Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
mahdalka píše:
Holky,tak mě napadlo se zeptat,jestli máte večer pořád něco teplýho k jídlu,nebo jestli si někdy taky dáte i jen chleba s něčím?Já jezdím z práce po 19 hod.a pokud už neni žádný zbytek jídla co by se jen ohřál,tak pouze namažu chleba nebo housky s něčím-se salámem,s pomazánkou apod.
Ono asi zalezi na tom, jestli ma chlap v praci obedy nebo nema a jestli zenska chodi do prace nebo je doma na matersky ci rodicaku. U nas frci i pomazanky, tousty, zel. salaty, co dum dal:D
Monjie píše:mahdalka píše:Ono asi zalezi na tom, jestli ma chlap v praci obedy nebo nema a jestli zenska chodi do prace nebo je doma na matersky ci rodicaku. U nas frci i pomazanky, tousty, zel. salaty, co dum dal:D
Holky,tak mě napadlo se zeptat,jestli máte večer pořád něco teplýho k jídlu,nebo jestli si někdy taky dáte i jen chleba s něčím?Já jezdím z práce po 19 hod.a pokud už neni žádný zbytek jídla co by se jen ohřál,tak pouze namažu chleba nebo housky s něčím-se salámem,s pomazánkou apod.
Tak u nás má chlap většinou k večeři to samé, co jsme vařila k obědu. Když nejsem přes den doma, tak nevařím a máme k večeři pečivo + šunka, sýr. Někdy mě to vaření pohltí tak, že uvařím oběd i večeři a máme to ještě i druhý den ![]()
mahdalka píše:
Teplou večeři máme jen velmi vyjímečně a to většinou ve formě toustů, palačinek, vaflí a sladké kaše. Opravdu málokdy máme nějakou masovou minutku s hranolkama či bramborama. Nejvíc večeříme pečivo s něčím.
No chlap na teplý obědy nechodí,občas mu udělám svačinu a pití,někdy si jí udělá sám a občas si něco koupí.Většinou mám teda vařeno,tak si večer ohřeje polívku plus něco,např.guláš apod.ale někdy bojuju s časem a únavou(jsem po encefalitidě)a navíc pracuju 9,5 hod.denně,tak opravdu neni vmých silách vařit každý večer teplý jídlo.Ještě že ten můj je docela vděčnej strávník a nepohrdne v nouzi párkama,utopencema,sekanou apod.Ale saláty a pomazánky dělám taky ![]()
mahdalka píše:
No chlap na teplý obědy nechodí,občas mu udělám svačinu a pití,někdy si jí udělá sám a občas si něco koupí.Většinou mám teda vařeno,tak si večer ohřeje polívku plus něco,např.guláš apod.ale někdy bojuju s časem a únavou(jsem po encefalitidě)a navíc pracuju 9,5 hod.denně,tak opravdu neni vmých silách vařit každý večer teplý jídlo.Ještě že ten můj je docela vděčnej strávník a nepohrdne v nouzi párkama,utopencema,sekanou apod.Ale saláty a pomazánky dělám taky
To by se mi teda po práci vařit nechtělo. Když jsem chodila do práce, tak byla studená večeře skoro denně, teplá pouze o víkendu.
Kdyz jsem chodila do prace a mela teply obedy tak jsem taky vecere neresila. Nekdy jsem si vzala dva obedy v praci a manzel mel dalsi den krabicku, nebo jsem si navarila na 2dny dopredu hura vse na mraz
a pak se jen ohrivalo.
Já když vařím,tak ve velkým hrnci,aby toho bylo víc a něco zbylo i na další den,popřípadě dva dny.A někdy uvařim v neděli jídla 2 a máme minimálně 3-4 dny co k večeři ![]()
No, když nechodí na obědy, tak by měl aspon 1× za 2 dni mít něco teplého. Uvařit v neděli a další 2 dni se to může jíst. Pak zase ve středu na 2 dni a pak už je zas víkend ![]()
Dneska byla sekaná plněná vajčkem, párkem a olivama s novými brambory. Bude ještě zítra. Pak tu mam cuketu, tak asi bude na másle a česneku.
Chlap v práci obědy nemá, tak vařím podle směn. Při noční máme teplou večeři a při raní jak kdy. Někdy večeři nebo oběd ve tři hodiny. Večeře jsou studené. Někdy je teplá, ale ne pořád. Třeba když udělám něčeho velký kotel
Já dělám kuřecí na kousky, v kari koření, osolit opepřit, můžes přidat trochu zázvoru.
Osmahnu, muzes tam pridat jakoukoliv zeleninu nebo maso osmahnout jenom s koleckama cibule. Pak to zaliju smetanou, pridam cesnek a kdyztak kari aby to bylo fakt zluty a melo karichut a provarim a pokud je treba zahustim.
Kari a cesnek je mnamka ![]()
sklízeli jsme cibuli, takže na večeři cibulová polévka nebo cibulové řízky
Muj snoubenec neji cibuli
já ji miluju!!!
Cibulovou polivku- mnam!!!
A jak děláš cibulový řízky? ![]()
opatrně nakrájím cibuli na kolečka, obalím v trojobalu a smažím jako klasické řízky, jenom trošku piplačka, aby se to nerozpadlo, recept mám ještě ze základky z rodinné výchovy ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat