ví to rodina?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30318
3.3.10 16:08

U nás v rodině měl taky jeden pár problém a myslím, že bylo dobrý, že jsem o problému věděli a neptali se kdy už. Spíš jsme se ptali na zdravotní stav, zda už se záda srovnala. Nakonec jsem se postupně dozvídali, že se chystají na umělé oplodnění a dál jsme čekali, kdy sami oznámí, že se zdařilo. Kdyby jsme nevěděli jak to je, tak bysme se nejspíš také blbě ptali, trvalo to 4 roky. Teď už je klid, mají kloučka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
3.3.10 20:10

Ahoj nám se Petruška narodila po 7 letech manželství, jen po 7 měsících snažení, ale těch 7 let bylo k nepřečkání, bydlíme na vesnici, a lidi jsou tak nemístně zvědaví a netaktní, lační po informacích a pak drbou s ostatníma, děs. Dokonce sháněli informace i po mých známých apod. Rodina se neptala,a ani nemám potřebu to s kýmkoliv rozebírat. Takže za mě, já bych to neříkala.
A anonymní, nechápu, co je ostatním lidem do toho, nechápu, co je vede k tomu, aby se ptali. Mě hodně pomohla Psychika snažilky k tomu, abych se taky blbě neptala, je to každého SOUKROMÁ věc. Takže si přečti pár deníčků a pochopíš.
Dříve lidi zajímalo kdy už a proč ne, a teď, když jsem podruhé těhotná, mají starosti, aby to byl chlapeček… :cert:
Goldenko, držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
3.3.10 20:37

my jsme na naše první dítě čekali skoro 6 let. Nikomu jsme neřekli, že máme problém a nejde to. Pak jsme šli na umělé oplodnění, a naštěstí hned první pokus vyšel. Nyní jsou dceři 3 roky a až teprve před pár týdny jsme našim nejbližším oznámili, že malá je po ivf a že druhé dítě bude možné taky jedině pomocí ivf. Řekli jsme jim to proto, protože nás pořád bombardovali otázkami, proč už konečně malé nepořídím sourozence a jestli chceme na další dítě čekat taky tak dlouho. Tak jsme jim oznámili, že pokud by záleželo na nás, tak druhé dítě máme třeba hned.

Příspěvek upraven 04.03.10 v 00:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
5.3.10 11:06

Tak my na otázky kdy bude miminko odpovídáme, že to prostě nejde. Rodiče a sourozenci ví co všechno absolvujeme (a čím jsme prošli), nejbližší přátelé taky.
Docela mě překvapuje, co píšete o nevyžádaných radách … buď si to nepamatuju, nebo je nám opravdu nikdo neudílí. Větu tak na to nemyslete, rozhodně neberu jako blbou radu, spíš ten člověk neví co právě říct ...... od blízké kamarádky jsem to nikdy neslyšela :nevim: . Srandičky nad pivem se taky nekonají ..... asi žiju ve velmi přátelské společnosti :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JN
5.3.10 11:33

já na tyhle dotazy momentálně odpovídám tak, že to zatím neřešíme (ovšem to nám asi už dlouho nevydrží)dřív dokud mi to nebylo blbý kvůli věku jsem říkala, že jsem na děti ještě mladá, ovšem u nás se občas zeptají jen kámoši, spíš tak ze zvyku jsme jediný bezdětný pár, a já si docela cíleně pěstuju pověst kariéristky co nemá ráda děti, není to sice pravda, ale furt lepší než někomu vysvětlovat že má manžel špatný spermio. Jenže na maloměstě, kde bydlíme, jsme byli divní (teda hlavně já) už od začátku, když jsem v 26 tvrdila, že jsem na děti ještě mladá a přitom všechn ostatní pipiny seděly doma a už měly našlápnuto na druhou vlnu porodů, takže nad náma asi už zlomili hůl. Blbý narážky má švagrová jednoduše jí neodpovídám a zahraju to do autu, tchýně s tchánem se bojí zeptat, že bych s nima vyběhla. Moji rodiče si sami prošli mnohaletou neplodností, takže ti se nezeptají ani náhodou a vůbec rodina z mojí strany se neptá, asi právě proto, že to už zažili s našima. Doporučuje to říct jen opravdu blízkým lidem, kterým věřím. Nikomu do toho nic není a dotazy na tohle téma vznesou jen bezcitní primitivové

• Citovat
  • Upravit
9
6.3.10 13:49

ahoj,

ja třeba taky jsem neplodny :-? na druhou stranu jsem se s tim smiřil a nemam problém to říct. stejně s tím nic neudělam…

ti co to nevědí a hlídám třeba neteř, případně jiné děti, tak mi říkaji, že bych si měl už pořídít své a přiznám, že moc příjemné mi to tedy vůbec není - stve mě to… tak jim překnu, že ja mit své ( biologické) mít nebudu nikdy a je to v pořádku - ušetří mi to další nepříjemnosti a už se mě na to nikdy nezeptaji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí