Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše:
Tady jsi zapomněla na jednu věc a to tu, že spousta ženatých chlapů někde při seznámení zapomenou prozradit, že jsou „tak trochu ženatí či zadaní“.
Pak může dojít k tomu, že se ta žena do nich úplně normálně zamiluje, uvěří tomu, že to doma neklape atd. atd. a vztah, kolikrát i dlouholetý, je na světě.Možná by pomohlo při svatebním obřadu místo prstýnku tomu chlapovi vytetovat na čelo „jsem ženatý“![]()
Trochu je i úsměvné, že se dospělý chlap „nechá nalákat do pasti rozvracečky“, nějak se snažím si představit, jak to probíhá, ta past na nebohého nic netušícího chlapa, který žije v láskyplném domácím vztahu
přesně tak, kdyby chlap jó nechtěl podvést, tak se ženská může stavět na hlavu a neudělá nic…
@káťa píše:
To jo, ale to poznání se týkalo tvého manžela, nikoli všech ostatních mužů…
to, že zahýbal tvůj muž neznamená, že zahýbají všichni přece…To je jakoby žena alkoholika tvrdila ženám abstinentů, že jejich muži taky určitě pijí, jenom to dělají tajně a ty ženy to neví…
Přesně!
![]()
@Inaris píše:![]()
To myslíš vážně???
Myslíš, že bych sem psala na základě jedné zkušenosti?
Bohužel fakt ne. Z mého okolí znám jediného chlapa, o němž si myslím, že byl věrný. Lépe řečeno chci si to myslet, znám ho jenom asi 15 let. Ale přestože ho považuji za posledního mohykána (samozřejmě zlehčuji), který má rád svoje děti a rodinu by neopustil, vím na 200 %, že je to jenom na mně, jestli zahne nebo ne. A to prosím opravdu netrpím přehnaným sebevědomím. Jeho manželka má štěstí, jednak ji znám a nejsem krysa, abych toto udělala, a jednak o něho až takový zájem nemám.
Nikdy bych si nedovolila tvrdit „jóóó, ten tvůj zahýbá nebo určitě zahne“. Jen říkám, že jak se tak rozhlížím kolem sebe, tak vidím, že pokud je možnost, chlap zdravej a ženská vypadá jakžtak a CHCE, tak k nevěře dojde. I proto, že nikdy u nikoho neprobíhá manželství 40 let bez problému…
Pochopitelně - čest výjimkám![]()
.
Ten dotyčný poslední mohykán zil tech 15 let v izolaci nebo je slepý či mimořádně neatraktivni? Že cely život nevere odolaval, ale je na 200% jisté, že by neodolal ženské nad 50, kdyby se ho tato rozhodla svést?
@teerax píše:
přesně tak, kdyby chlap jó nechtěl podvést, tak se ženská může stavět na hlavu a neudělá nic…
Jednak si tohle myslím taky - nepovažuju chlapy za jednobuněčné organismy naprogramované k jedinému účelu: „š. kááát!!!“
A mimo to bych jako poměrně zkušená ženská, která byla podváděná i podváděla, místní úvahy ještě zkomplikovala: do té doby věrnému člověku můžou „ujet nohy“ klidně po mnoha letech monogamního vztahu… a bez ohledu na to, jestli úlet praskne nebo ne, on to pak už nikdy neudělá, nebo bude pokračovat v dalších kolech dalšími účastníky. Nebo ten, kdo v předchozích vztazích věrný nebyl, najednou ucítí s někým novým akutní potřebu zrovna tomuhle věrný být (což aktuálně žiju já).
Trošku fatální přirovnání, ale řekla bych výstižné.
Někomu se rakovina nepřihodí nikdy. Někoho jenom „lízne“ a zbude mu na ni zatraceně nepříjemná, ale přežitelná vzpomínka. A někoho zabije.
Přesto se nikdo normální dnes a denně neklepe v hrůze před tumorem a nevstává nelehá s tím, že věřit ve zdraví nemá smysl, protože empirická zkušenost dokládá, že beztak všichni.., a kdo ne, ten o tom akorát neví.
![]()
@Inaris píše:
Když už takhle kafráš - četl jsi Akvinského?
Ne, četl jsem Inaris ![]()
@robínek píše:
Ten dotyčný poslední mohykán zil tech 15 let v izolaci nebo je slepý či mimořádně neatraktivni? Že cely život nevere odolaval, ale je na 200% jisté, že by neodolal ženské nad 50, kdyby se ho tato rozhodla svést?
@sirikit píše:Řekla sis o to.
Jednak si tohle myslím taky - nepovažuju chlapy za jednobuněčné organismy naprogramované k jedinému účelu: „š. kááát!!!“
A mimo to bych jako poměrně zkušená ženská, která byla podváděná i podváděla, místní úvahy ještě zkomplikovala: do té doby věrnému člověku můžou „ujet nohy“ klidně po mnoha letech monogamního vztahu… a bez ohledu na to, jestli úlet praskne nebo ne, on to pak už nikdy neudělá, nebo bude pokračovat v dalších kolech dalšími účastníky. Nebo ten, kdo v předchozích vztazích věrný nebyl, najednou ucítí s někým novým akutní potřebu zrovna tomuhle věrný být (což aktuálně žiju já).Trošku fatální přirovnání, ale řekla bych výstižné.
Někomu se rakovina nepřihodí nikdy. Někoho jenom „lízne“ a zbude mu na ni zatraceně nepříjemná, ale přežitelná vzpomínka. A někoho zabije.
Přesto se nikdo normální dnes a denně neklepe v hrůze před tumorem a nevstává nelehá s tím, že věřit ve zdraví nemá smysl, protože empirická zkušenost dokládá, že beztak všichni.., a kdo ne, ten o tom akorát neví.![]()
@sirikit Provokuješ a pak se někde touláš. Jdu spát. Tady chcíp pes a mě čeká zítra náročný den. Krom toho, musím dohnat sobotní deficit. ![]()
@takymanžel píše:
@sirikit Provokuješ a pak se někde touláš. Jdu spát. Tady chcíp pes a mě čeká zítra náročný den. Krom toho, musím dohnat sobotní deficit.
Bouřka uz konečně a signál na pytel! ![]()
Ale zase se pořádně vyspis. Dobrou… ![]()
@teerax píše:
Přesně tak, stejně jako já bych nešla s každým… ![]()
no úplně bych nedělala z nevěrných mužů jen zoufalce, kterým to doma neklape nebo tak…
docela mě přešly iluze po tom, co vidím ženaté kolegy v práci například - a to nejsou většinou žádní zakomplexovanci, naopak fajn pohodáři, vypadají seriózně, mají spokojené rodinky, manželky mají rádi a neopustili by je…ani bych neřekla, že by vlezli na cokoliv, ale třeba taková mladá kolegyně, která se jim líbí, trochu alkoholu…příležitost dělá zloděje..
a holka taky nemusí být zoufalka nebo nějaká hrozná mrcha, která touží po rozvracování rodin.. ale prostě jsou ženské, které neřeší jestli je chlap ženatý, neberou to jako svojí starost, on je ten co má závazky a má vědět, co dělá…pravda, že to jsou většinou mladé holky, co jsou singl a prostě jim to nedochází, jak by se cítily ony v pozici podváděné manželky, to pochopí až později..nebo je třeba holka do ženatého chlapa zamilovaná a když jí začne balit, tak podlehne…neřikám rozhodně, že je to ok, ale asi to nebude ani úplně černobílé… ![]()
@Shaari90 píše:
No právě, upřímnost se dneska nenosíani v partnerských vztazích (viz nevěry) a asi ani mezi kamarády. Já jsem třeba svojí sestře řekla, že se její chlap chová nějak divně. Důkazy jsem neměla, ale prostě mi jeho chování přišlo podezřelé. Ségra si ho teda proklepla a ejhle: zjistila, že to zase začal táhnout s ex… Já jsem k lidem, na kterých mi záleží, upřímná. Ne každý to umí ocenit. Něco je pravdy na rčení: lidi jsou tak zvyklí na lži, že jim upřímnost připadá jako urážka. Bohužel to tak je. Ale těch pár lidí, co zná kouzlo upřímnosti, stojí za to podržet si v životě. Upřímností si člověk neudělá moc přátel, ale zato opravdových
A ti „přátelé“, které si člověk upřímností znepřátelí, ani nikdy přáteli nebyli. Někdo si myslí, že upřímností si zkomplikuje život. Já to vidím tak, že upřímností si člověk život pročistí
Na tomhle něco bude ![]()
@huwik píše:
@Shaari90
Oni jsou bohužel i chlapi rozvraceči… Což je někdy i 100× horší… Teď jsem měla šanci jednoho takového poznat a všechny ženské rozvracečky by se oproti němu mohly stydět. Jakože jedna rozvracečka mi sebrala tátu. Dokonce to udělala 2×. Jenže taťka byl naivní a velmi snadno ovlivnitelný. Dodneška ať je s jakoukoli ženskou, tak papouškuje, co říká ta žena. Dotyčná žena vamp mu prostě poskytla, co doma neměl, chválila ho, pochlebovala a poskytla sex kdykoliv si to přál. Ale její manipulace nebyla až tak promyšlená, jako manipulace jednoho muže, kterého jsem poznala nedávno…
Tento muž se nezalekl ani toho, že jsem vdaná, ani toho, že jsem o něj nejevila zájem (ačkoliv jsem nedala najevo ani nezájem) a dokonce mu nevadilo ani to, že jsem těhotná. Cíleně se snažil podsouvat mi myšlenku, že můj muž je dominantní tyran a že to u mě určitě skončí minimálně domácím násilím nebo mě bude zavírat doma. Samozřejmě můj muž trochu dominantní je, proto byly jeho lži tak zhoubné, protože se zakládaly částečně na pravdě. Plus, začal mít poznámky typu: „Proč jsem tě nepoznal dřív než tvůj muž“, chytat mě za ruku, atd… Navíc ze začátku se tvářil jako dobrý přítel, pečlivě naslouchal, co od vztahů vlastně očekávám a čeho se mi nedostává, s tím, že samozřejmě ke všemu poznamenával, že „on by se ženou zacházel tak a tak…“ Opravdu nedat si pozor a být jen trochu ovlivnitelná, tak mě tohle soustavné podsouvání takových myšlenek vážně rozviklá k pochybnostem o mém manželství… Spíš si říkám, jak jsem byla naivní a mohla se tomuto člověku vůbec svěřit a neodhalila jsem ho daleko dřív…
Potom se dotyčný dozvěděl o mé ne příliš šťastné minulosti, o které ten můj ani něvěděl. Dneska to vidím jinak, měla mu (mému muži) o těch věcech říct hned na začátku, ale teď už je pozdě. A v momentě, kdy jsem dotyčného de facto odmítla, začal se najednou straaašně kamarádit s mým mužem. I přes fakt, že předtím ho nesnášel a nechtěl ho ani vidět. Najednou ho pořád zval na nějaké akce (hlavně ty, kde se pije) a jednou se dotyčný opil (i když myslím, že hrál i tohle) a málem vše mužovi vykecal ještě se slovy „Mám dva přátelé, kteří jsou spolu a vím, že jednoho musím zradit“ úplně scénka jak z laciné telenovely. Jak to dopadlo? Čaoka jsem muže a odvedla ho domů. Nu, musela jsem mužovi kápnout božskou, skončilo to tím, že se sesypal a málem spáchal sebevraždu. To vše kvůli jednomu ****, který se rozhodl, že mu přebere těhotnou ženskou. Ty věci z mé minulosti sice nebyly dvakrát úchvatné, ale byla to minulost, tak jsem to brala, neměla jsem zapotřebí se k nim vracet, mohlo se na to všechno časem zapomenout a nikomu by se neublížilo. Jenže to by nesměl přijít onen šťoura, kterému nebylo svaté ani manželství ani těhotenství.Takže asi nejen na ženské rozvracečky si člověk musí dát pozor… pokud člověk narazí na opravdu schopného manipulátora, může to stát všechno, vztahy i životy…
A dotyčnému manipulátorovi je úplně šumák, že chce přebrat těhotnou vdanou ženu ve šťastném vztahu… bylo mu jedno, že jsem mohla přijít o manžela a kdyby se tak stalo, ještě by měl patrně tu drzost „mě zachraňovat“ před životem matky samoživotelky.
Jsou lidé, ať ženy nebo muži, kteří mají potěšení z toho nabourat někomu manželství/partnerství. Tenhle exemplař byl hodně nebezpečný a určitě se mu už nějaké to manželství podařilo rozbít. A nejspíš i k té sebevraždě jednou někoho dovede.
Nevím, o co šlo, ale snad si nikoho nezabila, manžel asinezvládl situaci, ještě, že se mu to nepodařilo.
@Shaari90 píše:
No právě, upřímnost se dneska nenosíani v partnerských vztazích (viz nevěry) a asi ani mezi kamarády. Já jsem třeba svojí sestře řekla, že se její chlap chová nějak divně. Důkazy jsem neměla, ale prostě mi jeho chování přišlo podezřelé. Ségra si ho teda proklepla a ejhle: zjistila, že to zase začal táhnout s ex… Já jsem k lidem, na kterých mi záleží, upřímná. Ne každý to umí ocenit. Něco je pravdy na rčení: lidi jsou tak zvyklí na lži, že jim upřímnost připadá jako urážka. Bohužel to tak je. Ale těch pár lidí, co zná kouzlo upřímnosti, stojí za to podržet si v životě. Upřímností si člověk neudělá moc přátel, ale zato opravdových
A ti „přátelé“, které si člověk upřímností znepřátelí, ani nikdy přáteli nebyli. Někdo si myslí, že upřímností si zkomplikuje život. Já to vidím tak, že upřímností si člověk život pročistí
to by bylo docela jednoduchý
to by tu byl každej čistej jako Lilie ![]()
@Aenne píše:
upřimnost k jiným, ale nejvic k sobě samému je esenciální… k čemu je všechno to mlžemí a natíraní se, že věci jsou jinak? mám opravdové kamarádky, které mě podrželi, když jsem si hrábla na samé dno a byla jsem na kolenou, kamarádky mi pomohli. A jsme k sobě úpřimné, kdybychom nebili, tak to není přátelství, ale jen známost.
A kdybych vědela, že je jejich chlap podvádí na 100%, opatrne, jemne, ale naznačila bych jim to. Protože život v milosrdné lži není pravý, je to hra na neco, co ve skutečnosti není a co se stejne zroutí dřív, anebo pozdejí, protože chybí základ.Příspěvek upraven 01.06.17 v 01:33
Nemyslím, že by se to muselo vždycky zhroutit…někdy se na to nepřijde, časem to vysumi a jede se dal