Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18148
29.9.22 12:31
@lucad77 píše:
Tak dcera téhle pisatelky je ze školy už 8 let venku a chodila tam celkem 11 let, čili si nejsem jistá, zda byla tenkrát ta domácí výuka vůbec možná, ono se to dost mění. :think: Každopádně ta přípravka nebyla povinná nikdy a určitě šla i tenkrát nastavit individuální školní docházka. Ale ona se celkově zlobí na ten systém, že se to těžce postižené dítě vůbec muselo vzdělávat, a útočí přitom zcela nesmyslně na speciální pedagogy, kteří tohle nemohou nijak ovlivnit.Příspěvek upraven 29.09.22 v 11:55

Tak ona si podle mě myslí, že by ho doma naučila víc, když chtěla domácí výuku. Což jí ale i tak nebránilo dítě vzdělávat i doma.
Tak nevím, jestli ji prudilo, že ho musí někam vozit nebo o co jí teda jde. jestli ho má teď v péči sociálních služeb, za což platí a nebo ho má pořád zavřené doma???
Jak by si to ona představovala a jak by ten systém nastavila? Že by ty děti vůbec nechodily do školy a byly doma, nebo někde ve stacionářích? Fakt by mě zajímalo, co by pro ni byla ta značka ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.9.22 12:37
@Keyllah píše:
myslím, že rodiče jsou vděčni za kohokoli, kdo kdo si dítko vezme na chvilku na starost a věnuje se mu, i kdyby to mělo znamenat, že ho roky učí barvy nebo počítat do pěti.
Jasně, chtělo by to vymyslet lépe, ale stejně tak by to chtělo i něco pro nadanější děti, více školek, pořešit platy, vzdělání a kvalifikaci personálu atd…ale to je nekonečná story, jen je blbý že to odnášejí děti…

Bylo zničeno to, co kdysi dobře fungovalo ve školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.9.22 12:39
@stinga píše:
no přesně tyhle děti myslím, k čemu je jim jakékoli vzdělávání, a neútočím tím na žádné speciální pedagogy, ale na zákon, který jim tu povinnou školu nařizuje

Já vím, že ty tu na nikoho neutočíš. Myslíš to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
29.9.22 12:45
@topazio píše:
Bylo zničeno to, co kdysi dobře fungovalo ve školství.

a nějaká parta lidí se na tom velmi dobře napakovala - projekt inkluze - teď to pojede 10-15 let, pak přijde další parta, která vymyslí Projekt speciálních škol - napakuje se a s velkou slávou, jaká je to úžasná změna a novinka, se budou zase postižené děti vzdělávat mezi svými

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
29.9.22 13:04
@topazio píše:
Mně se například nelíbí, že tu některé napadají učitelky a asistentky ve speciálních školách. Ať si jdou dámy tu práci zkusit.

To me se taky vubec nelibi, prijde mi pres caru tvrdit, ze profituji jako jedini na existenci specialnich skol! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24683
29.9.22 13:29
@topazio píše:
Mně se například nelíbí, že tu některé napadají učitelky a asistentky ve speciálních školách. Ať si jdou dámy tu práci zkusit.

Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
29.9.22 13:33
@dreamis píše:
To me se taky vubec nelibi, prijde mi pres caru tvrdit, ze profituji jako jedini na existenci specialnich skol! :pocitac:

já myslím, že uživatelka, která tohle psala, je už celkově zahořklá a depresivní z celoživotního starání se o těžce postiženou dceru, a proto kope kolem sebe hlava nehlava a vlastně ani nerozlišuje, koho má napadat
@lucad77 práci s postiženými dětmi ani dospělými bych nedala ani jeden den, nemám na to trpělivost (a samozřejmě ani vzdělání), cením si lidí, kteří to dělají :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
29.9.22 13:38

To ja obdivuji také, nedokázala bych tu práci dělat, ani postižené ani seniory. Proste to bych nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.9.22 14:25
@topazio píše:
Ale mají jiné vysvědčení? Myslím tím pro děti s IVP?

ne, jine vysvedceni maji deti vzdelavane podle paragrafu 16 odstavce 9 skolskeho zakona. Takove dite mame na druhem stupni jedno.
Tam je to uplne jinak. Ja se tridou probiram stavbu sloziteho souveti, on se uci poznavat rod podstatnych jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.9.22 14:28
@topazio píše:
A doufám, že nemají úlevy u přijímacích zkoušek a platí pro ně stejná pravidla jako pro ostatní děti.Příspěvek upraven 29.09.22 v 12:16

u prijimacek maji moznost nejakych vyjimek, napriklad maji delsi cas na vypracovani. Dle doporuceni ppp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
29.9.22 14:29
@bigl píše:
Proč ti nechtěli povolit domácí výuku? Pokud splňuješ podmínky - aspoň maturita, tak ti nemá kdo co povolovat, ale máš na to ze zákona právo. Aspoň na prvním stupni. A přípravná třída taky není povinná, tam jsi dítě dávat vůbec nemusela, pokud jsi nechtěla. Povinné je základní vzdělávání, ale i to se dá řešit různými způsoby.

Přesně tak, domácí vzdělávání je u nás na prvním stupni legální od roku 2005 a vždy záleží především na řediteli školy, zda toho či onoho žáka přijme či nikoliv. Stačí splnit zákonem stanovené podmínky a najít vhodnou kmenovou školu. Tahle zakladatelka má akorát ústa plná výmluv. Mám dítě s autismem a jdeme takto pátým rokem.

• Citovat
  • Upravit
6034
29.9.22 15:07

Mmch dneska jsem se bavila s fyzioterapeutkou na téma inkluze. Říkala, že je to na hlavu postavené. Ona se svými 3 lety vysoké by si nedovolila pracovat s dítětem s vývojovou dysfázií, natož s autismem, to je ještě vyšší level. Na speciální pedagogiku je potřebné magisterské vzdělání a tady se vezmou lidé z pracáku, kteří si odsedí pár týdnů kurzu, a šoupnou jim na starost výše uvedené děti… Čest všem těm, kteří se v tom našlia dovzdělávají se sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.9.22 17:45
@stinga píše:
a nějaká parta lidí se na tom velmi dobře napakovala - projekt inkluze - teď to pojede 10-15 let, pak přijde další parta, která vymyslí Projekt speciálních škol - napakuje se a s velkou slávou, jaká je to úžasná změna a novinka, se budou zase postižené děti vzdělávat mezi svými

Já nemám nic proti postiženým dětem. Naopak. Ale těm s nějakým mentálním handicapem je lépe ve škole s menším kolektivem, s pedagogy, kteří vystudovaly speciální pedagogiku a vyškolenými asistentkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.9.22 17:47
@stinga píše:
já myslím, že uživatelka, která tohle psala, je už celkově zahořklá a depresivní z celoživotního starání se o těžce postiženou dceru, a proto kope kolem sebe hlava nehlava a vlastně ani nerozlišuje, koho má napadat
@lucad77 práci s postiženými dětmi ani dospělými bych nedala ani jeden den, nemám na to trpělivost (a samozřejmě ani vzdělání), cením si lidí, kteří to dělají :hug:

Já si těchto lidí také cením. Nejsou to jen děti, které tu péči potřebují. Ale i pečující osoby v různých domovech pro seniory a mentálně postižené lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
29.9.22 19:01
@stinga píše:
@lucad77 práci s postiženými dětmi ani dospělými bych nedala ani jeden den, nemám na to trpělivost (a samozřejmě ani vzdělání), cením si lidí, kteří to dělají :hug:

Nejsem vůbec zahořklá, jenom si vždycky vzpomenu když čtu o postižených dětech a školní docházce, jak jsme kvůli tomu trpěli celá rodina.
Díky Bohu že už jsme ze školy venku a klidně s dcerou budu 24/7 doma než bych jí vrazila do nějakého stacionáře a čekala kdy se zase psychicky zhorší.
Pokud někdo přenechá péči o seniora pečovatelským či sociálním službám
tak je to společností vnímáno velmi negativně ale přitom nikomu nevadí kamkoliv strčit nekomunikující autisty. :roll:
Přeji všem pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati