkovou cibulku a celerovnou nať (nebo petržel po dovaření). Pak hned sliju, přidám plátky másla, přiklopím a když máslo trošku povolí, „zamlátim“ párkrát hrncem, dokud to v něm rachotí.
2: uvařim klasicky brambory s drc.kmínem a umlátim je s petrželkou a barevnou cibulí, na které jsem pekla pstruhy, nebo si jí udělám samostatně na oleji s máslem, jen zesklovatět a trošku změknout, aby ztratila cibulový puch :mrgreen:
Dělám třeba i barevnou bramborovou kaši - do hotové kaše přidám nastrouhanou vařenou lahůdkovou cibulku, mrkev a petržel nebo celer a nať petržele. A u kamarádčiných dětí byla hitem moje růžová kaše - s červenou řepou (syrová a na jemno nastrouhaná). Jen nesměly vědět, že to je řepa :mrgreen:

veveruskaa píše:
Háta_x píše:
Ahoj, dny zpět jsem vařila: čočka s volským okem, losos s máslovým bramborem, rizoto a pol.s játrovými knedlíčky, pečený pstruh na cibuli s máslovým bramborem, játra s rýží a dnes bude květáková polévka a mozeček s barevnými brambory.
  • načítám...
2904
19.7.11 23:27

Tak růžová kaše by mě fakt nenapadla, ale je fakt, že červenou řepu v živém stavu jsme měli doma jen jednou do salátu, neumíme moc použít, max. koupit ve skleničce k rizotu

Niva - u nás je populární s brokolicí, nejčastěji jako omáčka

• načítám...
17010
20.7.11 07:36
Háta_x píše:
Ahoj, mám dvě varianty na barevné brambory, jedničku dělám podstatně častěji.
1: do brambor s drc.kmínem přidám nakrájenou mrkev, před dovařením přidám nakrájenou lahůdkovou cibulku a celerovnou nať (nebo petržel po dovaření). Pak hned sliju, přidám plátky másla, přiklopím a když máslo trošku povolí, „zamlátim“ párkrát hrncem, dokud to v něm rachotí.
2: uvařim klasicky brambory s drc.kmínem a umlátim je s petrželkou a barevnou cibulí, na které jsem pekla pstruhy, nebo si jí udělám samostatně na oleji s máslem, jen zesklovatět a trošku změknout, aby ztratila cibulový puch :mrgreen:
Dělám třeba i barevnou bramborovou kaši - do hotové kaše přidám nastrouhanou vařenou lahůdkovou cibulku, mrkev a petržel nebo celer a nať petržele. A u kamarádčiných dětí byla hitem moje růžová kaše - s červenou řepou (syrová a na jemno nastrouhaná). Jen nesměly vědět, že to je řepa :mrgreen:
veveruskaa píše:
Háta_x píše:

díky :palec:

• načítám...
PetkaK
20.7.11 08:01

Tak jsme si udělali nakonec tu smaženou nivu, a moc mi to nechutnalo, smažík je lepší :) - ale co alespoň je niva už snězená :)

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová