Ví vaše děti o druhé světové válce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
12.6.17 11:30
@slavuska1 píše:
Přiznám se tedy, že tohle téma jsem zatím neřešila. Ai to je tím, že každý mluví s dětma hlavně o tom, co je mu blízké, já celou školní docházku dějepis upřímně nesnášelo, našlo se jen velmi málo období, co mě aspoň trochu zaujaly, Sumer, husitství, a to je asi všechno, světové války určitě ne, takže ač je to ostuda, sama o nich vím pramálo, skoro nic :oops: :oops: O hodně bližší mi byl zeměpis a třeba biologie, takže se 7 letým se bavíme o tom, co je uvnitř kostí, z čeho se skládá krev, jak funguje srdce, co je to rozvodí, kam od nás teče která řeka, učíme se vlajky a hlavní města, bavíme se o vesmíru, ale o nějakých světových válkách nemá ani potuchy, a myslím, že jediný, co z historie ví, je to, že dřív, hrozně moc dávno, žili mamuti, a u nás bylo moře. :oops: Jako jo, je fakt, že tohle téma asi patří k všeobecnýmu přehledu, díky téhle diskusi jsem začala přemýšlet o tom, že jim o tom něco málo povím, akorát to budu muset nastudovat, jinak bych jim řekla max rok začátku a konce :roll:

pravda, o kostech a lidském těle toho pětiletý ví fakt hafo, to ho hodně zajímá (a taky o tom něco vím :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
12.6.17 11:39

Osmiletý syn si přímo přál o druhé světové válce mluvit s někým, kdo ji zažil. Naštěstí máme stejdu, kterému bylo 12 let, když válka končila, takže si s ním promluvil. Občas má nějaký dotaz dál. Ale my už jsme řešili i 68 a 89 a naposledy se objevil dotaz na Rakousko-Uhersko. V češtině to dítě zoufale plave, tak se těším až přijde vlastivěda a dějepis, kde by se mohl konečně chytnout :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
12.6.17 11:49

S ted petiletou jsme se k tomu obcas dostali uz tak od 4 let, takze ta +/- vi, samozrejme primerene veku, trilety zatim nema paru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí