Vedro a stále nepije :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@anemax Ahojky, promiň, že se neozývám, ale malá má druhý den 39horečky, byli jsme u dr, prej virozka, vždy zabere lék, je jí lépe, nají se, napije a pak jí to zase vyskočí. Nevíš jak na horečku, když trvá, takhle déle? Máme ji poprvé :/
K dr jsem přeobjednaná kvůli Johance
@Irisska jestli nemá žádné jiné příznaky (rýmy, kašel…)tak to může být 6.dětská nemoc
to jsou 3dny horečky a pak se dítě osype (od obličeje směrem na hrudníček) vypadá to jak potničky. Anetka to měla v 8 měsících ![]()
Střídala jsem panadol a za 4hod nurofen, pokud teda teplota zase hodně šplhala
zábaly jsem nikdy nedělala, protože ani nevím jak. Někde jsem četla, že se chladí ruce a nohy, mě moje dr řekla, že je to blbost, že zábal na celé tělo, takže fakt nevím ![]()
Snad to bude dobrý ![]()
Blbá věta, ale musím to napsat : hlavně pít
![]()
PS: Maxik má zase rýma jak svina
takže vytažen vysavač a odsávám ![]()
Pokud vaše děti nepijou a jsou již trochu starší, přišla jsem na výbornou věc. Je to flaška camelback, z který se našim dětem tak dobře pije, že ucucávají tak dlouho, než je celá vypitá. http://www.bike-eshop.cz/…mb_cmp=zbozi
Ahojte, tak máte stále máme teploty, ale když zaberou léky, tak je v pohodě, celkem se i nají a jinak lžičkuju celý den a i v noci kontroluji a podávám léky max. po čtyřech hodinách a taky samozřejmě dávám pití po lžičkách, ale je zajímavé, že třeba kolem druhé ráno mi ze lžičky pije nádherně a hodně, asi jak je utlumená ![]()
Ahojte, tak stále máme teploty, ale když zaberou léky, tak je v pohodě, celkem se i nají a jinak lžičkuju celý den a i v noci kontroluji a podávám léky max. po čtyřech hodinách a taky samozřejmě dávám pití po lžičkách, ale je zajímavé, že třeba kolem druhé ráno mi ze lžičky pije nádherně a hodně, asi jak je utlumená, kfdyž je rozesalá, tak neprotestuje ![]()
ale do toho ty vedra, už aby byla ok
@Irisska tak co? už se osypala?
U nás byl problém do Maxika ten panadol dostat
mu se z toho navalovalo ![]()
Anetka mě to jako děcko zvracela, takže používáme čípek (učinkuje rychleji).
Fuj navíc to horko, chudinka ![]()
@Irisska Nevím, jestli jsi už dělala ty studené zábaly nebo ne, kdyžtak se dělají takto: prostěradlo smočíš v odražené vodě (asi 21st. teplé), malou zabalíš od krku až po kolena, paže také, jsou-li končetiny studené, tak je nabalíš. Ničím už nepřikrýváš! Na čelo přiložíš studený obklad, vše necháš působit cca 15min. Pak sundáš, osušíš ji, oblékneš do lehounkého pyžámka a až za další půl hodinu přeměřuješ teplotu.
Zábyly se dělají při teplotě nad 38,5st.
Míša měl 39 nedávno, střídala jsem panadolové čípky s nurofenovým sirupem, čípky jsou nejlepší, nejde to přes žaludek a navíc opravdu nejrychleji zabírají. Přejeme brzké uzdravení.
@PetraPařízková Díky za tip, ale u nás to nezabírá, máme láhev na stejném principu, malej z ní pil pouze ten den, co ji dostal poprvé, druhej den už zase nic ![]()
Ahojte holky, tak stále teploty, ale zdá se mi to už lepší, na osypání čekáme, ale podle všeho je to ta nemoc. OPravdu má jen ty teploty a když se jí uleví, tak celkem i jí a dá se do ní dostat pití, no lžičkuju co tři hodiny ve dne v noci, taky podle toho, jak má teplotu. Ale celkově s emi to zdá lepší, ty první dva dny byli děsné, teď už je, ale fakt unavená, moc toho nenaspí a já taky ne. My střídáme čípky se sirupem Paralen SUS a mohu říci, že ten sirup nám účinkuje snad lépe než čípky, dříve se jí uleví a na delší dobu.
Zábaly jsme ještzě nedělali, ale už jsme ji osprchli vlažnou vodou a pomohlo.
Co jsem četla, tak u té šesté nemoci mohou být horečký až pět dní, tak uvidíme, ale teda je to záhul, ale zase je to prej pro dítě dobré, že tím projde, má vůči tomu doživotní imunitu.
Každopádně, jestli i dnes budou vyšší teploty, tak se ještě sjedeme někam k dr ukázat.
@Irisska jj, když jsou děti nemocné, je to záhul a můžu říct, že Míša si při poslední nemoci fakt vytrpěl, 4 dny nespal ani ve dne ani v noci, a to jako fakt, měl tak hnusnej suchej kašel, že to prostě nešlo, měla jsem ho na rukách 24h denně, i na záchadě
když jsem se chtěla vysprchovat, nebo najíst, vystřídal mě táta. Nyní mu musím každé ráno dávat nalačno respirační vakcínu a až po 15h. můžu dát snídani, což pro dítě taky není zrovna příjemné, jak je po noci hladové, ale takto nám to nalinkovali na alergologii, hlavně, ať jsou naše prdelky zdravé ![]()
@mismurka tak to si teda taky užíváte, no přeji jen hodně, hodně zdravíčka!
co je ta respirační vakcína?
@Irisska Používá se na recidivující a chronické infekce, údajně by to mělo Míšovi pomoci, aby se ten kašel a zánět průdušek neopakoval, ale zatím to bere jen týden, tak je ještě brzy, abych řekla, zda to pomáhá, ráno mu dávám kapičku do pusy, druhý týden 2 kapky, třetí 3, a pak se zůstává u třech, do dobrání, ale podle toho, jak je ta láhvička velká, to budeme brát ještě za rok
1. listopadu jdeme opět na alergologii, aby ho doktor zkontroloval, jak na tom je, protože, kdyby se to opakovalo stále dokola, mohlo by vzniknout astma (on už právě měl až takové astmatické záchvaty, měla jsem až slzy v očích, jaká to byla bezmoc, že jsem mu nemohla více pomoci a jak nemohl ani spinkat, samozřejmě je při tom kašli a horečce hrozně důležitý pitný režim, o čemž nemusím ani psát, jak jsme bojovali za každou kapku co vypil-nechtěl nechtěl a nechtěl), takže se na podzim uvidí, budou mu asi dělat testy na co je alergickej a podle toho, jak na tom bude, by dostal nějaká „dejchátka“
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat