Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@eumedon píše:
A že ten norský překladatel ale o té ženě, které vzali dítě přímo z porodnice nic takového nevěděl a sociálka ano?
Oni překladatelé vědí víc než sociálka aneb co neví nějaký překladatel, to prostě nemůže být pravda?
![]()
@Vlkoška píše:
OT omlouvám se, že se vám vměšuju do diskuze, ale už je nějaké info, jak to skutečně v tom Nýrsku bylo? Nějak to utichlo a docela by mě zajímalo, k jakému závěru vyšetřovatelé došli.
Provádíme v této záležitosti velmi intenzivní šetření, nicméně případ stále zůstává nevyřešen
![]()
Především to není pod veřejnou kontrolou a je to napojeno na velký byznys: http://www.abcnyheter.no/…sk-barnevern
Tímto způsobem byste dokázali obhájit či zpochybnit i nacistické koncentráky (předtím, než proběhl Norimberský proces) a sovětské gulagy: I tam přece byla svědectví pouze z jedné strany (takže vlastně jednostranná), gestapo a KGB měly jistě lepší informace, než prostý Němec (či sovětský občan) a vědělo, co dělá a druhá strana - tedy gestapo/KGB nic veřejnosti nevysvětlovali, ale konali.
@Antonie Bolavá
Dík. Možná by na tenhle případ měl naběhnout ten váš vyšetřovací tým a bylo by jasno hned. Takhle se s tím budou crcat a nakonec to odloží ![]()
@Vlkoška píše:
@Antonie BolaváDík. Možná by na tenhle případ měl naběhnout ten váš vyšetřovací tým a bylo by jasno hned. Takhle se s tím budou crcat a nakonec to odloží
@Antonie Bolavá píše:
Já jsem tady jen vyjádřila názor, že kdyby jí tu holčičku odebrali hned, tak k tomuhle nemuselo dojít. Mohlo jí přejet auto. A jestli jí matka tři dny nepřebalila, tak pochybuju, že se přetrhla s jídlem. Pokud ji nekojila přepasírovanou vodkou přes MM. Nebo ty máš pocit, že by taková existence měla vychovávat děti?
Mám pocit, že pro hodnocení nemám dost informací
A stejně jako věřím tomu, že naprostá většina odebrání dítěte z péče rodičů má dobrý důvod, věřím i tomu, že většina rozhodnutí o neodebrání má dobrý důvod. Kdyby matka byla bezdomovkyně feťačka a dlouholetá neléčená alkoholička, pak bych asi souhlasila s tvým hodnocením. Ale nevíš, jak funguje otec, jak zbytek rodiny, jaké jsou existenční podmínky rodiny, jestli je paní léčená alkoholička (nebo má třeba závislost spojenou s jinou léčenou duševní nemocí) a tohle se stalo poprvé… tohle fakt nevíš. Předpokládám, že OSPOD bude na tuhle rodinu do budoucna dohlížet a to je jenom správně.
Jinak zrovna u závislosti na alkoholu nebo duševní nemoci nikdo nemůže dá ruku do ohně za to, že zrovna jemu se to nestane. Takže bych byla opatrná s nazýváním takových lidí „existencemi“.
@Antonie Bolavá píše:Ale s výsledky nesmí být veřejnost seznámena " .{color:red}"
Provádíme v této záležitosti velmi intenzivní šetření " .{color:red}" , nicméně případ stále zůstává nevyřešen![]()
Právě k problémům opatrovnických soudů u nás mluví soudkyně ikresního soudu v Kolíně a předsedkyně sdružení rodinných a opatrovnických soudců Libuše Kantůrková na ČT24: http://www.ceskatelevize.cz/…ve-vysilani/
Příspěvek upraven 04.03.15 v 11:20
@blobfish píše:
Mám pocit, že pro hodnocení nemám dost informacíA stejně jako věřím tomu, že naprostá většina odebrání dítěte z péče rodičů má dobrý důvod, věřím i tomu, že většina rozhodnutí o neodebrání má dobrý důvod. Kdyby matka byla bezdomovkyně feťačka a dlouholetá neléčená alkoholička, pak bych asi souhlasila s tvým hodnocením. Ale nevíš, jak funguje otec, jak zbytek rodiny, jaké jsou existenční podmínky rodiny, jestli je paní léčená alkoholička (nebo má třeba závislost spojenou s jinou léčenou duševní nemocí) a tohle se stalo poprvé… tohle fakt nevíš. Předpokládám, že OSPOD bude na tuhle rodinu do budoucna dohlížet a to je jenom správně.
Jinak zrovna u závislosti na alkoholu nebo duševní nemoci nikdo nemůže dá ruku do ohně za to, že zrovna jemu se to nestane. Takže bych byla opatrná s nazýváním takových lidí „existencemi“.
jestli dítě nebylo tři dny přebalené, tak asi ani tatínek moc nefunguje. Ale možná jen tři dny nebyl doma.
U duševní nemoci zrovna já dát ruku do ohně můžu, protože sama diagnózu mám. Ale o děti se starám a přebaluji dokonce několikrát denně. I je krmím
@eumedon píše:
Především to není pod veřejnou kontrolou a je to napojeno na velký byznys: http://www.abcnyheter.no/…sk-barnevernTímto způsobem byste dokázali obhájit či zpochybnit i nacistické koncentráky (předtím, než proběhl Norimberský proces) a sovětské gulagy: I tam přece byla svědectví pouze z jedné strany (takže vlastně jednostranná), gestapo a KGB měly jistě lepší informace, než prostý Němec (či sovětský občan) a vědělo, co dělá a druhá strana - tedy gestapo/KGB nic veřejnosti nevysvětlovali, ale konali.
Vidím, že nemá smysl s tebou diskutovat. Tak nic. Užij si tu paniku ![]()
@Antonie Bolavá píše:
U duševní nemoci zrovna já dát ruku do ohně můžu, protože sama diagnózu mám. Ale o děti se starám a přebaluji dokonce několikrát denně. I je krmím
V Norsku by to byl dostatečný důvod k tomu, abys nemohla vychovávat vlastní děti: Mohly by být deprivovány.
@eumedon píše:
V Norsku by to byl dostatečný důvod k tomu, abys nemohla vychovávat vlastní děti: Mohly by být deprivovány.
Už jsem se tu ptala, jestli tam odebírají paušálně děti všem psychiatrickým pacientům. Bylo mi řečeno, že ne, ale že se to klidně může stát. Sorry, ale s tím se běžte vyfotit ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Už jsem se tu ptala, jestli tam odebírají paušálně děti všem psychiatrickým pacientům. Bylo mi řečeno, že ne, ale že se to klidně může stát. Sorry, ale s tím se běžte vyfotit
Záleží na tom kterém úředníkovi. Čili je v tom libovůle. Vyfotit by se s takovým systémem měl ten, kdo jej vymyslel, ne?
@Antonie Bolavá píše:
jestli dítě nebylo tři dny přebalené, tak asi ani tatínek moc nefunguje. Ale možná jen tři dny nebyl doma.
Právě, možná.
Tak to opravím, „duševní nemoc, jejíž příznaky ti dočasně mohou znemožnit péči o dítě“. Ale to je slovíčkaření, myslím, že víš, co chci říct.
Ještě dodám, že to, co říká JUDr. Libuše Kantůrková se mi líbí.