Velké téma "bydlení"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12501
10.7.21 09:58
@Kriss Tina píše:
Ceny dolů urcite nepůjdou a bude hůř. Je krize, nikdo nemá peníze, stavební materiál se bude platit zlatem, už teď je ho málo a teď ještě ty katastrofy viz Morava, kde toho padne hromada, takže i díky tomu bych čekala nárůst cen. Jděte do většího bytu v nájmu, bydlí tak spousta hlavně mladých rodin.

Kdyby nikdo nemel penize, tak by ceny nemovistosti nemohly takhle vzust, ne? Nekteri lidi penize maji, jinak by se za tyto nesmyslne ceny nenabizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106614
10.7.21 09:58
@jannina1 píše:
A cpat penize majiteli za predrazeny byt je ok? Vzdyt to je na ceskem trhu naprosto nerealne, v Praze das za 2+kk naj.14.tis.,v zacatku jeste kauci a provizi makleri..Kdo muze takhle vyhazovat penize oknem?

tak to jsi hodne dole, za 14 bys sehnala v Praze tezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
10.7.21 09:59

Tak ono záleží, kde bydlíš a kde hledáš bydlení.
2+1 V Karviné vyjde na 700 tisíc. A to mluvím o místě bez neprizpusobivych.
2+1 V Ostravě Zabřehu stojí kolem 1.800.000.
Zase to není až tak strašné. Pokud chceš bydlet bez tchýně, uvažuj o místech mimo velká hlavní města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Katherinak píše:
@jkra kde žijete lidi??? Za jak dlouho člověk nasetri jen 100k?? Opakuji, nemáme ani jeden a ani druhý rodiče, které by nás furt něčím dotovali

Tak záleží na platu samozřejmě. Já pracovala jako úředník, vš, bydlela jsem 4 roky v klasickém nájmu a pak taky u babičky v bytě za energie a bez jakekoliv dotace od rodičů jsem našetřila cca od školy, kdy jsem zároveň pracovala do cca 30 let 1,5milionu. :nevim: ale stálo to hooodně odříkání. Žádné drahé dovolené, oblečení ze sekáče, auto stará kraksna apod. Ale nelituji, brala jsem si díky tomu teď jen 50% půjčku na barák.
A obzvlášť jestli bydlíte za energie, jde to šetření samo.
Anonym-finance

• Citovat
  • Upravit
3958
@Josefuna píše:
Kdyby nikdo nemel penize, tak by ceny nemovistosti nemohly takhle vzust, ne? Nekteri lidi penize maji, jinak by se za tyto nesmyslne ceny nenabizelo.

Jj, já si naopak myslím, že je hodně lidí, co peníze po koroně mají. Pokud se korona jejich práce nedotkla, ušetřili za ten rok hodně peněz, vše bylo zavřené, neměli za co utrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.7.21 10:00

Pokud clovek nebude moci splacet v pronajmu u majitele bude se klepat, aby neskoncil na ulici. Pokud se vam to stane s hypotekou o sve splacene penize neprijdete.Byt se proda i s hypo, banka si vezme svoji cas dluhu a zbytek si ponechate. Takze co je jednoznacne vyhodnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
10.7.21 10:01

My kupovali pred 10 lety novostavbu 3+1 a jsem rada, ze jsme to udelali. Dnes uz bychom na svuj vlastni byt nemeli. Dnesni mladi lide to maji tezke, pokud jim treba nepomohou rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
@jannina1 píše:
Rozhodne bych penize necpala do podnajmu majiteli.To radsi hypoteku a platit si vlastni byt jeste za mensi penize! Ale jsou rodiny treba zadluzene, ktere na hypo nedosahnou, tak potom snad jen ten podnajem.Ale to je ta posledni moznost.

Pri dnesnich cenach ve vetsich mestech je najem uz nizsi nez hypoteka. V Praze a v Brne stoji 2+kk 6 mil. Kc a vice. Uz i panelaky 3+1 se nabizi za takove a vyssi ceny. Takhle velkou hypoteku uz nemuze splacet ani stredni trida.

Příspěvek upraven 10.07.21 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
@Venetia píše:
tak to jsi hodne dole, za 14 bys sehnala v Praze tezko.

Ted to slo trochu dolu, tak je to realne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
10.7.21 10:03
@Katherinak píše:
@jkra nasetrit? 😂 😂 😂 😂jako třeba nasetrit 600k??? 😂 😂 😂 😂 😂 😂

Tak jste v 1+1, energie budou tak 3 tis. maximalne, jídlo za tři lidi třeba 12 tis. Výdaje typu mobil, benzín, boty cca 5 tis měsíčně. To máš 20 tis., klidně i min, dávala jsem ceny spíš vyšší.
Pokud má manžel průměrný plat, tak má cca 28 tis čistého? Tak 8 tis dávejte bokem. Za rok 100 tis. A ty si hledej brigádu, jakmile to děti dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.7.21 10:03
@jannina1 píše:
A cpat penize majiteli za predrazeny byt je ok? Vzdyt to je na ceskem trhu naprosto nerealne, v Praze das za 2+kk naj.14.tis.,v zacatku jeste kauci a provizi makleri..Kdo muze takhle vyhazovat penize oknem?

Kauci Ti vrátí a měla by být i úročena a provizi platit nemusíš, nájem najdeš docela dobře i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12642
10.7.21 10:04
@lachtanice86 píše:
@Aduš8 to mas pravdu, ze vlastní bydlení za hranicema ČR není tak časté

Spise je to v cechach fenomem, ve svete ziji lidi v najmech cely zivot, treba v usa se lide stehuji x krat za zivot, nemaji problem menit praci tak :nevim: u nas se lide kvuli hypo uvazaji na hedno misto, pak prijdou o praci a jsou v loji..prijdou pak i o tu tezce ziskanou nemovitost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
10.7.21 10:05

Mimoto nerozumím, že máte málo a s druhým jste nepočkali.
Ono to chce i trochu myslet a plánovat, aby ten život k něčemu byl. Pokud se to samozřejmě nestalo náhodou i přes ochranu, což je velmi malá šance.
Je to něco za něco. Mohla jsi mladší dát do školky, jít na brigádu a pak na pár let do práce.
Holt je potřeba se zamyslet nad svými činy, pak je případně přijmout a nestěžovat si, jak je vše drahé a jak teď dlouho na nic nedosáhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
10.7.21 10:05
@xkoup21 píše:
My kupovali pred 10 lety novostavbu 3+1 a jsem rada, ze jsme to udelali. Dnes uz bychom na svuj vlastni byt nemeli. Dnesni mladi lide to maji tezke, pokud jim treba nepomohou rodice.

Ono uz pred 10 lety byla situace tezka a psalo se, ze vice uz to rust nemuze, ze uz na to lidi nemaji. No a dnes se ty silene ceny pred 10 lety jevi jako vyhodne. Tak aby to za 10 let nebylo zase tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.7.21 10:06
@janickaIII píše:
Kauci Ti vrátí a měla by být i úročena a provizi platit nemusíš, nájem najdeš docela dobře i sama.

Vetsina majitelu to dava pres realitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel