Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3968
20.7.11 09:48

lehký těstovinový salát

• načítám...
1477
20.7.11 09:54

Dneska zelňačka a kuřátko s brkaší :wink:

• načítám...
50147
20.7.11 10:22
PetkaK píše:
Tak jsme si udělali nakonec tu smaženou nivu, a moc mi to nechutnalo, smažík je lepší :) - ale co alespoň je niva už snězená :)

Já si dám občas v restauraci smaženou nivu nebo hermelín a chutná mi to víc než ten klasický sýr :-)

• načítám...
7576
20.7.11 10:26

Veveruskaa: Rádo se stalo. Vaření je moje velké hobby :palec:

Taky dělám růžovou, žlutou nebo oranžovou rýži nebo ufo kaši :mrgreen: ta byla se špenátem a máslem. A růžové dětské „hranolky“ (brambory ve slupce nakrájet na měsíčky, potřít rozkrojenou řepou, posolit a upéct na pečícím papíru, to samé lze i se řepou)

Jinak z řepy je super třeba pomazánka: bílý jogurt, na jemnou ustrouhaná čerstvá řepa, vařený celer, trošku petrželky, soli, pro dospělé pepře, někdo dává i česnek. Nebo jemně nastrouhanou řepu přidat do salátu -i ovocného nebo jogurtu, dělám z ní masový boršč… Když řepu vařím, tak ve slupce a pak teprve loupu. Ztratí svojí řepovou příchuť (kterou někdo nemá rád) a pokrájenou ji smíchám třeba se lžičkou zakys.smetany, opepřím, osolím a dám na talíř k masu a bramborám. Dělala jsem ji i jako omáčku na grilování s chilly a zakysanou smetanou a chlapi se mohli utlouct a nevěřili, že jí čerstvou řepu :mrgreen: Miluju si vymýšlet recepty, je to moje úchylka :pankac:

Miňulka píše:
Tak růžová kaše by mě fakt nenapadla, ale je fakt, že červenou řepu v živém stavu jsme měli doma jen jednou do salátu, neumíme moc použít, max. koupit ve skleničce k rizotuNiva - u nás je populární s brokolicí, nejčastěji jako omáčka
  • načítám...
9079
20.7.11 10:57

A výborný je kombinace všech tří na špízu.

• načítám...
30628
20.7.11 11:17

Ahoj, dneska máme čočku s volským okem a hovězí vývar ze žeber, prababička čistila mrazák 8-)

Řepu jsme nejedla asi do 17 let, teď ji miluju.

• načítám...
4697
20.7.11 12:44

Ahojky tak mi dneska zdravě :mrgreen: čína ze sojových nudliček a hranolky

• načítám...
1304
20.7.11 13:09

dneska mám k obědu zelňačku a k večeři budem mít knedlu s vajíčkem a okurkový salát

• načítám...
30628
20.7.11 14:09

Zelňačku bych mohla udělat zítra..mňam :palec:

• načítám...
3643
20.7.11 14:12
bertík28 píše:
Koupila jsem si v Lidlu arašídový krém- mají tam teď ten americký týden. Myslela jsem, že bude sladký a ono hov..

Nevíte co by se z toho dalo udělat? Já si ho chtěla mazat na chleba, ale to se nedá.

Na zítra vyndám sekanou z mražáku. Buď bude plněná sekaná nebo pštrosí vejce.

Taky jsem si ho tam kdysi koupila,zblblá americkými seriály jsem si myslela,jak to bude dobrý.FUJ!!! Nikomu to nechutnalo,jak to bylo slaný,tak po nějaké době,co se akorát pletl v lednici letěl do koše :lol:

• načítám...
27261
20.7.11 14:15

Fůůůj arašídový máslo taky nesnáším, ale můj chlap do zbožňuje.
Včera bylo uzené koleno s brkaší a dneska se zelím a brknedlem, zítra bude vepřová pečeně plněná něčím a brambor.

• načítám...
16557
20.7.11 14:18

Tak mě teda arašídový máslo chutná a jím ho jen tak ze lžičky.Chlap i ho maže na vánočku :-D

• načítám...
19692
20.7.11 14:38

Predchvilkou jsem prijela do pracovne do Prahy a jdeme na nejakou pizzu.
Monjie jak se tady koukam tak to slunicko vam tu teda nevylezlo :-(

• načítám...
23033
20.7.11 14:40

gorina: jsi mela napsat driv:D jsme mohly zajit na „kafe“ drink :D ROFL, prijedes do Prahy a prutrz mracen :lol: :lol:

na pizzu? si dejte nejaky poradny mexiko nebo sushi!:D
jinak uz jsem docela prezrana i ciny a thajske kuchyne, ted me celkem uchvatila libanonska,vietnamska kuchyne:) tak obcas nekam zajdeme…

• načítám...
16557
20.7.11 14:48

Holky,tak mě napadlo se zeptat,jestli máte večer pořád něco teplýho k jídlu,nebo jestli si někdy taky dáte i jen chleba s něčím? :think: Já jezdím z práce po 19 hod.a pokud už neni žádný zbytek jídla co by se jen ohřál,tak pouze namažu chleba nebo housky s něčím-se salámem,s pomazánkou apod. :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová