Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Inaris píše: Ženy, které jdou cíleně do milostného dobrodružství se ženáčem, jsou svým způsobem nešťastné. Nemají svůj partnerský život v pořádku, nepovedlo se jim doma vytvořit to, co původně chtěly, tak se holt obracejí jinam. Poznala jsem jich dost, takových, co mají doma alkoholika, neschopného nebo nemocného chlapa atd., kterého přesto nechtějí nebo nemohou opustit nebo který nechce opustit je, případě se ten ženáč až tak splašeně do rozvodu kvůli nim nežene (taky má svoje důvody).
Už jsem tak stará a zkušená, že je vlastně ani neodsuzuji, spíš jsou to lidé k politování. A to vůbec nemyslím ironicky. Věř mi, že není potřeba se nad nimi rozčilovat (ačkoliv tou fází projdeme zřejmě všichni), jim dobře není.
No a o mužích, kteří jdou do dobrodružství s vdanou, to tedy neplatí, že jsou nešťastní a nemají svůj partnerský život v pořádku? (na vysvětlenou podle mě to tak skutečně v mnoha případech není-naopak ti největší k. r. vníci říkají, jak jsou pro rodinu a že mají rádi manželku. Alespoň, co vidím kolem sebe, ale možná se pletu?)
Myslíš, že neexistují ženy, které to dělají z touhy po adrenalinu nebo z nudy a nebo proto, že jsou „veselé“ v rozkroku?
@Gnaar píše:
No a o mužích, kteří jdou do dobrodružství s vdanou, to tedy neplatí, že jsou nešťastní a nemají svůj partnerský život v pořádku? (na vysvětlenou podle mě to tak skutečně v mnoha případech není-naopak ti největší k. r. vníci říkají, jak jsou pro rodinu a že mají rádi manželku. Alespoň, co vidím kolem sebe, ale možná se pletu?)
Myslíš, že neexistují ženy, které to dělají z touhy po adrenalinu nebo z nudy a nebo proto, že jsou „veselé“ v rozkroku?
muž je sexuální živočich..ti můžou doma uplně spokojení
@Venetia píše:
muž je sexuální živočich..ti můžou doma uplně spokojení
Já myslím, že ženy mají také rády sex a kolikrát jsou mnohem náročnější než chlapi ![]()
@free333 píše:
Já myslím, že ženy mají také rády sex a kolikrát jsou mnohem náročnější než chlapi
tak naročnější určitě… proto mají častěji dlouhodobější vztahy, ale adrenalinové ulety se jim taky nevyhnou
@Inaris píše:
Tak já si myslím, že jednak se většina lidí časem do jiného vztahu docela normálně přenese(viz velký počet dalších manželství a potomků atd.), a jednak bych neříkala zapšklost prachobyčejnému poznání. To, že na základě nějakého svého poznání někdo něco tvrdí, neznamená, že je zapšklý. Jen to, že má jiné zkušenosti než Ty, třeba.
To jo, ale to poznání se týkalo tvého manžela, nikoli všech ostatních mužů…
to, že zahýbal tvůj muž neznamená, že zahýbají všichni přece…
To je jakoby žena alkoholika tvrdila ženám abstinentů, že jejich muži taky určitě pijí, jenom to dělají tajně a ty ženy to neví…
@Inaris píše:
Tak já si myslím, že jednak se většina lidí časem do jiného vztahu docela normálně přenese(viz velký počet dalších manželství a potomků atd.), a jednak bych neříkala zapšklost prachobyčejnému poznání. To, že na základě nějakého svého poznání někdo něco tvrdí, neznamená, že je zapšklý. Jen to, že má jiné zkušenosti než Ty, třeba.
A o tom je právě je ta zapšklost. Kdybys tu sdílela tvůj příběh určitě bych to zapšklým nenazvala, ale ty tu zobecňuješ na základě svých zážitků chování ostatních jedinců které neznáš. A právě z toho zobecňování a kvůli němu ta zapšklost, která z něj je cítit.
Osobně jsem nevěru zažila a zkušenost s tímto mi určitě změnila pohled na spoustu věcí, ale rozhodně bych na základě mojí zkušenosti neřekla, že všichni muži budou nevěrní svých partnerkám, jen, že ony to ještě nevědí. Je to prostě zapšklé. Čišelo by z toho něco ve stylu: Mně se to nepovedlo a tím pádem i vy jste všichni v háji…
@káťa píše:
Ono na existenci věrných/nevěrných lidí se asi neshodneme.Lidé, kteří mají doma pohodové protějšky a šťastné vztahy věří na lásku a na věrnost.
Lidé, kteří byli podváděni nebo hráli druhé milenecké housle budou tvrdit, že oni ví o životě své a nevěrní musí být přece všichni a ti šťastní a spokojení to jenom nevědí.
Já myslim, že k tomu není potřeba osobní zkušenost. Já třeba žádnou osobní špatnou zkušenost nemam, ale uvědomuju si a taky jsem v okolí už viděla, že v oblasti věrnosti selhali i ti, do kterých by to člověk opravdu nikdy neřekl. A o tom, že jejich manželky by za ně bývaly daly obě ruce do ohně, vůbec nepochybuju. A jsem natolik soudná, abych věděla, že nejsem žádnej nadčlověk, abych mohla říct, že mě se nikdy nic nečekanýho stát nemůže. Obzvlášť, když člověk ví, kolik těch, co si byly „jistě“ po x letech (klidně i po dvaceti) nestačilo zírat…
@e-Surfařka píše:
Já myslim, že k tomu není potřeba osobní zkušenost. Já třeba žádnou osobní špatnou zkušenost nemam, ale uvědomuju si a taky jsem v okolí už viděla, že v oblasti věrnosti selhali i ti, do kterých by to člověk opravdu nikdy neřekl. A o tom, že jejich manželky by za ně bývaly daly obě ruce do ohně, vůbec nepochybuju. A jsem natolik soudná, abych věděla, že nejsem žádnej nadčlověk, abych mohla říct, že mě se nikdy nic nečekanýho stát nemůže. Obzvlášť, když člověk ví, kolik těch, co si byly „jistě“ po x letech (klidně i po dvaceti) nestačilo zírat…
Jj, to já nepopírám, že se leckdy může člověk i po letech divit…
Každý může po letech začít chlastat, dělat dluhy, podvádět atd. a případy nevěr vidím hodně kolem sebe. Přesto to neberu jako důvod myslet si, že všichni muži jsou bezmozková zvířátka a preventivně nevěřit svému partnerovi, se kterým se máme rádi a nikdy mi žádnou záminku k nevěření nezavdal…
@Inaris píše:
Jasně, no ona je otázka, co je definitivní soud a co prostě jen napsaná domněnka nebo úvaha na základě zkušeností (a myslím, že si tu nikdo nedělá nároky na arbitra vševědění).
Ohledně náznaku kamarádce, tak s tím mám tedy velký problém, to bych právě asi neudělala. Právě proto, že vím, jak je jí v té nevědomosti dobře. Až to zásluhou kohokoliv zjistí, tak co? - zhroutí se jí svět. Je to nutné? Když je spokojená…Je to těžké.
Tak ono to dřív nebo později praskne a možná i to že si o tom věděla a nic nerekla. ![]()
@káťa píše:
Jj, to já nepopírám, že se leckdy může člověk i po letech divit…
Každý může po letech začít chlastat, dělat dluhy, podvádět atd. a případy nevěr vidím hodně kolem sebe. Přesto to neberu jako důvod myslet si, že všichni muži jsou bezmozková zvířátka a preventivně nevěřit svému partnerovi, se kterým se máme rádi a nikdy mi žádnou záminku k nevěření nezavdal…
Já myslim, že je rozdíl mezi tim věřit a říct, „jsem si jistá“. Žádnou špatnou zkušenost nemam a manželovi věřim. Myslim, že nikomu bych nemohla věřit víc. Ale stejně bych si nikdy nedovolila říct, že si jsem jistá. Víra je můj osobní pocit, zatímco „jistota“ by měla být založená na faktech. A ty v případě věrnosti prostě neexistujou (vycházim z toho, že partnerství, kde by se od sebe dvojice za celý rok, roky nehnula ani na 10 min. neexistuje). Takže já osobně jsem na to, že si je někdo jistej, dost alergická. Přijde mi to jako strašná namyšlenost, kdy si dotyčnej nepřipouští, že by se mu potenciálně mohlo stát to samý, co se stalo (deseti-sta) tisícům lidí před ním ![]()
@Inaris píše:Já na rozdíl od tebe, nemluvím o všech mužích na světě. Já nejsem ten, co tu tvrdí, že chlapi jsou všichni stejní. Kdybys četla pozorně, tak bys zjistila z předchozího příspěvku, že jsem napsal „ne všichi“. A všeobecně, pokud vím, neznamená všichni. Nebo u tebe snad ano? Zbytečně se snažíš překrucovat.
1. nikde jsem nikdy neprohásila, že jsem vševědoucí, s tím tady operuješ jenom Ty.
2. oplatím Ti stejně: a Ty tedy můžeš mluvit za všechny muže na světe? Všeobecně?…Docela mě i mrzí, že se sám chytáš do vlastních sítí. Znám jednu, co by teď napsala „zíííív“.
@Inaris píše:
Zatímco Ty máš kolem sebe v životě jen samé vybrané dámy, které Tě nikdy ničím nepřekvapily a jedou na naprosto stejné vlně jako Ty.
Tak, vybrané dámy bych neřekl, ale nechodí po bordelech ani za gigoly nebo nepracují jako placené společnice. Dokonce ani mezi mužskými přáteli neznám nikoho, kdo by chodil do bordelu za sexem. Tím samozřejmě nechci tvrdit, že by tam někdy, někdo koho znám nezavítal a nepochlubil se s tím
. Ale rozhodně to nikdo nemá jako koníčka ani to nepovažuje za věc k chlubení.
@Inaris píše:
Ne, opravdu si myslím, že na to nemám právo.
Navíc zrovna a u této kočky vím, že by se na mě nezlobila. Je to chytrá holka - až na tu „víru“ v chlapa. Ale jak říkám - asi to tak má být, protože jí se takhle žije líp. Myslím, že osud to zařídí všecko sám.
No a kdyby ta situace byla opačně, tak jak by se to provalilo by ti nevadilo, že se na tebe kamarádka ve vasi společnosti na tebe smála a „7let“ by věděla, že si „paroháč“?
@Inaris píše:
No tak já se na ni moc nesměju… Fůru filozofických úvah už máme za sebou, ona moje názory zná…
A nikdo jí to nechceme říct právě proto, že ji máme rádi a taky proto, že se domníváme, že ona při své inteligenci moc dobře tuší, že to tak může být, a přesto zvládá. Ona má takovou povahu, že bych si to u ní spíš rozlila v opačném případě: že bych jí něco řekla, víš?… Ona je prostě takhle spokojená (relativně).
Tak to jo. ![]()
@Inaris píše:
Ano, lidských povah je strašně moc, ale já jsem v jednom příspěvku nemohla obsáhnout úvahy Tomáše Akvinského.
Jj všimnul jsem si, že to asi moc promyšlené nemáš… ![]()
Já jsem vlastně ani nikdy nepřemýšlela nad tím, zda ocení nebo ne…