Chtěla jsem společné Velikonoce s manželem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
22.4.14 00:40
@Gina108 píše:
A je na tom s časem takhle po celý rok?

Už tři roky v kuse :lol: Ale už jen do listopadu, v pohodě. Pokud dřív neumře na vyčerpání organismu, dočkáme se mírnějšího režimu :mrgreen:
Jen mě zarazila ta podezřelost. Třeba je placený na hodinu. Třeba splácí velký dluh a k tomu má ještě rodinu. A ták :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.4.14 02:04
@neumisa píše:
@Nellca11netvrdím, že jsme občas měli rozdílné názory - ale konflikt bych tomu neříkala. Ano, čas od času mám chuť drahého zahlušit, ale co mi pomůže, když se pohádáme a pak na sebe budeme týden mlčet? Rozdílné názory řešíme společnou diskuzí, děláme ústupky nebo trváme na svém, ale vždy tak, abychom se dobrali konce, který bude přijatelný pro všechny.

Víš jak taková hádka dokáže krásně vyčistit vzduch ;) Takhle jednou za čas se pěkně vyventilovat a dát prostor emocícm rozhodně nemůže být na škodu. U vás musí být hrozný nůůůďo, ale jestli vám to tak vyhovuje. A pak ještě to usmiřování ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
22.4.14 08:52
@krtek7489 píše:
Víš jak taková hádka dokáže krásně vyčistit vzduch ;) Takhle jednou za čas se pěkně vyventilovat a dát prostor emocícm rozhodně nemůže být na škodu. U vás musí být hrozný nůůůďo, ale jestli vám to tak vyhovuje. A pak ještě to usmiřování ;) :)

Nůůůďo? Tak hádky jsou zrovna typ zábavy, který bych vyhledával :) On někdo čistí vzduch průbežně, jinej počká až mu slzí oči a pak „pročišťuje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
22.4.14 08:58
@Emma2 píše:
@Moncicak27 Přesto, že jsem z vesnice, tak Velikonoce moc neprožívám a protože muž je také neustále v práci, využili jsme dnešek pro rodinný výlet. Pokud je tedy tvůj muž neustále pryč, chápu tvou snahu být taky někdy jako rodina spolu a štvalo by mě, že na rodinu si čas udělat neumí a na kamarády ano. Rodina by měla mít přednost. Takže pokud na těch Velikonocích tak trvá, tak ať si jede, ale ať vezme i rodinu na výlet ( např. v neděli výlet, v pondělí pomlázka). Nebo ať vezme syna s sebou.
Chápu, že tobě se tam nechce. Sedět jako trubka u cizích a zabíjet tím zbytečně celý den by mě taky nebavilo.

To je klasika… jakmile chlap všeho nenechá a není s rodinou/se ženou KDYKOLI si tato usmyslí, tak hned dává přednost kamarádům, koníčkům, atd. Podle všeho tam jezdí 6× za rok!
Spíš by se měli snažit přehodnotit to pracovní nasazení, a/nebo to neustálý přesouvání mezi dvouma místama, než mu zakazovat kde co.
OVšem přehodnotit vklidu a né stylem „tu práci ti nebudu tolerovat“, jak tady psala nějaká místní expertka na podnikání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.4.14 09:47
@krtek7489 píše:
Víš jak taková hádka dokáže krásně vyčistit vzduch ;) Takhle jednou za čas se pěkně vyventilovat a dát prostor emocícm rozhodně nemůže být na škodu. U vás musí být hrozný nůůůďo, ale jestli vám to tak vyhovuje. A pak ještě to usmiřování ;) :)

Do teď jsem si myslela, že když se s mužem nehádáme, tak máme hezký vztah. A on je přitom nudný! :lol:

To si máme ty důvody k hádkám vymýšlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.4.14 10:50
@Fjodorka píše:
Do teď jsem si myslela, že když se s mužem nehádáme, tak máme hezký vztah. A on je přitom nudný! :lol:To si máme ty důvody k hádkám vymýšlet?

Těžko říct :think: Nevěřím tomu, že máte vždy na všechno stejný názor. A já nejsem ovce a ani můj muž, aby jsme si vzájemně vždy vše odkývali :nevim: No a pokud nechceme ustoupit ani jeden, tak holt dojde k výměně názorů. :mrgreen: Nevidím na tom vůbec nic špatného, spíš naopak. Nechtěla bych a ani to snad nejde mít na vše stejný názor jako můj muž. V tomhle smyslu jsem myslela to nůďo ;) Ale někomu vyhovuje poklidný vztah bez výměny názorů a než by se hádal, všechno odkýve. My máme raději emoce a trochu akce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.4.14 11:06

@krtek7489 To si neumíte sdělit opačné názory v klidu? Proč se u toho musíte hned emocionálně vyčerpávat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.4.14 11:09
@Litta píše:
@krtek7489 To si neumíte sdělit opačné názory v klidu? Proč se u toho musíte hned emocionálně vyčerpávat? :lol:

Protože nás to baví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.4.14 11:17

@krtek7489 Někoho ale ne, takže to, že u výměny názorů nedupou a nekřičí ještě neznamená, že mají na vše stejný názor. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.4.14 11:21
@Litta píše:
@krtek7489 Někoho ale ne, takže to, že u výměny názorů nedupou a nekřičí ještě neznamená, že mají na vše stejný názor. ;)

My ale nekřičíme a už vůbec nedupeme. :mrgreen: Ale zase na druhou stranu si nedovedu představit, že by jsme v klidu seděli v křesle a já s úsměvem svému milému mužíčkovi sdělovala své rozdílné názory a on by mi s úsměvem sděloval ty své :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
22.4.14 11:21

Udělala bych kompromis - v neděli rodinný výlet a pondělí ať si frčí máchat pomlázkou…a časem až bude syn starší, tak povinně s sebou :) a já bych si užila velikonoce v klidu, kafem a knížkou nebo jinak podle svého.

Jestli o ty velikonoce tak stojí, tak ať je má ne? :) ale na oplátku bych zas chtěla so nebo i neděli o velikonocích strávenou s rodinou, podle dohody a situace.

Oba jste si trochu zavařili, ty že jsi trvala na velikonocích, on že neumí komunikovat a teď je nafučený, víkend se nevydařil ani jednomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.4.14 11:23

@krtek7489 To nemáme, ale věci řešíme tak nějak v klidu. Když někdo zvýší hlas, hned je okřiknut, ani jeden nemáme rád, když na něj někdo huláká.
Respektujeme jeden druhého, ale je fakt, že můj muž je dost umíněný a já jsem spíš přístupná tomu, ustoupit, abych měla klid, hrozně nerada se hádám, protože nevím, kdy přestat. Když mě něco štve, tak to raději připomínám furt, s úsměvem, s vtipem a nakonec se to i stane.

Když jde o věci typu „kam na dovolenou“ či „jakou barvu tohočitamtoho“, tak nemám tu potřebu partneru vnucovat něco, co je mu protivné a naopak.

Já nevím, jak to děláme, ale prostě se nehádáme. Když mě naštve, tak si za rohem řeknu, že je idiot a s ním už mluvím v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.4.14 11:35
@Fjodorka píše:
@krtek7489 To nemáme, ale věci řešíme tak nějak v klidu. Když někdo zvýší hlas, hned je okřiknut, ani jeden nemáme rád, když na něj někdo huláká.
Respektujeme jeden druhého, ale je fakt, že můj muž je dost umíněný a já jsem spíš přístupná tomu, ustoupit, abych měla klid, hrozně nerada se hádám, protože nevím, kdy přestat. Když mě něco štve, tak to raději připomínám furt, s úsměvem, s vtipem a nakonec se to i stane.

Když jde o věci typu „kam na dovolenou“ či „jakou barvu tohočitamtoho“, tak nemám tu potřebu partneru vnucovat něco, co je mu protivné a naopak.

Já nevím, jak to děláme, ale prostě se nehádáme. Když mě naštve, tak si za rohem řeknu, že je idiot a s ním už mluvím v klidu.

Ta poslední věta mě dostala 8o Za rohem si řekneš, že je idiot :think: To jsi tedy hrdinka a ten váš vztah asi není tak ideální, když máš potřebu za rohem říkat o svém muži, že je idiot ;) To já svému muži řeknu vždy vše na rovinu do očí. My se sice občas pohádáme, ale alespoň jsme k sobě upřímní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.4.14 11:51

@krtek7489 A co jako? Prostě upustím páru :nevim: A tak, abych ho neurazila. My jsme k sobě upřímní, říkáme si úplně všechno, jen nemáme tu potřebu druhému ubližovat, tak ten nahromaděný vztek neventilujeme na tom druhém, ale raději si ulevíme v soukromí a pak se spolu bavíme jako rozumní lidé, poté, co se uklidníme a naše jednání není ovlivněno negativními emocemi. Jestli se u vás řeší problémy křikem, protože vás to baví, tak budiž, je to vaše věc, ale posuzovat vztahy úplně cizích lidí jen proto, že to mají trochu jinak než ty, fakt není na místě.
Prostě se nerada hádám, no :roll: Nekřičíme po sobě. Nenadáváme si. Když mě hodně naštve, upustím páru mimo dosah a pak mu jdu jen vysvětlit, proč si myslím, že je úplně mimo. To, že mu neřeknu do očí, že se zrovna chová jako idiot přeci neznamená, že nejsme k sobě upřímní 8o Jen si neříkáme věci v afektu, kterých bychom mohli později litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.4.14 12:08
@Fjodorka píše:
@krtek7489 A co jako? Prostě upustím páru :nevim: A tak, abych ho neurazila. My jsme k sobě upřímní, říkáme si úplně všechno, jen nemáme tu potřebu druhému ubližovat, tak ten nahromaděný vztek neventilujeme na tom druhém, ale raději si ulevíme v soukromí a pak se spolu bavíme jako rozumní lidé, poté, co se uklidníme a naše jednání není ovlivněno negativními emocemi. Jestli se u vás řeší problémy křikem, protože vás to baví, tak budiž, je to vaše věc, ale posuzovat vztahy úplně cizích lidí jen proto, že to mají trochu jinak než ty, fakt není na místě.
Prostě se nerada hádám, no :roll: Nekřičíme po sobě. Nenadáváme si. Když mě hodně naštve, upustím páru mimo dosah a pak mu jdu jen vysvětlit, proč si myslím, že je úplně mimo. To, že mu neřeknu do očí, že se zrovna chová jako idiot přeci neznamená, že nejsme k sobě upřímní 8o Jen si neříkáme věci v afektu, kterých bychom mohli později litovat.

Mě prostě nadávat na manžela do idiotů někde za rohem a pak se k němu s úsměvem vrátit, že se vlastně nic neděje, přijde neupřímné a podlé. To je všechno, je to jen můj názor ;) Není třeba se hned rozčilovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí