Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
385
29.9.22 09:06
@lucad77 píše:
Devět. ;)

Napsala jsem to špatně chodila tam 11 let.
Dva roky byla přípravka nejspíš aby zjistili jak na tom je, nevím prostě to tak bylo.
Nemohla jsem si vybírat, těch škol pro autisty zase tak moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24687
29.9.22 09:09
@Johli píše:
Já bych ti přála abys musela prožívat to co jsem s dcerou prožila kvůli povinné školní docházce, kdy ji nutili násilím dělat určité činnosti aby měli nějaký výkaz práce.
Rozhodně tam ti tzv. odborníci nepracují z dobroty svého srdce nebo že by chtěli těžkým autistům pomoci.
Ten kdo si to myslí je pěkně naivní.
Dcera je už 8 let ze školy venku a vidím ten rozdíl, rozhodně s ní nemám strach chodit po ulici, nemám modřiny protože se venku nevzteká a já ji nemusím držet aby nevlítla pod auto atd. Takže když o mé rodině nic nevíš tak raději nepiš jen se ztrapňuješ!

Tak určitě, všichni speciální pedagogové jsou svině. Vy ztrapňujete sebe, když svoji zkušenost vztahujete na všechny tyto školy v republice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
29.9.22 09:10
@bigl píše:
A proč tam chodila, když tam nepatří?
Kdyby chodila na běžnou ZŠ, tak by to bylo k čemu?

Nepatří na běžnou základku ani do speciální.
Měli by být vyjmutí z povinné školní docházky, tak jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24687
29.9.22 09:14
@Johli píše:

Nesouhlasím. Rozhodně ne všichni. A přípravka vůbec není povinná, tam jste dceru dávat nemusela. Navíc se dá domluvit i individuální školní docházka, když to tomu dítěti nevyhovuje. Když jste nebyla spokojená, měla jste v zájmu svého dítěte jednat. Ale osočovat šmahem všechny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
29.9.22 09:19
@Johli píše:

Jakože je podle tebe uplně nevzdělavatelné a nepatří vůbec do školy? Bavíš se o dětech s těžkou formou postižení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
29.9.22 09:23
@lucad77 píše:

Tak určitě, všichni speciální pedagogové jsou svině. Vy ztrapňujete sebe, když svoji zkušenost vztahujete na všechny tyto školy v republice.

Tak jistě, jinde ve školách mají těžký autisty tak zmáklý že své vzdělání ze specky později uplatňují v zaměstnání, vždyť po vyjití školy se přece chovají úplně normálně, komunikují se svým okolím, venku se skvěle orientují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
29.9.22 09:25
@lucad77 píše:
Devět. ;)

Ok. Devět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21852
29.9.22 09:30
@Johli píše:
@lucad77 píše:

Tak jistě, jinde ve školách mají těžký autisty tak zmáklý že své vzdělání ze specky později uplatňují v zaměstnání, vždyť po vyjití školy se přece chovají úplně normálně, komunikují se svým okolím, venku se skvěle orientují…

Tak to je zázrak, Lurdy, hluší slyší a slepí prohlednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
29.9.22 09:39
@lucad77 píše:
Nesouhlasím. Rozhodně ne všichni. A přípravka vůbec není povinná, tam jste dceru dávat nemusela. Navíc se dá domluvit i individuální školní docházka, když to tomu dítěti nevyhovuje. Když jste nebyla spokojená, měla jste v zájmu svého dítěte jednat. Ale osočovat šmahem všechny?

V roce 2003 to byla první škola v republice která otevřela třídu pro autisty.
První rok když dcera nastoupila tam chodili jen 4 autisti, vysílali to v televizi.
Opravdu těch škol kde se zabývají autisty moc není, a domácí výuku mi nechtěli povolit.
Nicméně na tom vůbec nezáleží, pořád budu tvrdit že takto postižený děti do škol vůbec nepatří.
Co se tam jako naučila? Řadit předměty podle barev, spojovat body a házet míčkem?
No z toho si teda sednu na zadek, fakt že jo, to je může učit kde kdo a ani to nemusí být spec. pedagog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24687
29.9.22 09:43
@Johli píše:
@lucad77 píše:

Vy jste úplně mimo. Tak přeji hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.22 09:53

Sama mám dítě ve speciální školce pro autisty. Ještě má 2 roky ve školce před sebou, ale už teď mě jímá hrůza, kam s ním. Inteligenci má v normě, až lehké opoždění. Je moc hodný, má rád děti, takovej ťunťa. Na běžnou základku by se hodil, v chování je bezproblémový, ale právě se bojím šikany. On je ukázkový model potenciální oběti.. prostě sociální situace moc nechápe, děti si všimnou, že je mimo. Ale z normální základky by měl šanci třeba se vyučit.
Se speciální školou mám zase obavu, že tam právě bude mít děti s těžkými formami autismu, nebo MR, kde mu také můžou ubližovat, navíc, jaké by pak měl možnosti v rámci zaměstnání?
Je jasné, že myslitel z něj nebude, ale taky nebude nezamestatelný.
Zakladatelky je mi líto, protože agresivní děti, s MR, nebo těžkými formami autismu do inkluze nepatří. Nechápu ty rodiče, těch dětí, že je vůbec napadne je tam umístit.
Prosím anonym, z důvodu osobních informací o synovi.

• Citovat
  • Upravit
41186
29.9.22 09:54
@Johli píše:
První rok když dcera nastoupila tam chodili jen 4 autisti, vysílali to v televizi.
Opravdu těch škol kde se zabývají autisty moc není, a domácí výuku mi nechtěli povolit.
Nicméně na tom vůbec nezáleží, pořád budu tvrdit že takto postižený děti do škol vůbec nepatří.
Co se tam jako naučila? Řadit předměty podle barev, spojovat body a házet míčkem?
No z toho si teda sednu na zadek, fakt že jo, to je může učit kde kdo a ani to nemusí být spec. pedagog.

Tak ale hádám, že se alespoň něco naučil a byla v kolektivu, kdy se o ni starali po dobu vyučování, ne? :think: takže jsi tak mohla alespoň nějak ty sama fungovat, ne? chodit do práce atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
29.9.22 10:00
@Johli píše:

tohle si myslím taky. Jo pokud je to lehčí forma kde se to dítě fakt posune tak super, ale jinak k čemu dítě má opisovat čísla když stejně neví co to je nebo písmena. Já viděla velký posun ve školce :palec:. Ale v té škole dělají něco jen že dělají, ale že by to dítě vědělo co dělá to těžko. Kdo má lehké postižení tak často chodí do běžné školy. Mne to u syna nabízela v SPC taky, jsem se jí ptala co by tam chudák dělal 8o. ale prý máme nárok. teď je 3 roky na domácí výuce. na psychiatrii doktorka říkala že je to pro něj lepší, navíc říkala že jak začne zase jezdit městskou do školy tak určitě se budou muset navýšit léky což asi pro tělo taky není nic moc. příští rok ale už do školy bude muset. Co by se tam měl učit když ani nemluví, praktické věci se tam neučí, ale mají pracovní listy kde mají poznat jaký list patří k jakému stromu 8o Ve třídě kam patří syn tohle nedá ani jeden žák. V matematice Max zvládne přiřadit počet dle teček. Měla být výjimka u dětí kde to smysl prostě nemá. I učitelka řekne že stačí pár dní volna a může s nimi pracovat od začátku. Syn asi už došel na max takže zrakově přiřadí stejné kartičky k sobě, barvy pozná. Ale samostatně sečíst čísla to bohužel. Takže vlastně od 1. tř jede jen to samé, ani tam posun nejde očekávat :? teď mají novou učitelku a ta se divila že neumí hodiny a jen s nimi točí a ptala se jestli doma pomáhá při vaření- třeba krájet nožem 8o Minulá učitelka byla fajn, ta se jim věnovala na maximum, ale změnilo se vedení a že už to prostředí není takové tak že bude končit. A nová rovnou řekla že u postižených nikdy nedělala tak hledala ve škole slabikář, po pár dnech pochopila že slabikář fakt nepotřebuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76710
29.9.22 10:08
@Johli píše:

já s tebou také souhlasím, že některé děti s postižením by měly být vyjmuty z povinné školní docházky, k čemu je jim to dobré, k čemu je to dobré komukoli?
nezapomenu na jeden díl Výměny manželek, teď nedávno ho opakovali - postiženého chlapečka dovezli asi do stacionáře, on seděl zhroucený u stolečku, bylo vidět, že naprosto nevnímá okolí, protáčely se mu oči všemi směry, a hurá - asistentka nebo kdo to byl, mu matlala rukama v barvičkách a pak jako těma jeho napatlanýma rukama po papíře vytvářela obrazy, chudák dítě, naprosto nevnímalo a vůbec nechápalo, proč mu někdo matlá mokré barvy na ruce a kroutí s nimi - a všichni dojetí, krása, vytvořil obraz - já jsem brečela ne dojetím nad obrazem, ale mi to přišlo, že ho ještě více ponižují tím, že jeho bezvládným tělem manipulují a on neví proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí