Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak ja jsem vcera dostala ctvrtku upeceny kačeny od tchyne,takze to oberu a udelam s tim zapeceny testoviny…chtela jsem rizoto,ale nemam ryzi a do mesta se mi nechce ![]()
Emilie píše:Monjie píše:Já si to teda ulehčuju tak, že koupím rovnou konzervu, nálev. K tomu cibulku nebo pórek, čínské zelí, vedle na plotýce na cibulce anglická nebo aspoň nějaký kus špeku, dochutit (většinou do kečupové nebo chili chuti).PetkaK píše:fazolovy salat se dela jak?:D
Tady je nějaká čočko mánie, ne? Ale já mám hodně ráda luštěniny všobecně bych to mohla jíst furt- asi si udělám i fazolový salát brzo
Tak nějak podobně. Buďto se fazole uvaří anebo se koupí konzerva, do toho se pak přidá na jemné cibule (může být i červená), může být jarní cibulka, pórek, k tomu osmažená klobáska nebo anglická slanina, a já to dochucuju pepřem, trošku octem a někdy sójovou omáčkou.
MUFICE píše:
Mám tu 2 bedny jablek a chci udělat nějaký dobrý koláč. Poradíte nějaký dobrý recept, hlavně nekynutý a nejlépe bez pudingu, díky.
zrovna o víkendu jsem dělala roládu a je vynikájící a naprosto jednoduchá - na plech dáš peč.papír na něj nasrouhaná jablka,rozprostřít, posypat cukrem, skořicí, rozinky (kdo co má rád) já to uplácám, aby to bylo rovně a na to naleju těsto (4vejce, 160 cukru ušlehat do pěny, přidat postupně 6-7 lžic hl. mouky) a peču ve vyhřáté troubě do zezlátnutí, po vytažení překlopit na druhý peč.pap. a ihned smotat a nechat vychladnout
hned se po ní zaprašilo, takže jsem dělala znova
a nepopraskala ![]()
sýrová polévka, rajská s kolínkama ![]()
tak my dneska ještě bramboračku a francouzské brambory a k večeři se dojí vajíčková pomazánka
MUFICE píše:
Mám tu 2 bedny jablek a chci udělat nějaký dobrý koláč. Poradíte nějaký dobrý recept, hlavně nekynutý a nejlépe bez pudingu, díky.
mě napadl z lineckého těsta - jablka na kousky, trochu podusit se skořicí a dát na těsto, navrch udělat ještě mřížku
nebo drobenkový na stejném principu
recepty nemám po ruce a malá prudí, takže víc sepsat nestihnu
u nás dneska i včera - pečená vepřová krkovice - včera s bramborem a okurkovým salátem, dneska jen s chlebem
k večeři jatýrka s bramborem
zítra kuřecí, mix.zelenina a rýžov nudle - opět toho udělám na dva dny
Dnes byla bramborová kaše, malá měla kuřecí maso na tymiánu, já jsem měla smažák ![]()
Na večeři dělám fazolový salát.
dneska budu mit k veceri konecne tu cocku na kyselo, uz se tesim, chlap se pry naji v praci pac dnes prijde pozde
sandrik píše:MUFICE píše:
Mám tu 2 bedny jablek a chci udělat nějaký dobrý koláč. Poradíte nějaký dobrý recept, hlavně nekynutý a nejlépe bez pudingu, díky.mě napadl z lineckého těsta - jablka na kousky, trochu podusit se skořicí a dát na těsto, navrch udělat ještě mřížku
nebo drobenkový na stejném principu
recepty nemám po ruce a malá prudí, takže víc sepsat nestihnu
u nás dneska i včera - pečená vepřová krkovice - včera s bramborem a okurkovým salátem, dneska jen s chlebem
zítra kuřecí, mix.zelenina a rýžov nudle - opět toho udělám na dva dny
k večeři jatýrka s bramborem
Díky za tip ![]()
Dneska jsem nakonec vařila špagety s kuř.masem, špenátem a smetanou a zbylo i na zítra.
Ve čtvrtek udělám asi kuře na paprice a v pátek konečně ten řecký hrnec ![]()
šóšannáh píše:MUFICE píše:
Mám tu 2 bedny jablek a chci udělat nějaký dobrý koláč. Poradíte nějaký dobrý recept, hlavně nekynutý a nejlépe bez pudingu, díky.zrovna o víkendu jsem dělala roládu a je vynikájící a naprosto jednoduchá - na plech dáš peč.papír na něj nasrouhaná jablka,rozprostřít, posypat cukrem, skořicí, rozinky (kdo co má rád) já to uplácám, aby to bylo rovně a na to naleju těsto (4vejce, 160 cukru ušlehat do pěny, přidat postupně 6-7 lžic hl. mouky) a peču ve vyhřáté troubě do zezlátnutí, po vytažení překlopit na druhý peč.pap. a ihned smotat a nechat vychladnout
sýrová polévka, rajská s kolínkamahned se po ní zaprašilo, takže jsem dělala znova
a nepopraskala
Jé tou roládou jsi mi připomněla úžasnou dobrotku co dělala tchýně, na peč. papír nastrohaná jablka, ořechy, rebarbora nebo i jiné ovoce, na to běžnou posypku a dát na cca 1/2 hod péct. sice to nedrží vkuse jako moučník,a le chuťově je to naprosto úžasné.
u nás dnes krkovice se šlehačkou a peč.brambory. slyším na to samou chválu,tak jsem zvědavá ![]()
a my dnes dojídáme už opravdu poslední porci bramboračky a francouzské brambůrky ze včerejška a půjdu za chvilku vařit na zítřek ale vůbec nevím co
dneska k obědu nevím asi si dám rohlíka. K večeři udělám rohlíkovou pizzu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat