Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
28.9.22 13:43
@Havlova píše:
Pokud splnila matiku na 100%, nemůže to být závislé na oboru - vždyť to hodnotí úplně jinde.

pozor, nesplnila matiku na 100%. měla 100 percentil v rámci jejího oboru, tedy konkrétně ekologie. tedy nikdo z dětí, které se hlásily do stejného oboru, neměl matiku za víc bodů, než ona. i když ona samozřejmě měla těch bodů míň než děti, které měly nejlepší percentil třeba v rámci přijímaček na gympl nebo na nějakou technickou školu. CERMAT prostě ten percentil vypočítává nikoli ze všech uchazečů, ale pouze z uchazečů stejného oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.9.22 13:49
@lucad77 píše:
Jo, tak tam bych to možná připisovala i etniku žáků, je známo, že některé poradny se jim bojí napsat doporučení do ZŠP, protože diskriminace. My jich u nás tolik nemáme. Ale nechci to zakřiknout, ono kdo ví, co i nám budoucnost přinese. Třeba bude hrát v náš prospěch to docházení peněz na asistenty. :nevim:

je to etnikum, proto se bojime a doufame, ze pujdou na svou oblibenou skolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
28.9.22 13:52
@alisekR píše:
Bohužel je to tak. Ten systém je zde úplně mimo. Nikdo neřeší narůstající počet dětí Autistů a pod.
Jat už se vlastně těším, že mi děti východí ZŠ, aby byly pryč. U dcery tedy máme toho agresora. Plus momentálně 3 romské děti ty nejsou původní, ty tam propadly nebo se přistěhovali nevím. Svého času se tu ředitelé dohadovali, že si je musí přerozdělit. Protože mi máme školu starou 12 let. Stála 300mil. Kvůli ní zrušili jednu v centru a přesunuli všechny nepřizpůsobivé sem. Tím se kumulovaly v jedné škole. Fakt děs.

Na rovinu, moje dítě už by tam nebylo. Aby se bálo chodit do školy? Ani omylem. Dítě bych klidně vozila jinam. Syn měl ve třídě jen jednoho grázlíka, ale ten tam stejně moc nechodil. Dcera jednoho, dle mého mentálně retardovaného, ale on nevyrušoval, byl milý a děti ho měly rády, dokonce ho bránily. Jen nevěděl, která bije a tak si kreslil auta. Pak k nim propadl takovej obr, začal se na ně vytahovat a ubližovat tomu hochovi. Tak ho napřed zbila dcera (trénink od bratra), pak postupně ještě pár kluků a od té doby sekal latinu a nakonec se ti dva i kamarádili, doteď je vídám občas spolu. Ale aby tekla krev, děti se bály do školy,… To jsem naštěstí nezažila ani u jednoho.

Příspěvek upraven 28.09.22 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
28.9.22 13:55
@sagina píše:
pozor, nesplnila matiku na 100%. měla 100 percentil v rámci jejího oboru, tedy konkrétně ekologie. tedy nikdo z dětí, které se hlásily do stejného oboru, neměl matiku za víc bodů, než ona. i když ona samozřejmě měla těch bodů míň než děti, které měly nejlepší percentil třeba v rámci přijímaček na gympl nebo na nějakou technickou školu. CERMAT prostě ten percentil vypočítává nikoli ze všech uchazečů, ale pouze z uchazečů stejného oboru.

Ok. Špatně jsem to pochopila. My dostali jen body, na současné škole pokrácené o koeficient 0,6 (takže maximum 30 bodů za předmět). Ale asi jsem to tak detailně nestudovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
28.9.22 13:56
@sagina píše:
pozor, nesplnila matiku na 100%. měla 100 percentil v rámci jejího oboru, tedy konkrétně ekologie. tedy nikdo z dětí, které se hlásily do stejného oboru, neměl matiku za víc bodů, než ona. i když ona samozřejmě měla těch bodů míň než děti, které měly nejlepší percentil třeba v rámci přijímaček na gympl nebo na nějakou technickou školu. CERMAT prostě ten percentil vypočítává nikoli ze všech uchazečů, ale pouze z uchazečů stejného oboru.

Jo cermat a jejich PZ, které mají ukázat předpoklad, že když je děti zvládnou, tak zvládnou i maturitu. Realita je jinde. U oborů o které není zájem, logicky výsledky PZ nejsou nic moc, málokdo si to ale uvědomí, nebo má soudnost si přiznat, že náš pepíček na maturitu nemá.

Systém vytvoření soukromých základních škol, které by si mohli žáky vybírat, by určitě nebyl na škodu. Může se i vytvořit systém pro stipendia apod. Určitě by to mohlo školství posunout, lidé by si poté vzdělání i více vážily, kdyby ho museli platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
28.9.22 14:00
@dreamis píše:
Jo cermat a jejich PZ, které mají ukázat předpoklad, že když je děti zvládnou, tak zvládnou i maturitu. Realita je jinde. U oborů o které není zájem, logicky výsledky PZ nejsou nic moc, málokdo si to ale uvědomí, nebo má soudnost si přiznat, že náš pepíček na maturitu nemá.Systém vytvoření soukromých základních škol, které by si mohli žáky vybírat, by určitě nebyl na škodu. Může se i vytvořit systém pro stipendia apod. Určitě by to mohlo školství posunout, lidé by si poté vzdělání i více vážily, kdyby ho museli platit.

Já mám dítě na soukromé střední škole a vybírat si mohou. A i když jsem měla obavy, že tam budou bohatí rozmazlenci, byla to nejlepší volba. Jen to školné si většina lidí nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
28.9.22 14:07
@Havlova píše:
Na rovinu, moje dítě už by tam nebylo. Aby se bálo chodit do školy? Ani omylem. Dítě bych klidně vozila jinam. Syn měl ve třídě jen jednoho grázlíka, ale ten tam stejně moc nechodil. Dcera jednoho, dle mého mentálně retardovaného, ale on nevyrušoval, byl milý a děti ho měly rády, dokonce ho bránily. Jen nevěděl, která bije a tak si kreslil auta. Pak k nim propadl takovej obr, začal se na ně vytahovat a ubližovat tomu hochovi. Tak ho napřed zbila dcera (trénink od bratra), pak postupně ještě pár kluků a od té doby sekal latinu a nakonec se ti dva i kamarádili, doteď je vídám občas spolu. Ale aby tekla krev, děti se bály do školy,… To jsem naštěstí nezažila ani u jednoho.

Kvůli neochotě školy dělat cokoliv s šikanujícím spolužákem a jeho rodičům, kteří u něj vše omlouvali a naopak označovali svého syna za chudinku, proti kterému se spikl celý svět, jsme museli jít cestou násilí také. Spolužák, který fyzicky napadal především děvčata a když někdo náhodou sahl na něj, tak si s jekotem běžel stěžovat učitelkám, byl pro školu neřešitelný problém. Ale jakmile tatínek toho zmetka zjistil, že cokoliv udělá jeho synáček spolužákům, udělám já jemu jakožto rodiči zodpovědnému za chování syna, tak dal jeho synek ve škole pokoj. Takže ona je kolikrát otázka, nakolik je agrese dítěte opravdu způsobena zdravotním stavem a nakolik je to prostě jen nevychovaný zmetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 14:11

U nás rodiče dětí na speciální škole a i těch nejslabších na praktické chtějí, aby propadly. Využívají se všechny možnosti. Je to dohoda mezi rodiči, vedením a SPC, žádná křeč, nikdo to neřeší. Pro rodiče je jen výhoda mít dítě s nedokončenou školní docházkou, souvisí to s příspěvky na péči, přídavky na dítě a hlavně tím, že ho mohou mít déle zaopatřené v instituci zcela zdarma(máme i následné vzdělávání, střední praktické školy).
Taky nás štve mrhání státními penězi tímto způsobem. Kdyby se všechny ty peníze, co kraj investuje do speciálního školství, poslaly na rozvoj nadaných nebo dětí s nějakým potenciálem, bylo by to užitečnější.
Máme i E učební obory, sem tam přijde někdo z inkluze.

• Citovat
  • Upravit
15814
28.9.22 14:12
@Havlova píše:
Ok. Špatně jsem to pochopila. My dostali jen body, na současné škole pokrácené o koeficient 0,6 (takže maximum 30 bodů za předmět). Ale asi jsem to tak detailně nestudovala.

to byl přímo výpis z Cermatu, krom celkových bodů tam i byly i jednotlivé otázky, takže se dalo zkontrolovat, kde chybovala (no, ne že by ji to zajímalo :mrgreen: ). u holky jsem o tom četla v diskuzích, tak jsem požádala školu, na kterou se holka zapsala, o zaslání. později u kluka mi to přišlo automaticky z obou škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21853
28.9.22 14:17

U nás ve městě jsou dvě církevní školy. Jedná je vyhlášena svou úrovni, má skvělé výsledky, super atmosféru, kvalitní pedagogy. Druhá je odkladiště spratků, když ta škola někam přijde, hned je to poznat, řev, nadávky, učitelky jsou krotitelé divé zvěře. Stahují se tam problémové děti, kde rodiče naznaji, že výchovu nezvládají a církevní škola jim z dítěte udělá slušného jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
28.9.22 14:18
@sagina píše:
to byl přímo výpis z Cermatu, krom celkových bodů tam i byly i jednotlivé otázky, takže se dalo zkontrolovat, kde chybovala (no, ne že by ji to zajímalo :mrgreen: ). u holky jsem o tom četla v diskuzích, tak jsem požádala školu, na kterou se holka zapsala, o zaslání. později u kluka mi to přišlo automaticky z obou škol.

Já se spokojila s pořadím a víc jsem neřešila. Ani jsem netušila, že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
28.9.22 14:23
@Anonymní píše:
U nás rodiče dětí na speciální škole a i těch nejslabších na praktické chtějí, aby propadly. Využívají se všechny možnosti. Je to dohoda mezi rodiči, vedením a SPC, žádná křeč, nikdo to neřeší. Pro rodiče je jen výhoda mít dítě s nedokončenou školní docházkou, souvisí to s příspěvky na péči, přídavky na dítě a hlavně tím, že ho mohou mít déle zaopatřené v instituci zcela zdarma(máme i následné vzdělávání, střední praktické školy).
Taky nás štve mrhání státními penězi tímto způsobem. Kdyby se všechny ty peníze, co kraj investuje do speciálního školství, poslaly na rozvoj nadaných nebo dětí s nějakým potenciálem, bylo by to užitečnější.

A co byste navrhovala s těmito těžce postiženými dětmi udělat? Já bych třeba zrovna tohle jejich rodičům nevyčítala. Protože starat se o ně pak budou muset celý zbytek života a už si nijak neuleví. Prognóza na zlepšení žádná. Zařízení pro mentálně postižené dospělé je málo a jsou do nich velmi dlouhé čekací doby. Navíc i pro ty děti samotné je lepší, když jsou co nejdéle mezi svými v kolektivu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.9.22 14:27
@Anonymní píše:

Tak možná všechny ty neperspektivní a nějak omezené děti rovnou utratit - ať je víc pro ty nadané. A ať je to užitečnější. Mluvíš trochu jako Hitler.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 14:47
@lucad77 píše:
A co byste navrhovala s těmito těžce postiženými dětmi udělat? Já bych třeba zrovna tohle jejich rodičům nevyčítala. Protože starat se o ně pak budou muset celý zbytek života a už si nijak neuleví. Prognóza na zlepšení žádná. Zařízení pro mentálně postižené dospělé je málo a jsou do nich velmi dlouhé čekací doby. Navíc i pro ty děti samotné je lepší, když jsou co nejdéle mezi svými v kolektivu. :nevim:

Zrovna u nás je placených (i denních) stacionářů pro dospělé mentálně postižené postižené několik. Dále pobytová zařízení sociálních služeb.
Reagovala jsem v souvislosti s tím, jak tu někdo psal, že se můžeme třeba postavit na hlavu, stejně se nikam neposunou, jen to stojí peníze, které potom chybí jinde.
Ještě před pár lety to tak nebylo. Velmi těžce postižené děti zůstávaly doma a ty, které pobíraly pnp v nejvyšším stupni, měly nárok být ve škole jen po dobu výuky, žádná družina. S dnešním systémem stát platí péči o tyto děti dvakrát.

• Citovat
  • Upravit
2655
28.9.22 15:03
@mado píše:
Nechci situaci zlehčovat, ale zakladatelko, ještě může být hůř. Ještě se dcera může dozvědět, že je taková šikovná holčička a autistu dostat na starosti. Syn takhle vyfasoval spolužáčku, s přednáškou, že on je ten rytiř, co o ní má pečovat. Holka byla úplně marná, kousala ho, ničila mu věci, brala jeho pomůcky, protože svoje neměla, do sešitů psal jejich a za ní, protože to nezvládla, písemky opisovala, výuku vůbec nedávala, buď se hlasitě smála nebo vydávala pištivé zvuky, několikrát se počurala, i jemu na kalhoty a bačkůrky. Delat nešlo nic, maminka byla samoživitelka, to je teď nějaký speciální privilegovany druh, takže se dítě do vhodnější skoly přeřazovat nebude, aby to neměla maminka daleko a naše zničené věci taky po ní přece nemůžeme chtít nahradit, bačkůrky jsem prala bez řečí…pomohl až druhý stupeň a odchod z téhle třídy.

Ježíš to je peklo, že se toto děje ještě dnes!!! To asi pamatuju před dvaceti lety za nás. Učitelka mající na starost třicet dětí strčila problémové dítko na starost třídnímu premiantovi a starej se!!! Já ani ten premiant nemusela být, stačilo že jsem měla dobré známky a byla hodná holka. A na krk jsem dostala chlapce, který tuším ve čtvrté třídě stejně odešel do zvláštní školy.
Ale tohle bych dneska už nedopustila a proti tomuto se tvrdě ohradila. Aby si z toho syn rytíř neodnesl program, že musí celej život někoho jednoduššího táhnout za ruku. Rozuměj pomáhat je sice v pořádku, ale nikdy ne na svůj úkor. Viz smířit se s tím, že nesmí sedět vedle kamaráda. Že mu jsou ničeny věci a on je neustále vyrušován. Ale musí si to nechat líbit je to přece rytíř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí