Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
28.9.22 17:23
@kavenka píše:
Ale to je naprosto v pořádku. Zkvalitnit život a ulevit rodinám těchto dětí.

otazka, zda to pak jeste nazyvat vdelavaci instituci a financovat z penez MSMT, nebo to nazvat odhlehcovaci sluzbou a prevest pod MPSV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
28.9.22 17:24
@sakota píše:
otazka, zda to pak jeste nazyvat vdelavaci instituci a financovat z penez MSMT, nebo to nazvat odhlehcovaci sluzbou a prevest pod MPSV

Ale ony se tam ty děti vzdělávají adekvátně jejich schopnostem. I kdyby to bylo jen postavit komín z kostek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.9.22 17:25
@lucad77 píše:
A to vám přijde zbytečné? Pak vám přeju, abyste jednou nebyla v jejich kůži, nebo někdo vám blízký. 8o Se nedivím, že to nemáte odvahu napsat pod svým nickem, anonymní hrdinko z lidu.Příspěvek upraven 28.09.22 v 15:51

Znám dvě paní, které mají velmi těžce nemocné děti. V jejich kůži bych být nechtěla. Jejich děti také chodí do speciální školy. Bohužel nikdy nebudou žít normální život. Celý život budou jejich děti odkázány na péči jiných. A jedno z nich má
Aicardiho syndrom, bohužel se přidaly další problémy a dítko dýchá pomocí kyslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65206
28.9.22 17:25
@sakota píše:
otazka, zda to pak jeste nazyvat vdelavaci instituci a financovat z penez MSMT, nebo to nazvat odhlehcovaci sluzbou a prevest pod MPSV

ty děti se tam učí. A opravdu to učivo nezvládají na první dobrou, takže opakováním ročníku si třeba aspon něco navíc zapamatují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.9.22 17:28
@Anonymní píše:
Co je to za nechutnou diskusi? Jsem matka dítěte s autismem. Od státu si neberu ani korunu, manžel má dvě zaměstnání. Dítě vzdělávám pátým rokem individuálně. Platíme nesmluvní lékaře, protože smluvní jsou nedostupní. A s diskuse se dozvídám, že bych měla nechat dítě ideálně zplynovat a že jsme vlastně nechutné socky, které sosají státní peníze.

Socky nejste. Stát vyhazuje penize kde nemá a měl by více přispět na nemocné lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
28.9.22 17:30
@sakota píše:

Ty děti se vzdělávají. A ze zákona má každý povinnost absolvovat povinnou školní docházku. Odlehčovací služba je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 17:31
@sakota píše:

Přesně, moc děkuji. Tak jsem to myslela. Vyjádřila jsem pouze svůj postoj a i postoj mnoha svých kolegů. O tom, že by to měly být stacionáře a patřit pod MPSV vedeme odborné debaty i v práci. Ale hrát si na školu, když většina náplni práce ve speciální škole je přebalování, krmení a hlídání, aby se ty děti nepozabíjely mezi sebou, je přinejmenším podivné. Když je lepší den, někdo nám usne. Naštěstí mám ještě jinou smysluplnější práci na jiném úvazku. Vzdělávání většiny takových dětí je jen na papíře. Nejde to, není potenciál. Dál už to nebudu rozebírat, vidím, že pouhý jiný názor nebo postoj dráždí. Není mou povinností myslet pouze „sluníčkově“, ale i kriticky o práci, kterou dělám. Tím, že pracuji u dvou různých cílových skupin vidím, že tam kde je potenciál a byly by potřeba finance, prostě chybí. A tady je jich dostatek vzhledem k zpracování zážitků atd.

• Citovat
  • Upravit
42098
28.9.22 17:34
@Anonymní píše:
Přesně, moc děkuji. Tak jsem to myslela. Vyjádřila jsem pouze svůj postoj a i postoj mnoha svých kolegů. O tom, že by to měly být stacionáře a patřit pod MPSV vedeme odborné debaty i v práci. Ale hrát si na školu, když většina náplni práce ve speciální škole je přebalování, krmení a hlídání, aby se ty děti nepozabíjely mezi sebou, je přinejmenším podivné. Když je lepší den, někdo nám usne. Naštěstí mám ještě jinou smysluplnější práci na jiném úvazku.Vzdělávání většiny takových dětí je jen na papíře. Nejde to, není potenciál. Dál už to nebudu rozebírat, vidím, že pouhý jiný názor nebo postoj dráždí. Není mou povinností myslet pouze „sluníčkově“, ale i kriticky o práci, kterou dělám. Tím, že pracuji u dvou různých cílových skupin vidím, že tam kde je potenciál a byly by potřeba finance, prostě chybí. A tady je jich dostatek vzhledem k zpracování zážitků atd.

A myslíš, že s tímhle postojem je tam košer dělat?
A navíc, i kdyby tyto školy nazvaly stacionář převedly pod jiné ministerstvo, že by pod něj zároveň nepřevedly i ty peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
28.9.22 17:37
@Anonymní píše:
Přesně, moc děkuji. Tak jsem to myslela. Vyjádřila jsem pouze svůj postoj a i postoj mnoha svých kolegů. O tom, že by to měly být stacionáře a patřit pod MPSV vedeme odborné debaty i v práci. Ale hrát si na školu, když většina náplni práce ve speciální škole je přebalování, krmení a hlídání, aby se ty děti nepozabíjely mezi sebou, je přinejmenším podivné. Když je lepší den, někdo nám usne. Naštěstí mám ještě jinou smysluplnější práci na jiném úvazku. Vzdělávání většiny takových dětí je jen na papíře. Nejde to, není potenciál. Dál už to nebudu rozebírat, vidím, že pouhý jiný názor nebo postoj dráždí. Není mou povinností myslet pouze „sluníčkově“, ale i kriticky o práci, kterou dělám. Tím, že pracuji u dvou různých cílových skupin vidím, že tam kde je potenciál a byly by potřeba finance, prostě chybí. A tady je jich dostatek vzhledem k zpracování zážitků atd.

U nás ve specce se teda i učí, nejenom přebaluje. Proč to teda děláte, když je to tak na ho.no? A vy nemyslíte kriticky, vy myslíte naprosto asociálně. Doufám teda, že kdybyste byla v kůži rodičů vašich žáků, že byste šla příkladem a ukázala všem, jak nezatěžovat školský systém. Protože tohle fakt není o penězích, ty by se jen přelily z jednoho sektoru do druhého. Tohle je o vaší hnusné povaze a úplně mě děsí, že někdo takový u těchto dětí pracuje. :poblion:

Příspěvek upraven 28.09.22 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.22 17:38
@Havlova píše:
A myslíš, že s tímhle postojem je tam košer dělat?
A navíc, i kdyby tyto školy nazvaly stacionář převedly pod jiné ministerstvo, že by pod něj zároveň nepřevedly i ty peníze?

Dřív to tady prezentovala pod nickem. Vždycky dostala čočku. Teď se schovává za anonym. Zcela zbytečně.
Je vždy poznatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65206
28.9.22 17:39
@Kelsey píše:
Dřív to tady prezentovala pod nickem. Vždycky dostala čočku. Teď se schovává za anonym. Zcela zbytečně.
Je vždy poznatelná.

kdo to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.22 17:40
@vokishka píše:
kdo to je?

Otevři oči. A přečti si znovu vše co psala. Přijdeš na to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
28.9.22 17:41
@sakota píše:

Tak by se akorát vzali peníze z MSMT a převedli do MPSV. Nemyslím si, že by to něco řešilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
28.9.22 17:44
@Kelsey píše:
Otevři oči. A přečti si znovu vše co psala. Přijdeš na to sama.

Já nevím, kdo? Je ten její anonym vůbec oprávněný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
28.9.22 17:45
@Anonymní píše:
Přesně, moc děkuji. Tak jsem to myslela. Vyjádřila jsem pouze svůj postoj a i postoj mnoha svých kolegů. O tom, že by to měly být stacionáře a patřit pod MPSV vedeme odborné debaty i v práci. Ale hrát si na školu, když většina náplni práce ve speciální škole je přebalování, krmení a hlídání, aby se ty děti nepozabíjely mezi sebou, je přinejmenším podivné. Když je lepší den, někdo nám usne. Naštěstí mám ještě jinou smysluplnější práci na jiném úvazku. Vzdělávání většiny takových dětí je jen na papíře. Nejde to, není potenciál. Dál už to nebudu rozebírat, vidím, že pouhý jiný názor nebo postoj dráždí. Není mou povinností myslet pouze „sluníčkově“, ale i kriticky o práci, kterou dělám. Tím, že pracuji u dvou různých cílových skupin vidím, že tam kde je potenciál a byly by potřeba finance, prostě chybí. A tady je jich dostatek vzhledem k zpracování zážitků atd.

Pears, být Tebou, najdu si jinou práci, nemyslím to ve zlém, ale práce ve speciálním poradenství nebude pro Tebe ta pravá.

Jsi krátce po škole, nemohla jsi tušit, jak to bude vypadat v praxi, ale s tímhle nastavením to nemůžeš dlouhodobě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí