Věkový rozdíl u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3085
21.10.24 13:37

Mám malý i větší věkový rozestup a za mě tedy lepší ten menší. Jak pro děti, tak pro mě :think:
První dvě děti jsou po roce, dva roky to bylo opravdu hodně náročné, ale pak dorostly do stejných zálib a mentálního věku a bylo to fajn :) Péče o ně byla stejná, zároveň je bavili stejné věci, tak jsme nejdřív chodili na hřiště, teď už si spíše jdeme zakopat, na kola,…a už jsou samostatní. Chodí sami ze školy, můžu je nechat samotné doma…
Pak se narodila dcera. Věkový rozdíl 4,5 a 5,5 let a teda…když byla malinká, ještě se to dalo a pohráli si sní, nadšeně pomohli, ale teď má dcera skoro 3 roky, oni 9 a 8 let a už jsou úplně mimo. Zajímají je jejich kamarádi, kroužky, počítač, mobil,… zatímco dceru plyšáci, lego pro batolata, dětská hřiště,…jo, jsou schopní mi jí chvíli pohlídat, zabavit, pomůžou při svlékání/oblíkání,…ale je to pro ně otrava. Občas si ještě pěkně pohrají, zablbnou si s ní,…ale myslím, že za další rok až dva už budou úplně jinde a dcera bude vyrůstat sama. A zároveň pro mě je to náročnější, že ona chce na hřiště, kluci hrát fotbal, i obyčejná procházka,… dcera jde pomalu. Nenapadá mě jediná výhoda takového věkového rozestupu. To až pak opravdu mít k puberťákům miminko. Teď by ještě leccos chtěli kluci dělat se mnou, ale já kvůli dceři nemůžu, protože ona jim nestačí, zároveň nemáme hlídání a je nebaví čekat, přizpůsobovat se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2396
21.10.24 13:39

Tak mit deti mene od sebe uz stejne nestihnes :lol:
Ja jsem se segrou o 6 let, takze urcite jsme si spolu nehrali. navic v 18 ti se i odstehovala. takze od 12 jsem byla vlastne takovy jedinacek 😀.
Ale ted v dospelosti si rozumime skvele.
Ja bych chtela treba deti po 3-4 letech. Puvodne jsem chtela po 5-6,ale to uz budu stara, tak snad to pujde. Dceri je rok a mela jsem ji ve 30,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
21.10.24 14:01
@Terezxx píše: Více

Myslim ze je to velky rozdil, mit po sobe 2 kluky a pak s odstupem holcicku. Je jasny, ze ti dva jsou partaci a mala je zdrzuje. Ja mam s 6 letym odstupem dve holky (nyni 6 a 12 let) a je to bez problemu. Obe se musi obcas prizpusobit ale maji krasny vztah a to je dulezite.
Naopak znam dve segry 2 roky od sebe a nesnasi se.

Příspěvek upraven 21.10.24 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
21.10.24 14:02

Pro me je to MOC BRZO ☺️.
Mám děti 27, 19 a 5. Každý jako jedináček a jsem naprosto spokojena. Děti taky. Manžel taky.
Takže se rozhoduj podle sebe a partnera - a uděláš dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
21.10.24 14:06
@TaLucie píše: Více

Ty jo… Kdy jsi měla první a poslední?
Můj muž to tak má, první v 22, druhé v 35. Úplně jiná situace ( a teda i různé matky), jiná doba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
21.10.24 14:08
@veria píše: Více

Ale tak to ona tím, že vyrůstá právě s klukama tak je taky spíš takový kluk :) Ráda kope do míče, má ráda auta, dinosaury, pistole. Ale kluky to prostě nebaví kopat kvůli ní méně, střílet kvůli ní bez nábojů, protože dostat z Nerfky dost bolí. To oni jí mají moc rádi. Mazlí jí, když pláče, tak jí utěší, hrají s ní na schovku, venku s ní jdou za ruku,…ale když to vezmu kolem a kolem, už jsou prostě jinde a raději jdou ven s kamarády nebo jen s manželem/se mnou bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
21.10.24 14:08

@andelka83 první ve 20 a poslední ve 43. A pořad s jedním mužem ☺️. A benjaminek je proste za odměnu - narodila se v době, kdy vše stalo úplně za prd a pomohla nám tou svoji dětskou radosti vše překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
21.10.24 14:12

@veria Ale je pravda, že by to bylo asi jiné mít jen jednoho syna a pak malou dceru. Takhle, když se kluci mají navzájem, tak už se jim asi přizpůsobuje hůře, no. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
21.10.24 14:19
@TaLucie píše: Více

Tak to je super. Já bych teda v 43 mimino nedala, to je noční můra ( ale my už máme celkem čtyři, takže páté fakt ani ve snu). Nedala bych teda ani to ve 20, to jsem sotva odmaturovala. Máte můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
21.10.24 15:17
@Terezxx píše: Více

Urcite jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...