Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezké velikonoce
…moc Vás prosím o radu a pokud možno objektivní názor na situaci…Jde o to, že manžel se před 2 lety přistěhoval za mnou do města, kde nyní bydlíme…i s naším společným synem a dcerou z mého 1. manželství…Manžel pochází z vesnice, která je 50 km od našeho bydliště. Zatím každý rok probíhaly Velikonoce tak, že manžel tam jezdil na koledu…já byla loni s ním (celu dobu u přítelkyně z vesnice…víceméně jsem to tam vydržela…ale bylo to dlouhé a připadala jsem si tam trapně…chodili tam koledníci z vesnice, které neznám atd..navíc ty vesnické zvyky nemám moc ráda, je mi to cizí). Letos jsem manžela žádala, zda by nemohl být letos tady…máme tu babičky atd..že by šli s malým k nim, ke kamarádce atd…a pak, že bychom jeli na nějaký výlet nebo dělali na zahrádce, prostě jsem moc stála o to, být společně jako rodina…manželovi se to moc nelíbilo, ale nevyjádřil se…Včera to začal hrotit…nebavil se, tušila jsem, že jde o ty Velikonoce…abych to zkrátila nakonec nejel, ale od včera se mnou nemluví, oběd nejedl a nejspíš proto, aby mi to vrátil, byl až do 12.30 na koledě u babiček a teď šel spát s malým…když jsem se ho ptala, zda půjdeme ven na zahrádku, odsekl, že ne…že se mám zamyslet nad sebou..Jsem z toho hrozně špatná…asi jsem si vysnila společný rodinný den a teď tohle…hodně mi záleží na tom být jako rodina pohromadě, tím spíš o svátek…manžel v týdnu hodně pracuje, chodí domů pozdě, někdy dělá i víkendy..já jsem na MD…prosím, napište mi, Váš názor na to…jsem opravdu tak špatná? Navíc je mi jasné, že ten problém se bude vracet každý rok…mrzí mě, že mu záleží víc na tom, aby navštívil ženské z vesnice, než byl s rodinou…omlouvám se za román..díky za názory
Myslím si, že to zbytečně hrotíš. Velikonoce jsou jednou za rok, tak pokud je chce trávit na koledě, tak proč mu vnucovat zahrádku, kam můžete jít kdykoli jindy.
Nevim, proc se nedomluvite jako lidi… nejaky kompromis? Rok podle tebe, rok podle nej? Nebo jakkoliv jinak ale DOMLUVIT SE A NAVZAJEM SI USTOUPIT
Správné je to, na čem se dohodnete. Pro něj je to tradice od dětství, kterou jsi mu doteď tolerovala - zřejmě by potřeboval vysvětlit tvé důvody, proč je to najednou špatně.
Moc to hrotíš a úplně zbytečně.
Manžela chápu, že chce vyšupat kamarádky a známé z vesnice. Být na jeho místě, tak taky radši jedu tam, než to trávit ve městě tím, že zajdu na koledu jen k babičce. Je to jen jednou za rok a navíc je zvykem, že kluci chodí koledovat, takže je normální, že chlap je na koledě a ne že tráví celé dopoledne se svou ženou. ![]()
Myslím, že tvůj muž se chová jak malé dítě. Pokud s vámi nechtěl zůstat doma, měl to říct narovinu, teď být nafučený mi přijde mimo mísu.
Nechala bych ho jít koledovat, když o to tak stojí. Podle mě se ale oba chováte jak malí..
Dopoledne bych příště jela na vesnici kvůli manželovi a odpoledne někam na výlet nebo na zahrádku kvůli tobě! Kompromis bude prostě nejlepší
taky to tak máme, já jsem u našich, přítel jel k babičce a na teď už mame spolecny plan a je to
No tady ani tak nejde o Velikonoce, jako o to, ze spolu neumite normalne komunikovat.Ty vzneses nejaky prani, on se nevyjadri a rovnou se jak malej urazi, aniz byste to spolu probrali a kazdy z vas rekl sve „pro a proti“ a dosli k nejakemu zaveru.
Chapu jeho, je z vesnice a je zvyklej na Velikonoce tam..chapu i tve prani. Kdyby ti rozumne vysvetlil, pozadal, ze by opravdu stal o to, byt na vesnici, vyhovela bys mu nebo proste „zakazovala“?
Rozhodne bych mu nelezla do zadku a nebyla jak milius.
Jestliže neslavíte Velikonoce „po vesnicku“, tak snad nevadí, že manžel odjede je slavit, jak je odmala zvyklý. Chápala bych rozhořčení, kdybys stála o vyšupání a on se na tě vykašlal a odjel… On se teda taky chová jak malý kluk
Asi bych mu řekla, že jsem se nad sebou zamyslela a dospěla jsem k závěru, že než celý den koukat na ten jeho uražený obličej, ať si příště jede zase na vesnici, děti vezme sebou a já si tu budu v klidu relaxovat
protože nejspíš nepostřehne osten ve tvém hlase, budete spokojeni oba ![]()
Stojím na straně tvého muže.
Kdyby on utnul tobě Vánoce, tak by byl zase špatný on, že? ![]()
Se synem–teda dle věku prcka bych ho poslala na vesnici a s dcerkou bych si udělala hezky den nebo aspoň dopoledne
Po obědě bych pro ne jela a odtamtud rovnou na výlet a nebo bCh pockala az přijedou a pak se domluvily na odpoledne
Přijde mi, že se chová jak malej fracek, pokud chtěl jet koledovat, mohl to říct a ne být celý den uražený, to bych ho poslala do háje a příští rok ať si radši jede. Já nemám nic proti tomu, když jde manžel navštívit sousedky, ale není potřeba obíhat půl města a trávit pryč celý den. Odpoledne byste určitě měli být spolu jako rodina. Ale bude lepší se napříště pořádně domluvit a třeba rovnou vyrazit na celý den někam na výlet nebo dopoledne šupačka, odpoledne s rodinou.
Já taky myslím, že ho zakladatelka mohla nechat jet. Vždyť byly volné dna so a ne, ty mohl strávit s rodinou. Chlapi jsou někdy jak malí a pokud se těšil, tak to asi nemůže vydejchat ![]()
@Moncicak27 kdyz je na to tak upjaty, nechala bych ho tam jezdit. Je to pro nej tradice ![]()
Jela bych bud s nim nebo si udelala Velikonoce po svem doma s babickami.
Nech ho ted byt, ono ho to prejde, potrebuje trochu trucovat ![]()
Pristi rok uz to neres. Neber to osobne