Velké téma "bydlení"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
10.7.21 09:47

@jannina1 a navíc nám vidinou toho, že mi bude přesně 50 let, kdy tu hypo po 25 letech doplatíme a zbydou nám jen náklady na energie. Jasně, něco se asi bude muset opravit vždycky, ale na stáří nebudeme muset s důchodem živořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
10.7.21 09:47
@Katherinak píše:
Nevím vlastně co chci psát ale asi se jen potřebuju v brečet 😏. Z té situace okolo bydlení 😒. Jsou zde mladé páry, které řeší to samé? Neskutečně premrstene ceny nemovitostí, čím dál tím víc se zvyšující úrok na hypo,…jak jste na tom vy? Jak bydlíte, žijete? My v 1+1 být tchyně, takže pouze za energie ale 1 dítě a druhé na cestě…myslíte, že takhle příšerná bublina okolo bydlení někdy splaskne? Vyplatí se počkat? Partner má průměrný plat ale i tak mám pocit, že pokud by jsme si museli vzít určitě nejméně 4 mega hypo, nebudeme mít ani na žrádlo 😖

No, takže čekáte druhé dítě. Měla jsi jít třeba chvíli pracovat. Něco našetřit…také cesta. z jednoho platů těžko můžete koupit nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.7.21 09:48

@Malineka 😂 😂 😂 mne rodiče ani nikdo jiný nikdy v životě taky nic nedal, spíš na opak já dotovala své rodiče, dokud jsem chodila do práce a pracovala jsem hned po skole 7 let a v 27 jsem si dovolila jít na MD. Každý máme jinak nadeleno, holt každý na doktorát taky nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.7.21 09:49

@jkra nasetrit? 😂 😂 😂 😂jako třeba nasetrit 600k??? 😂 😂 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 09:49

No je to masakr Muž dům zdědil a do rekonstrukce jsme dali milion. Ted by to byl asi dvojnásobek. Dali jsme to bez půjčky jen na elektrokotel jsme si brali dotaci. Ještě nám zbývá doplatit auto což už je prkotina. A jsme bez závazků. Po pravdě dohromady Teď když jsem na mateřské dáme 50 tis. jedno dítě nevím nevím jestli bychom na hypotéku vůbec dosáhli spíše ne. Je to masakr.

• Citovat
  • Upravit
56159
10.7.21 09:50
@Katherinak píše:
@jkra nasetrit? 😂 😂 😂 😂jako třeba nasetrit 600k??? 😂 😂 😂 😂 😂 😂

Jo, co je na tom divného? Nevim, kolik ti je, ale ano, našetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
@nikinnna píše:
@janickaIII platíme hypo za nový dům 4kk, s dvěmi koupelnami 12,5 tisíce + 3 tis. za energie. Poradíš, kde v dojezdové vzdálenosti 15 min autem do centra Brna, seženu za takové peníze nájem? :think: Ta naše hypo je totiž levnější než celý nájem :nevim:

U nas takto velky domek najem 20 000 a výš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958

Situace je mizerná, mladé rodiny s “průměrným” platem se na nic moc nezmůžou, bohužel. Ceny nemovitostí jdou do absolutních nesmyslů, např. v Praze panelákový byt 40 let starý za 7,5 milionu před rekonstrukcí 8o 8o 8o nesmysl největší. Hodně lidem pomáhá rodina, dá jim pár set tisíc jako základ na hypo, ale upřímně, když jsou 2-3 sourozenci, tak jim těžko rodiče přispějí.

Jinak pokud jste mladí, tak bych si snažila zvýšit si kvalifikaci, např. partner ať jde dálkově studovat dálkově VŠ, pokud nemá, nebo nějaký IT kurz si zaplatit a zkusit během pár let proniknout do dobře placených oborů (IT, programátoři atd.), ale na to samozřejmě musí mít člověk vlohy, inteligenci atd., není to pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.7.21 09:51

@jkra kde žijete lidi??? Za jak dlouho člověk nasetri jen 100k?? Opakuji, nemáme ani jeden a ani druhý rodiče, které by nás furt něčím dotovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
10.7.21 09:53
@Katherinak píše:
@jkra kde žijete lidi??? Za jak dlouho člověk nasetri jen 100k?? Opakuji, nemáme ani jeden a ani druhý rodiče, které by nás furt něčím dotovali

Hele, mohla jsi mít i blbý stavebko od 18. Tvůj j muž taky. druhy dítě jsi teď mohla chvíli odložit. Slyšet to nechceš… Já měla mezi dětma 6 let, v mezičase se stavělo, makalo, šetřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106602
10.7.21 09:54
@vokishka píše:
Vždyt nemusíš kupovat byt. Nedá se bydlet normálně v pronájmu? Dcera tak bez problémů bydlí v Ostravě.

to taky není zrovna levné a ještě to není tvoje a kdykoliv te muzou vystěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.7.21 09:54

..

• Citovat
  • Upravit
7257
10.7.21 09:55
@nikinnna píše:
@jannina1 a navíc nám vidinou toho, že mi bude přesně 50 let, kdy tu hypo po 25 letech doplatíme a zbydou nám jen náklady na energie. Jasně, něco se asi bude muset opravit vždycky, ale na stáří nebudeme muset s důchodem živořit.

Jasne, ono by to bylo stejne v podnajmu.Taky by jsi platila horentni sumu bez vyhledu umoreni splatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
10.7.21 09:56

@Katherinak našetřit se dá…proč by nedalo? v jednom to jde blbě…ale pokud jsou dva, mají dva platy…tak si myslím, že to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.21 09:57

@Katherinak 100 tisíc? Kdy jsme nerozhazovali a platili skutečně jen bydlení, pevné náklady (školkovné atd.) a jídlo dejme tomu 12 tis pro 3 lidí, tak 100 K ušetříme za cca 3-4 měsíce.
Prosim nechat anonym- finance…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel