Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já bych řekla, že si děti braly ze mě. A že bylo z čeho brát ![]()
Doktor říkal, že břicho roste, mimčo taky, tak že je všechno v pořádku. Holt takové devítiměsíční odtučňovací kůry ![]()
levmah28 píše:
Holky jak pečete kuře?pořád dělám na stejný způsob.
Většinou s nádivkou a kuře jenom solím a sypu kmínem. Občas jsem ho pekla na zelenině a divokém koření jako králíka.
Tak dneska zeleninova polevka s ryzi pro prcka(stale trochu dieta kvuli prujmu) a dalsi bude veprova kyta na paprice s knedlikem nebo ryzi.
Kure pecu vetsinou jen na porku nebo na houbach,osolim,okminuju,a jeste davam koreni na pecene kure.
Jednou jsem zkousela kure na medu,ale to mi teda moc nechutnalo…
kuře peču buď v celku nebo naporcovaný, osolený okořeněný, trochu másla pod kůži na prsou
taky je dobrý ve velkým litinovým hrnci na dno dát cibuli (teď, když kojím, tak dávám pórek), na to další libovolnou zeleninu (klidně i mraženou směs), na to brambory na větší kousky, na to okořeněný kuře, přiklopit a péct, cca na 180-200, jak dlouho nevím - přiměřeně
a je celý oběd hotový v jednom ![]()
dneska bude tofu, žampiony a těstoviny
No davam bud porek,nebo cibuli,jak kdy a jak co je doma
A vetsinou pecu naporcovany,v celku moc ne.
levmah28 píše:
A jakou děláš nádivku?
Nakrájím pár rohlíků na kostičky, pak porek, dám tam 3-4 žloutky a z bílků udělám sníh a vše promíchám, přidám sůl a pepř. Nádivku dávám někdy do kuřete a někdy kolem, ta je pak křupavější a vláčnější.
MUFICE píše:levmah28 píše:Nakrájím pár rohlíků na kostičky, pak porek, dám tam 3-4 žloutky a z bílků udělám sníh a vše promíchám, přidám sůl a pepř. Nádivku dávám někdy do kuřete a někdy kolem, ta je pak křupavější a vláčnější.
A jakou děláš nádivku?
a já někdy přidávám i sekaný oříšky
a dávám tam i sekanou petržel
sandrik píše:MUFICE píše:a já někdy přidávám i sekaný oříškylevmah28 píše:Nakrájím pár rohlíků na kostičky, pak porek, dám tam 3-4 žloutky a z bílků udělám sníh a vše promíchám, přidám sůl a pepř. Nádivku dávám někdy do kuřete a někdy kolem, ta je pak křupavější a vláčnější.
A jakou děláš nádivku?a dávám tam i sekanou petržel
Taky už jsem zkoušela oříšky, ale moc mi to v tom nejelo. Někdy místo porku taky dávám petržel nebo pažitku. Zkoušela jsem i játra a je to taky dobré.
Já zase pod kuře přidám třeba libovolnou zeleninu, vyklopím před dopečením lečo nebo přidám houby nebo žampiony.
Dneska nevařím, jen ze zbylé čočky udělám polévku.
Tak dneska mame jeste karbanatky ze vcera a zitra budu delat veprove na kmine s dusenou mrkvi a brambory…
A my budeme mít kapra a br.plátky pečené v troubě na sucho. Udělám k tomu nějaký salátek.
Já dělám nádivku:
houska, rozpustit máslo, v mlíku rozšlehat 1-2 vejce, do másla muškát. oříšek i květ. Máslo vlít do mlíka, do toho máče rohlíky - resp se dělá nádivka, sůl, ořechy, kdo má rád bylinky, tak už do mlíka, ať se to hezky promíchá. hrozinky a ořechy, někdy houby, někdo dává drůbeží vnitřnosti.....
klidně dodám, poměry,nemám teď po ruce.
Já nedávno pekla naporcované na 1/8 na rajčatech a chutnalo, jako holka jsem dělávala na mražené zelenině, na hroznověm víně.....
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat