Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
PetkaK
20.10.11 16:44

Večeře - fazolová polívka.

• Upravit
23033
20.10.11 18:59

ahooj taky prosim o recept na dynovou polevku.

Jinak u nas dneska k obedu br.knedlik, hovezi, celerova omacka, polevka minestrone, vecere tousty pro nas hermelin+brusinky, Gitka syr+sunka.
Zitra peceny kur.horni stehna s testovinovym salatem

• načítám...
44193
20.10.11 19:40

U nás včera filé z tresky, bramborová kaše.
Dnes vepřová plec na způsob roštěnek, s kořením a hořčicovou „omáčkou“, rýže nebo brambory,kdo co chce :mrgreen:

• načítám...
916
20.10.11 19:43

Ahoj dýňovku dělám podle: http://dolcevita.blog.cz/…uzete-udelat a je opravdu super. Jen nedávám ty semínka. :palec:

• načítám...
3968
20.10.11 19:56

a my dneska kuřecí steak s bramborem a s volským okem

• načítám...
3968
20.10.11 20:01

holky mám na vás prosbičku-moc prosím :hug: týká se to taky vaření ale pro malého
Petříček papá krásně, ale jenom skleničky. Chtěla by jsem mu začít zkusit vařit. A tak by jsem se jen chtěla zeptat, jak připravujete maso :nevim: nějak si to nedokážu představit :nevim: moc děkuju a mohli by jste my ještě prosím napsat, co jste vařili vy pro 8.měsíční mimina :nevim: děkuju moc :hug:

• načítám...
50133
20.10.11 20:08
Hromnice píše:
holky mám na vás prosbičku-moc prosím :hug: týká se to taky vaření ale pro malého
Petříček papá krásně, ale jenom skleničky. Chtěla by jsem mu začít zkusit vařit. A tak by jsem se jen chtěla zeptat, jak připravujete maso :nevim: nějak si to nedokážu představit :nevim: moc děkuju a mohli by jste my ještě prosím napsat, co jste vařili vy pro 8.měsíční mimina :nevim: děkuju moc :hug:

Pro 8-mi měs. syna jsem maso jenom vařila třeba v polévce. Uvařila jsem ještě brambory, rýži nebo těstoviny a k tomu nějakou zeleninu - mrkev, brokolici, květák a namixovala jsem mu to jako směs. Postupem času, jsem mu to jen namačkala vidličkou, aby jedl kousky.

• načítám...
17909
20.10.11 21:02

Právě jsem strčila do trouby brambory s brokolicí v bešamelu pro dědu na zítra. Mladší syn je nemocný, takže jsem musela hlídačovi uvařit, jinak v týdnu nštěstí už nevařím :palec:
O víkendu podle toho, co mrazák dá, ale dala bych si boršč a něco lehčího, možná nějaké kuřecí se zeleninou a rýží.

• načítám...
44193
20.10.11 21:11
Hromnice píše:
Petříček papá krásně, ale jenom skleničky. Chtěla by jsem mu začít zkusit vařit. A tak by jsem se jen chtěla zeptat, jak připravujete maso :nevim: nějak si to nedokážu představit :nevim: moc děkuju a mohli by jste my ještě prosím napsat, co jste vařili vy pro 8.měsíční mimina :nevim: děkuju moc :hug:

Jen jsem vařila na způsob vývaru - voda, maso,zelenina,cibule, kousek libečku a zelené petrželky, trošku kmínu - ochutí to, ale neublíží.

• načítám...
20656
20.10.11 21:20

Hromnice - dělala jsem to jako holky - uvařit, smíchat se zeleninou a rozmixovat

dneska filé v těstíčku s mrkví a bramborem
k večeři jsem spucla velkou mísu zeleninového salátu s balkánem :pankac:

včera bylo hovězí zadní s kukuřicí a těstovinami, večeře obl.chleba
ještě předtím byly kuřecí prsa s dušenou zeleninou, k večeři makrela s chlebem
zítra vepřový plátek s bramborem a šopský salát
a na víkend jsme mimo domov, takže nevařím :dance:

• načítám...
20656
20.10.11 21:28

dýňová polévka:

cibulku nechat zesklovatět, pak přidat dýni na kostičky (můžeš přidat i česnek a kořenovou zeleninu-cca hrst na 4 porce), zprudka orestovat tak 5-10min, pak zalít buď vývarem, nebo vodou a přidat bujón - zalít jen tak, aby byla dýně akorát ponořená. Když je vody moc, je polévka moc řídká

povařit dýni do měkka (záleží jak velké kousky nakrájíš), rozmixovat, přilít 1/4l smetany na vaření, osolit, špetku mletého kmínu,nebo pepře, kdo rád ostřejší

K tomu udělej krutonky a můžeš opražit i dýňová semínka. Pokud s nimi nebudeš zdobit polévku, můžeš je nechat na večer na ďobání k tv ;)

• načítám...
3968
20.10.11 22:01

holky děkuju moc :hug: zítra nakoupím masíčko a v sobotu zkusím, doufám, že budu mít úspěch a skleničky začnem pomalu odbourávat :dance: když by ne tak holt ještě chvilku počkám no :nevim:

• načítám...
50133
20.10.11 22:01

Tak jsem uvařila tu fr.cibulačku a moc se mi povedla :-) Ještě jsem k tomu zapekla tousty se sýrem :palec:

• načítám...
16557
20.10.11 22:50

Holky,jak děláte hovězí s dušenou mrkví?Já to asi ještě nevařila,nebo hodně dávno a už nevim jak se dělá :kytka:

• načítám...
20656
20.10.11 23:31
mahdalka píše:
Holky,jak děláte hovězí s dušenou mrkví?Já to asi ještě nevařila,nebo hodně dávno a už nevim jak se dělá :kytka:

maso naklepat, nasolit, na pánvi nechat zatáhnout (můžeš udělat na cibulce, je to lepší, ale já teď nemůžu-kojím). Pak nechat pomalu dusit. Po cca hodině přidat mrkev na kolečka, přidat majoránku, šptku cukru, nechat podusit, dokud není mrkev akorát podle tvé chuti ;)

dá se to připravit i každé zvlášť - pak doporučuju maso udělat v papiňáku, je to rychlejší ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová