Vezme mi sociálka dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5950
4.3.15 11:22
@Antonie Bolavá píše:
Už jsem se tu ptala, jestli tam odebírají paušálně děti všem psychiatrickým pacientům. Bylo mi řečeno, že ne, ale že se to klidně může stát. Sorry, ale s tím se běžte vyfotit :jazyk:

Tak stát se to teoreticky může i tady, skoro bych řekla, že ta osvěta ohledně psych. onemocnění je tu menší než „na západě“. Ale paušálně asi těžko, zvlášť jestli je pravda, že na nějakou psych. diagnózu je zralá třetina populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
4.3.15 11:27

@blobfish Tady to není taženo byznysem. Tedy aspoň ne dosud anebo v takové míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
4.3.15 11:27
@blobfish píše:
Právě, možná.
Tak to opravím, „duševní nemoc, jejíž příznaky ti dočasně mohou znemožnit péči o dítě“. Ale to je slovíčkaření, myslím, že víš, co chci říct.

Pokud dočasně nebyla schopná se o dítě starat kvůli duševní nemoci, tak s ním neměla co dělat sama na ulici. Měl být tedy s dítětem otec a starat se o něj on. Ale asi to teda nafunguje. Pokud je duševně nemocná a rodina to ví, pak buď musí pomáhat, nebo prostě ona to dítě nemůže mít u sebe, když je tak mimo, že jí zdrhne z kočárku a toulá se po ulici.
Samozřejmě pokud je nemocná, tak by jí jen z toho důvodu sebrat dítě neměli, ale ona mu musí býtschopná zajistit nějakou péči na dobu, kdy o něja sama pečovat nemůže.
I když teda fakt nevím, která duševní choroba člověka nutí ve velkém chlastat, myslela jsem, že se tyhle věci řeší spíš antidepresivy. Na které se vlastně pít alkohol vůbec nesmí. Prostě nezlob se na mě, ale za ten chlast žádná omluva není. To je jako kdybys tady napsala, že někdo za to nemůže, že je pedofil a neudrží se :nevim: Ona to dítě prostě ohrozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.3.15 11:53
@Antonie Bolavá píše:
Pokud dočasně nebyla schopná se o dítě starat kvůli duševní nemoci, tak s ním neměla co dělat sama na ulici. Měl být tedy s dítětem otec a starat se o něj on. Ale asi to teda nafunguje. Pokud je duševně nemocná a rodina to ví, pak buď musí pomáhat, nebo prostě ona to dítě nemůže mít u sebe, když je tak mimo, že jí zdrhne z kočárku a toulá se po ulici.
Samozřejmě pokud je nemocná, tak by jí jen z toho důvodu sebrat dítě neměli, ale ona mu musí býtschopná zajistit nějakou péči na dobu, kdy o něja sama pečovat nemůže.
I když teda fakt nevím, která duševní choroba člověka nutí ve velkém chlastat, myslela jsem, že se tyhle věci řeší spíš antidepresivy. Na které se vlastně pít alkohol vůbec nesmí. Prostě nezlob se na mě, ale za ten chlast žádná omluva není. To je jako kdybys tady napsala, že někdo za to nemůže, že je pedofil a neudrží se :nevim: Ona to dítě prostě ohrozila.

Vždyť nejsme v rozporu :nevim: Souhlasím, dítě ohrozila, předpokládám, že ev. trestný čin řeší policie nezávisle na OSPOD. Souhlasím, jestli je nemocná/závislá, musí zajistit, aby se o dítě v době její indispozice staral někdo jiný. Pokud by to nešlo, je na místě náhradní péče. Docela dobře si dokážu představit (nevím!), že se paní cítila ok, na rodinu (otce dítěte) působila ok, proto se o dítě starala sama a nikdo na ni nedohlížel, ale nezvládla to. Sociálka intervenovala a rodina ji ujistila, že teď už se matka o dítě bez dozoru starat nebude, přinejmenším dokud nedojde k podstatnému zlepšení jejího stavu. A OSPOD si to pohlídá. Ještě jednou, NEVÍM, jestli to takhle bylo, ale kdyby to takhle nějak bylo, tak je podle mě postup sociálky v pořádku. Ne?
Prostě mi přijdou neadekvátní soudy o odebrání dítěte hned po porodu, nekompetenci sociálky (neříkám, že je vyslovuješ ty) apod.

Jinak co jsem slyšela, tak duální diagnózy nejsou zas tak výjimečné a alkoholismus může být důsledkem projevů schizofrenie, mánie nebo i té deprese. Takže chlastání teoreticky lze vysvětlit nemocí (tak ono i samotné chlastání je nemoc), samozřejmě tím nemůže trpět dítě, viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
4.3.15 12:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
4.3.15 13:35
@eumedon píše:
Teď odjinud: Z UK. http://forced-adoption.com/Ian Josephs pomáhá prchnout těhotným britským ženám, kterým hrozí odebrání dítěte hned po porodu, z UK. Utratil více než 30 tisíc liber za to, že asi 200 ženám pomohl prchnout z UK. Kolem 50 jich za jeho peníze uprchlo do Irska, ostatních 150 do Francie, Španělska a Itálie.

Pomáhal jim uprchnout do zemí, kam jim stačí si koupit letenku nebo lístek na vlak? 8o Ty ženy neměly ani na dopravu do jiné země, jak a za co chtěly vychovávat dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
4.3.15 13:40
@eumedon píše:
Určitě věrohodnější a serióznější, než TV ruské zpravodajství, uvádějící nadržené zoofily honící psy po ulicích evropských měst nebo Novinky.
Máš nějaké konkrétní námitky k argumentům paní Hamerníkové?

Já konkrétní námitky mám. Paní Hamerníková ani nezná rozdíl mezi adopcí a pěstounskou péčí :nevim: Celkově to nemá moc hlavu ani patu. 10 důvodů proč nebrat děti a jedním z nich je Nástroj pomsty. Takže dle autorky by asi bylo lepší děti cíleně neodebírat, aby to nemohlo být nástrojem pomsty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
4.3.15 13:56
@kedri píše:
Takže dle autorky by asi bylo lepší děti cíleně neodebírat, aby to nemohlo být nástrojem pomsty. :nevim:

A to čteš kde? Já čtu:

Teprve tehdy, když rodiče ani nikdo z nejbližších příbuzných nejsou schopni dítěti poskytnout potřebnou péči (dítě by bylo hladové, týrané, zanedbané, nemilované), by měl stát přikročit k odebrání dítěte z jeho přirozeného prostředí, kde se narodilo.

Samozřejmě, že by bylo lepší děti neodebírat. Odebírat jen za výše uvedené podmínky. Máš něco proti tomu?

Příspěvek upraven 04.03.15 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
4.3.15 13:58
@blobfish píše:
Vždyť nejsme v rozporu :nevim: Souhlasím, dítě ohrozila, předpokládám, že ev. trestný čin řeší policie nezávisle na OSPOD. Souhlasím, jestli je nemocná/závislá, musí zajistit, aby se o dítě v době její indispozice staral někdo jiný. Pokud by to nešlo, je na místě náhradní péče. Docela dobře si dokážu představit (nevím!), že se paní cítila ok, na rodinu (otce dítěte) působila ok, proto se o dítě starala sama a nikdo na ni nedohlížel, ale nezvládla to. Sociálka intervenovala a rodina ji ujistila, že teď už se matka o dítě bez dozoru starat nebude, přinejmenším dokud nedojde k podstatnému zlepšení jejího stavu. A OSPOD si to pohlídá. Ještě jednou, NEVÍM, jestli to takhle bylo, ale kdyby to takhle nějak bylo, tak je podle mě postup sociálky v pořádku. Ne?
Prostě mi přijdou neadekvátní soudy o odebrání dítěte hned po porodu, nekompetenci sociálky (neříkám, že je vyslovuješ ty) apod.Jinak co jsem slyšela, tak duální diagnózy nejsou zas tak výjimečné a alkoholismus může být důsledkem projevů schizofrenie, mánie nebo i té deprese. Takže chlastání teoreticky lze vysvětlit nemocí (tak ono i samotné chlastání je nemoc), samozřejmě tím nemůže trpět dítě, viz výše.

Tento případ je důkazem, že v čr to takhle funguje, což je správně, pokud si tu rodinu pohlídají a budou s ní pracovat. I paní z OSPOD, co založila diskuzi, že se děti neodebírají jen tak, co je už smazaná, tuto praxi potvrdila. Nebudu psát ani si myslet, že to tak funguje ve všech případech, vždy je to o lidech. Jako jsou špatní lékaři, řidiči…tak i budou špatné OSPOD pracovnice, tomu se vyhnout nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
4.3.15 14:00
@eumedon píše:
A to čteš kde? Já čtu:

Teprve tehdy, když rodiče ani nikdo z nejbližších příbuzných nejsou schopni dítěti poskytnout potřebnou péči (dítě by bylo hladové, týrané, zanedbané, nemilované), by měl stát přikročit k odebrání dítěte z jeho přirozeného prostředí, kde se narodilo.

Samozřejmě, že by bylo lepší děti neodebírat. Odebírat jen za výše uvedené podmínky. Máš něco proti tomu?

Příspěvek upraven 04.03.15 v 13:58

Bod 10 - Nástroj pomsty. Článek se jmenuje „10 důvodů proč neodebírat děti…“ Tudíž toto je dle autorky důvod k neodebírání dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
4.3.15 14:01
@kedri píše:
Jako jsou špatní lékaři, řidiči…tak i budou špatné OSPOD pracovnice, tomu se vyhnout nedá.
Špatnému lékaři mám jakous takous šanci se vyhnout, pokud je tím notoricky znám: Je přece svobodná volba lékaře.

Špatnému úředníkovi ne, a pak je vše otázkou ozdravných mechanismů, veřejné kontroly a opravných prostředků. A taky času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
4.3.15 14:03
@kedri píše:
Bod 10 - Nástroj pomsty. Článek se jmenuje „10 důvodů proč neodebírat děti…“ Tudíž toto je dle autorky důvod k neodebírání dětí.

Ale paní Hamerníková nikde nepíše že dítě by nemělo být odebráno za žádných okolností.

A s tím, že je lepší neodebírat a spíše hledat jiné možnosti nápravy, nelze než souhlasit.

A důvodů uvedla 10, ne jeden. Takže dle autorky by odebírání dětí mělo být až poslední volbou, mimo jiné také proto, že jinak by to mohlo být nástrojem pomsty.

Líbí se mi tohle: http://andrejruscak.blog.idnes.cz/…-stesti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
4.3.15 14:54
@kedri píše:
Pomáhal jim uprchnout do zemí, kam jim stačí si koupit letenku nebo lístek na vlak? 8o Ty ženy neměly ani na dopravu do jiné země, jak a za co chtěly vychovávat dítě? :think:

Tak asi nejde jenom o dopravu, ale i o nějaké zázemí v novém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.3.15 15:29

@kedri Ale já nevím, jestli to bylo takhle, jen píšu, že kdyby to takhle bylo, přišlo by mi to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 16:25

Tuto diskuzi občas čtu, nezapojuji se, jelikož většinouu jde pouze o dohady a jak to bylo skutečně se veřejnost stejně nedoví…jen bych k tomu dodala toto…

líbí se mi argumenty @eumedon včetně posledního odkazu, souhlasím a shrnu to asi takto stát by se měl do lidí montovat co nejméně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí