Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
28.9.22 15:07
@Anonymní píše:
U nás rodiče dětí na speciální škole a i těch nejslabších na praktické chtějí, aby propadly. Využívají se všechny možnosti. Je to dohoda mezi rodiči, vedením a SPC, žádná křeč, nikdo to neřeší. Pro rodiče je jen výhoda mít dítě s nedokončenou školní docházkou, souvisí to s příspěvky na péči, přídavky na dítě a hlavně tím, že ho mohou mít déle zaopatřené v instituci zcela zdarma(máme i následné vzdělávání, střední praktické školy).
Taky nás štve mrhání státními penězi tímto způsobem. Kdyby se všechny ty peníze, co kraj investuje do speciálního školství, poslaly na rozvoj nadaných nebo dětí s nějakým potenciálem, bylo by to užitečnější.
Máme i E učební obory, sem tam přijde někdo z inkluze.

Něco sedí i na většinu dětí našeho etnika. Mnoho peněz se dalo do jejich začlenění a nic z toho není. Mají i svá centra, kde jim mají pomoci s výukou ve školách a zlepšit jim známky ve škole. Bez úspěchu. Vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.9.22 15:23

Jinak je dobře, že jsou i obory pro děti, které chodily na speciální či základní praktickou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21853
28.9.22 15:26

@Karinkas díky, syn to zvládl dobře, na druhém stupni už byl ve výběrové třídě, to i celý ten kolektiv i přístup učitelů byl o něčem jiným. Ale on, bohužel, nebyl jediný, děje se to spoustě děti a pořád. Děti dělají asistenty spolužákům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
28.9.22 15:30
@mado píše:
@Karinkas díky, syn to zvládl dobře, na druhém stupni už byl ve výběrové třídě, to i celý ten kolektiv i přístup učitelů byl o něčem jiným. Ale on, bohužel, nebyl jediný, děje se to spoustě děti a pořád. Děti dělají asistenty spolužákům.

Peklo fakt! Jsem ráda, že syn to zvládl dobře! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
28.9.22 15:30
@Anonymní píše:
Zrovna u nás je placených (i denních) stacionářů pro dospělé mentálně postižené postižené několik. Dále pobytová zařízení sociálních služeb.
Reagovala jsem v souvislosti s tím, jak tu někdo psal, že se můžeme třeba postavit na hlavu, stejně se nikam neposunou, jen to stojí peníze, které potom chybí jinde.
Ještě před pár lety to tak nebylo. Velmi těžce postižené děti zůstávaly doma a ty, které pobíraly pnp v nejvyšším stupni, měly nárok být ve škole jen po dobu výuky, žádná družina. S dnešním systémem stát platí péči o tyto děti dvakrát.

u nás je také podobná služba, ovšem stojí takové peníze, že tam jen tak někoho neumístíš. Berou peníze i za to, že tomu člověku zavážou tkaničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
28.9.22 15:34
@Anonymní píše:
Zrovna u nás je placených (i denních) stacionářů pro dospělé mentálně postižené postižené několik. Dále pobytová zařízení sociálních služeb.
Reagovala jsem v souvislosti s tím, jak tu někdo psal, že se můžeme třeba postavit na hlavu, stejně se nikam neposunou, jen to stojí peníze, které potom chybí jinde.
Ještě před pár lety to tak nebylo. Velmi těžce postižené děti zůstávaly doma a ty, které pobíraly pnp v nejvyšším stupni, měly nárok být ve škole jen po dobu výuky, žádná družina. S dnešním systémem stát platí péči o tyto děti dvakrát.

No a u nás třeba ne. A není pravda, že se nikam neposunou, učím je už dvacet let. Jak dlouho vy? Znáte vůbec osobně někoho, kdo takové dítě má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 15:39
@lucad77 píše:
No a u nás třeba ne. A není tak úplně pravda, že se nikam neposunou, učím je. Vy také?

Ano. Už jsem to psala, s některými je to bída a do toho lamentování rodičů, aby novými dovednostmi nepřišli o nejvyšší stupeň pnp. Samozřejmě záleží na konkrétním jedinci a složení celé třídy. Ale ve většině případů speciální školy platí, že jim pouze zkvalitňujeme život a ulevujeme jejich rodinám.

• Citovat
  • Upravit
24688
28.9.22 15:42
@Anonymní píše:
Ano. Už jsem to psala, s některými je to bída a do toho lamentování rodičů, aby novými dovednostmi nepřišli o nejvyšší stupeň pnp. Samozřejmě záleží na konkrétním jedinci a složení celé třídy. Ale ve většině případů speciální školy platí, že jim pouze zkvalitňujeme život a ulevujeme jejich rodinám.

A to vám přijde zbytečné? Pak vám přeju, abyste jednou nebyla v jejich kůži, nebo někdo vám blízký. 8o Se nedivím, že to nemáte odvahu napsat pod svým nickem, anonymní hrdinko z lidu.

Příspěvek upraven 28.09.22 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.9.22 15:44
@Anonymní píše:

A to je špatně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 16:25

Co je to za nechutnou diskusi? Jsem matka dítěte s autismem. Od státu si neberu ani korunu, manžel má dvě zaměstnání. Dítě vzdělávám pátým rokem individuálně. Platíme nesmluvní lékaře, protože smluvní jsou nedostupní. A s diskuse se dozvídám, že bych měla nechat dítě ideálně zplynovat a že jsme vlastně nechutné socky, které sosají státní peníze.

• Citovat
  • Upravit
24688
28.9.22 16:36
@Anonymní píše:
Co je to za nechutnou diskusi? Jsem matka dítěte s autismem. Od státu si neberu ani korunu, manžel má dvě zaměstnání. Dítě vzdělávám pátým rokem individuálně. Platíme nesmluvní lékaře, protože smluvní jsou nedostupní. A s diskuse se dozvídám, že bych měla nechat dítě ideálně zplynovat a že jsme vlastně nechutné socky, které sosají státní peníze.

Klid. Většina lidí, těch normálních, si nic takového nemyslí. Naopak já vás a vám podobné rodiče obdivuji, jak to zvládáte. Mám třeba maminku, která má šanci se trochu vyspat, jen když je dítko ve škole. Protože ono prostě prakticky nespí a už vůbec ne v noci. To si nikdo, kdo to sám nezažil, ani nedovede představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42112
28.9.22 16:37
@Anonymní píše:

Jestli sis nevšimla, kromě jedné tady všichni tvrdí něco jiného. Ale zase nemůžeme souhlasit s nezvládnutou integrací, která psychicky i fyzicky poškozuje ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.22 16:55
@Anonymní píše:

Nenech se rozhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
28.9.22 17:03
@Anonymní píše:

Ale to je naprosto v pořádku. Zkvalitnit život a ulevit rodinám těchto dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.9.22 17:21
@alisekR píše:
Bohužel je to tak. Ten systém je zde úplně mimo. Nikdo neřeší narůstající počet dětí Autistů a pod.
Jat už se vlastně těším, že mi děti východí ZŠ, aby byly pryč. U dcery tedy máme toho agresora. Plus momentálně 3 romské děti ty nejsou původní, ty tam propadly nebo se přistěhovali nevím. Svého času se tu ředitelé dohadovali, že si je musí přerozdělit. Protože mi máme školu starou 12 let. Stála 300mil. Kvůli ní zrušili jednu v centru a přesunuli všechny nepřizpůsobivé sem. Tím se kumulovaly v jedné škole. Fakt děs.

Romských(+poloromských) je u syna ve třídě 6. 1 holčička je průměr,1 pozadu a paní učitelka už mluvila s maminkou, že se opravdu doma musí učit, protože jen ze školy to nezvládá. Stejně na tom je i jeden chlapeček. Pak jsu dva synovo spolužáci, kteří jsou taky takový průměr(vše zvládají, jednomu se jen nechce číct apod.).A šestý je můj syn, kterého učím že neni důležité příjmení, ale to jaký je.On je úplně bezproblémový a s učením napřed. A má i štěstí, že ho nikdo nesoudí podle vzhledu, protože na něm etnikum otce poznat neni. Má modré oči, špinavé blond vlasy a každý ho chválí. Ve škole má jedničky, v ZUŠ dostává jedničky. Není to jen o otm, zda je dítě bílé, žluté, černé. Zda mluví česky, čínsky, anglicky. V tomto je to spíš o zvycích, které má každý jiné, ale není pravidlem, že romské děti nechodí do školy, že asiati jsou naopak velmi přísní apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí