Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matkabagristy píše:
Pokud dite neprospiva navzdory podpurnym opatrenim, muze propadnout. Jednou na 1. a jednou na 2. stupni. Skola je povinna poskytnout podpurna opatreni vsem zakum ohrozenym skolnim neuspechem.
Ty uvadis naprosto zjednoduseny priklad, tak jednoduse to nefunguje.
Reaguju od začátku na to, že jsi psala, že nemůžeš nechat žáka s podpůrnými opatřeními propadnout. To musíš uznat, že je nesmysl. Můžeš.
@bigl píše:
Reaguju od začátku na to, že jsi psala, že nemůžeš nechat žáka s podpůrnými opatřeními propadnout. To musíš uznat, že je nesmysl. Můžeš.
slova „v podstate“ jsi prehledla zamerne ![]()
@matkabagristy píše:
slova „v podstate“ jsi prehledla zamerne
I se slovem „v podstatě“ je to blbost. Ale je to celkem jedno. Všichni vnímáme, že inkluze je problém, to je asi hlavní.
@bigl píše:
I se slovem „v podstatě“ je to blbost. Ale je to celkem jedno. Všichni vnímáme, že inkluze je problém, to je asi hlavní.
tak jo, ja to zitra ve skole reknu ![]()
@KeckaJ píše:------‐-
A když náhodou napíšu, že takové děti do normální školy nepatří, tak jsem za hyjenu. Mají přece právo se vzdělávat stejně jako ostatní děti.
@Johli píše: ------‐-
Oni nepatří ani do té speciální.
Moje dcera tam 12 let chodila( 2 roky přípravka, nepočítá se k povinné školní docházce)a k čemu to bylo?
Jediný kdo z toho profituje jsou pedagogové a asistenti, tedy personál školy.
Jenže když to někde napíšu tak jsem já ten de*** který by nedopřál postiženým děckám vzdělání.
No to jste, gratuluju.
Moje dcera tam 12 let chodila( 2 roky přípravka, nepočítá se k povinné školní docházce)a k čemu to bylo?
Jenže když to někde napíšu tak jsem já ten de*** který by nedopřál postiženým děckám vzdělání.
A proč tam tedy nechodila jen povinných 8 let?
@matkabagristy píše:
deti v inkluzi v podstate prodadnout nesmi. Ja mam treba nekolik zaku, u nichz dle doporuceni ppp hodnotim pouze to, co stihnou. Takze maji dvojky, trojky, bude tezke jim rozlouvat maturitni obory.
Takže tito žáci mají ve finále lepší známky za to „co stihli“, než běžné děti za celý objem učiva?
A to jako jak? Spousta lidi by tu práci ani nedělalo, každý nemá na to, aby pracoval s postiženými dětmi.
@Havlova píše:
A proč tam tedy nechodila jen povinných 8 let?
Devět. ![]()
@Alushka.S píše:
Takže tito žáci mají ve finále lepší známky za to „co stihli“, než běžné děti za celý objem učiva?
Ano, tak to někdy je. To už jsme řešili na předchozích stranách.
Aha, takže stát vynakládá obrovské peníze, aby ulehčíl rodičům postižených dětí, vydává to za školu, aby to bylo zdarma a ještě to ty rodiče obtěžuje a vadí jim, že mají o dítě odborně postaráno. ![]()
@lucad77 píše:
No to jste, gratuluju.
Já bych ti přála abys musela prožívat to co jsem s dcerou prožila kvůli povinné školní docházce, kdy ji nutili násilím dělat určité činnosti aby měli nějaký výkaz práce.
Rozhodně tam ti tzv. odborníci nepracují z dobroty svého srdce nebo že by chtěli těžkým autistům pomoci.
Ten kdo si to myslí je pěkně naivní.
Dcera je už 8 let ze školy venku a vidím ten rozdíl, rozhodně s ní nemám strach chodit po ulici, nemám modřiny protože se venku nevzteká a já ji nemusím držet aby nevlítla pod auto atd. Takže když o mé rodině nic nevíš tak raději nepiš jen se ztrapňuješ!
A proč tam chodila, když tam nepatří?
Kdyby chodila na běžnou ZŠ, tak by to bylo k čemu?
@Johli a proč tam chodila tak dlouho, když to bylo tak strašně, to jsi ji tam nechala trápit, jen protože z toho byly peníze?