Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Na stříhání nehtů jsou dobré kleštičky. To zvládají děti brzy samy a všem se uleví.
@jita555 zvládají to deti samy, když chtějí. Ten náš odmítá jakékoliv zásahy do těla. Stříhání nehtů, vlasů, umývání vlasů, rukou… on má prý své nehty rád a chce si je nechat, je to součást jeho těla a já mu to přece nemůžu sebrat… klesticky nám fakt nepomůžou.. ale jo, pro děti, co chtějí a problém nemají, jsou super.
@Anonymní píše: Více
Chápu. Je to těžké.
Jde mi o to, že to dítě s kleštičkami (takové ty, co se rozloží otočením rukojeti) brzy zvládne samo a tím si určuje kolik a kdy střihne. U nás to problém vyřešilo. Jinak to bývalo taky otřesný, jekot, že to bolí nebo lechtá.
Stejně to bylo s mytím vlasů. Když jsem myla vlasy já, tak strašný řev, nepomohlo nic. Vždy jsem se bála, že někdo zavolá policii. Samostatné mytí bylo okamžitě ok, ze začátku bez šampónu.
Vlasy nestříháme, to je pro mne nedůležité. Na rukou umývá jen konečky prstů, rukávy nevyhrne, takže stále mokré.
Zuby čistím od mimina, to se ještě neumělo bránit a asi si zvyklo. Plus si tedy zuby čistíme všichni společně. Jediný problém je, že odmítá zuby čistit jakýmkoliv systémem, tak se musí stále dočišťovat (školní věk).
Moje dítě je sice zdravé, ale píšu to proto, že i zdravé děti toto nesnáší.