Ven už chodí jenom socky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18001
10.3.19 10:06

v tom případě jsem socka, pže si skluzavku občas taky sjedu nebo se pohoupu na houpačce :nevim: ať jde kolegyně do kýho šlaka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.3.19 10:06
@jannina1 píše:
I kdyz co 10 lete dite muze delat delsi cas pred domem?Podle me se za chvii otravuje…

Kluk chodí ven se staršími kluky (většinou je jím cca 12) … Hrají fotbal, schovku, babu, řádí na prolízačkách, jezdí na kolech, skatu. Takže zábavu si najdou.

• Citovat
  • Upravit
6079
10.3.19 10:08

No jako je pravda, že tady děti moc nejsou. Občas 2 starší kluci, co si kopou balónem… Pak já se svými dětmi a občas sousedovic děti. Jinak by tu člověk neřekl, že tady žijí nějaké děti. :nevim: holt nová doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
10.3.19 10:09
@Kelsey píše:
To je opravdu smutna doba, kdyz se clovek pta, co delaji venku decka :zed: :zed: .
Svet se opravdu v zadek obraci.

Ta otázka se týkala sídlištních děti. A jako vždy tu odpovídají lidé z úplně jiného prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.3.19 10:11

My jsme ve meste a deti sami vazne ne bud jsou na zahrade krouzku nebo s nimi jdu na hriste…u rodicu na vesnici tam je to neco jineho mimo reky lesa muzou vsude mistni co je potkávají maji prehled a na chate je to taky uvolnenejsi ale ve meste za me ne kolem baraku mame same prechody semafory jezdi tu jak blázni potuluje se tu hodne bezdomovcu ze i sama mam obcas nahnano kdyz je potkam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.19 10:15

@Prof. Farnsworth za Hradcem je orient vid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
10.3.19 10:19

@Cuddy Tak 10 leté děti se dokáží zabavit venku celé odpoledne - kolo, koloběžka, pennyboard, brusle inlajny , míč, badminton, líný tenis - to jen tak co mě napadlo právě teď, je toho daleko víc- aktuálně vidím u vnučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.3.19 10:19
@Cuddy píše:
Ta otázka se týkala sídlištních děti. A jako vždy tu odpovídají lidé z úplně jiného prostředí.

Přiznám se, že nevím, kam se zařadit. Asi na sídliště, když se jedná o město o cca 7 mil. Obyvatel :mrgreen: a děti tu jsou venku pořád. Viděla jsem je venku o v Praze na sídlišti.

• Citovat
  • Upravit
5685
10.3.19 10:21
@Fikcia píše:
@Veveří A proč se tě to dotklo? Kolegyne má právo na svůj názor. To, že si to myslí ona neznamená, že si to musíš myslet ty. Já jsem venku i se synem každý den a co nejdýl jak to jde. Já bych si něco peprného o kolegynce pomyslela :-)

Mě se spíš dotkl ten trend…kam se to všechno posunulo. A že to potvrzuje fakt, že hodně dětí žije ve virtuálním světě, hezky doma u obrazovky. Je to mazec. A že děti zmizely z ulic a návsí je holý fakt, protože jsem to zažila, tak můžu srovnávat. Ale jinak jo, dotklo se mě označovat zdravé děcka venku jako socky, je to děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
10.3.19 10:22
@milovnicejablek píše:
@Prof. Farnsworth za Hradcem je orient vid :mrgreen:

Já bych to posunul trochu blíž k Praze (asi o 100 km) ale jinak souhlasím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
10.3.19 10:26

u nas treba doti kolem tech deseti let chodi tak na urampu a na skate park, jinde je nevidam. pred barakama jsou jen mali smradi, co dal nemuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
10.3.19 10:34
@Hoa Mai píše:
@Veveří Kde bere čas chodit s tak starými dětmi ven? Já mám děti mladší, takže s nimi ven ještě chodím, ale v tomhle věku už určitě nebudu. I teď, když jsme v parku, si sednu na lavičku a hlídám jen jedním okem, jestli se někde nepřerazili nebo aby nevběhly pod auto. Jinak už fungují samostatně se svými kamarády nebo sami spolu.

Popravdě, já mnohem radši po práci vezmu dítě na kolo nebo cokoliv jiného. Já se protáhnu, jsme spolu a je nám fajn. Samozřejmě že jsou dny, kdy se sebere a jde za kamarády - jezdí na koloběžkách, na kole, vymýšlí venku kraviny, ale celkem brzy je to přestane bavit a skončí u jednoho nebo druhého kamaráda na playstationu :nevim:
Nevím, nechápu - u nás to má každý kluk jeho věku a tráví u toho odpoledne po škole hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
10.3.19 10:36
@Modesta píše:
No jako je pravda, že tady děti moc nejsou. Občas 2 starší kluci, co si kopou balónem… Pak já se svými dětmi a občas sousedovic děti. Jinak by tu člověk neřekl, že tady žijí nějaké děti. :nevim: holt nová doba

u nás je to to samé. Je tady dětské hřiště, které je ale víceméně pořád prázdné. Lidi si navykli žít u svých domů, mají tam hrací prvky pro děti, bazény.. v podstatě nepotřebují vytáhnout paty. Když si chtějí hrát s jinými dětmi, tak prostě jdou k někomu. Že by tady po vsi pobíhaly děti v partě denně, tak to fakt ne. Jen velmi výjimečně, když je nějaká akce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6079
10.3.19 10:43

@Moise

Jn, jenže já bydlím na sídlišti, široko daleko paneláky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.19 10:43
@Cuddy píše:

Nebud vztahovacna, je to mysleno vseobecne ;). Takhle asi smysli vic rodicu, ze proc by slo dite na hriste. Co mu to da? Co tam bude delat?
Dneska jsou decka uplne drevene polena, prestoze maji hromdu krouzku. Neumi vysplhat, boji se udelat obycejny kotrmelec a o vylezeni na strom nebo prelezeni plotu nemluve.
Maji uplne slabe ruce. Chci videt tuhle zhyckanou generaci mamanku za 15-20 let.
Decka potrebuji rizenou i prostor pro volnou aktivitu.

Příspěvek upraven 10.03.19 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect