Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
20518
4.10.11 07:32

No … k obědu asi brambory s dušenou zeleninou a večer smaženky

• načítám...
9044
4.10.11 08:12

Tak ja jsem vcera dostala ctvrtku upeceny kačeny od tchyne,takze to oberu a udelam s tim zapeceny testoviny…chtela jsem rizoto,ale nemam ryzi a do mesta se mi nechce :)

• načítám...
PetkaK
4.10.11 08:23
Emilie píše:
Monjie píše:
PetkaK píše:
Tady je nějaká čočko mánie, ne? Ale já mám hodně ráda luštěniny všobecně bych to mohla jíst furt :) - asi si udělám i fazolový salát brzo :)
fazolovy salat se dela jak?:D
Já si to teda ulehčuju tak, že koupím rovnou konzervu, nálev. K tomu cibulku nebo pórek, čínské zelí, vedle na plotýce na cibulce anglická nebo aspoň nějaký kus špeku, dochutit (většinou do kečupové nebo chili chuti).

Tak nějak podobně. Buďto se fazole uvaří anebo se koupí konzerva, do toho se pak přidá na jemné cibule (může být i červená), může být jarní cibulka, pórek, k tomu osmažená klobáska nebo anglická slanina, a já to dochucuju pepřem, trošku octem a někdy sójovou omáčkou.

• Upravit
5799
4.10.11 08:32
MUFICE píše:
Mám tu 2 bedny jablek a chci udělat nějaký dobrý koláč. Poradíte nějaký dobrý recept, hlavně nekynutý a nejlépe bez pudingu, díky.

zrovna o víkendu jsem dělala roládu a je vynikájící a naprosto jednoduchá - na plech dáš peč.papír na něj nasrouhaná jablka,rozprostřít, posypat cukrem, skořicí, rozinky (kdo co má rád) já to uplácám, aby to bylo rovně a na to naleju těsto (4vejce, 160 cukru ušlehat do pěny, přidat postupně 6-7 lžic hl. mouky) a peču ve vyhřáté troubě do zezlátnutí, po vytažení překlopit na druhý peč.pap. a ihned smotat a nechat vychladnout :wink: hned se po ní zaprašilo, takže jsem dělala znova :mrgreen: a nepopraskala :palec:

sýrová polévka, rajská s kolínkama :-D

• načítám...
3968
4.10.11 08:53

tak my dneska ještě bramboračku a francouzské brambory a k večeři se dojí vajíčková pomazánka

• načítám...
23033
4.10.11 09:18

Poradite falafale?:D osvedcene ktere se nerozpadnou:D

• načítám...
20656
4.10.11 13:43
MUFICE píše:
Mám tu 2 bedny jablek a chci udělat nějaký dobrý koláč. Poradíte nějaký dobrý recept, hlavně nekynutý a nejlépe bez pudingu, díky.

mě napadl z lineckého těsta - jablka na kousky, trochu podusit se skořicí a dát na těsto, navrch udělat ještě mřížku ;) nebo drobenkový na stejném principu

recepty nemám po ruce a malá prudí, takže víc sepsat nestihnu

u nás dneska i včera - pečená vepřová krkovice - včera s bramborem a okurkovým salátem, dneska jen s chlebem
k večeři jatýrka s bramborem

zítra kuřecí, mix.zelenina a rýžov nudle - opět toho udělám na dva dny

• načítám...
PetkaK
4.10.11 16:05

Dnes byla bramborová kaše, malá měla kuřecí maso na tymiánu, já jsem měla smažák :oops:

Na večeři dělám fazolový salát.

• Upravit
2458
4.10.11 16:54

dneska budu mit k veceri konecne tu cocku na kyselo, uz se tesim, chlap se pry naji v praci pac dnes prijde pozde

• načítám...
50138
4.10.11 22:29
sandrik píše:
MUFICE píše:

mě napadl z lineckého těsta - jablka na kousky, trochu podusit se skořicí a dát na těsto, navrch udělat ještě mřížku ;) nebo drobenkový na stejném principu

recepty nemám po ruce a malá prudí, takže víc sepsat nestihnu

u nás dneska i včera - pečená vepřová krkovice - včera s bramborem a okurkovým salátem, dneska jen s chlebem
k večeři jatýrka s bramborem

zítra kuřecí, mix.zelenina a rýžov nudle - opět toho udělám na dva dny

Díky za tip :-)

Dneska jsem nakonec vařila špagety s kuř.masem, špenátem a smetanou a zbylo i na zítra.

Ve čtvrtek udělám asi kuře na paprice a v pátek konečně ten řecký hrnec :-)

• načítám...
14598
4.10.11 22:57
šóšannáh píše:
MUFICE píše:

zrovna o víkendu jsem dělala roládu a je vynikájící a naprosto jednoduchá - na plech dáš peč.papír na něj nasrouhaná jablka,rozprostřít, posypat cukrem, skořicí, rozinky (kdo co má rád) já to uplácám, aby to bylo rovně a na to naleju těsto (4vejce, 160 cukru ušlehat do pěny, přidat postupně 6-7 lžic hl. mouky) a peču ve vyhřáté troubě do zezlátnutí, po vytažení překlopit na druhý peč.pap. a ihned smotat a nechat vychladnout :wink: hned se po ní zaprašilo, takže jsem dělala znova :mrgreen: a nepopraskala :palec:

sýrová polévka, rajská s kolínkama :-D

Jé tou roládou jsi mi připomněla úžasnou dobrotku co dělala tchýně, na peč. papír nastrohaná jablka, ořechy, rebarbora nebo i jiné ovoce, na to běžnou posypku a dát na cca 1/2 hod péct. sice to nedrží vkuse jako moučník,a le chuťově je to naprosto úžasné.

• načítám...
7276
5.10.11 07:29

u nás dnes krkovice se šlehačkou a peč.brambory. slyším na to samou chválu,tak jsem zvědavá :palec:

• načítám...
15054
5.10.11 07:58

brkaše a zapečené filé-vejce,sýr,rajče

• načítám...
3968
5.10.11 09:17

a my dnes dojídáme už opravdu poslední porci bramboračky a francouzské brambůrky ze včerejška a půjdu za chvilku vařit na zítřek ale vůbec nevím co

• načítám...
1304
5.10.11 09:22

dneska k obědu nevím asi si dám rohlíka. K večeři udělám rohlíkovou pizzu :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová