Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vendulák neměřím už, mam za sebou 3 potraty a ta hysterie ohledně testů mě dováděla k šílenství:-) čekám na UTZ a uvidím co bude ![]()
@BeHa255 chodila jsem. V pondělí mi to skončilo, odjeli jsme včera do neděle pryč…
Ale mě dr. právě od začátku musela hlídat, mám za sebou právě taky už 3 potraty
a důvodem byla zjištěna za prvé zvýšená hladina NK buněk, ty mi byly už na imunologii tak nějak srovnané, a pak právě Leidenská mutace, což je porucha srážlivosti krve, takže jsem to s dr. musela řešit hned od pozitivního testu, aby se včas nasadil heparin. A teď si tedy píchám Inhixu každý večer do břicha. Mám taky vysoké dávky progesteronu. V pátek na utz byl zatím gestační váček.
Já mám po tom všem co máme za sebou úplně děs, že prožijeme zase další ztrátu
.
A moc mě tedy mrzí, že ty to máš za sebou také
. A vám zjistili proč se to stalo?
A kdy půjdeš na utz? Držím moc moc moc palce!!!
![]()
To mě mrzí☹️ a úplně tě chápu, když tam máš takovou diagnózu…já byla na různých vyšetřeních ale na nic se nepřišlo, na druhou stranu jsem vyměnila partnera, tak uvidím, třeba mi prostě bylo souzeno děti nemít s ex 🤔 🙈 pokud to ani tentokrat nevyjde, tak budu pátrat dál 🙈
@Vendulák u mě začínají občasné nevolnosti. Hlavně únava… k dr se budu objednávat na ten 8tt podle poslední ms aby bylo už něco vidět. ![]()
@BeHa255 ahoj, mě čeká zítra kontrola u dr. a nesu to tedy psychicky hrozně špatně
hrozně moc se bojím že se to všechno bude zase opakovat
a já už tolik nechci
… zůstala jsem navíc dnes po dlouhé době sama doma, tak se tomu člověk hrozně podává
. Připadám si, že už ani neumím rozlišit jestli se u mě vyskytují nějaké „těhotenské příznaky“ nebo ne…
Ale vím, že to je jen můj takový boj po tom co máme za sebou
…doufám, že u vás naopak vše dobré…? ![]()
Víte už některá termín nějaké kontroly? ![]()
@Vendulák jdu 9.7., taky se moc bojím aby to nebylo zase všechno špatně:-( ale naděje umírá poslední🥲 🥺 musíme doufat a myslet pozitivně🙏 i když je to sakra těžké…už máš termín UTZ?
@BeHa255 jako nějakého většího? Nebo…?
Mě dělala moje gyn ultrazvuk už když se potřetí nabíralo to hcg, to bylo v pátek 26.6. a to ještě nic vidět nebylo (hcg bylo tehdy 729), na dalším hcg a ultrazvuku jsem byla hned v pondělí 29.6., to byl vidět gestační váček 4,7mm, to se mi pak trochu ulevilo když jsem si přečetla že v 5+0tt by měl být 2-5mm, nicméně hcg bylo pak asi 2150 což vycházelo přesně tak s odřenýma ušima na ten dvojnásobek ob den což mě zase vyděsilo, protože tady prostě všude nacházím že holky mají větší skoky… ![]()
Zítra tedy zase čekám u dr hlavně ten ultrazvuk… a mám úplně děs z toho co na něm ne/bude
…
Jinak zavádím poctivě ty vysoké dávky progesteronu a píchám heparin, břicho už mám samou modřinu
. Ale klidně bych to píchala i stokrát za den, kdybych jen věděla že to pak dopadne dobře… ![]()
Ale abych nevypadala úplně tragicky, tak minulý týden jsem byla s rodinou mimo domov - na chatě, a všechno to celkem šlo, uteklo to… až doma to na mě zase padlo…
Tak ty půjdeš na kontrolu hned den po mě… (to já mám jít kdyžtak na hematologii, kdyby na gynekologii bylo vše ok…) tak ti taky budu hrozně moc držet palce
.
Cítíš už na sobě něco?
Já kromě únavy nic moc… asi jen to že několik dní už nemám prostě vůbec na nic chuť… a většina jídel se mi tak nějak „protivý“ a smrdí
… a pak tedy moc nemám chuť jíst… ale pak si taky zase říkám, jestli to není spíš od nervů ![]()
Budu moc držet palečky zítra. Když jsi takhle hodně hlídaná, a znáš všechny ty hodnoty tak by mě to taky stresovalo o dost víc..ale zase někomu to skáče a někomu zase ne až tolik..určitě to bude v pořádku 🙏
Já jsem hrozně unavená, bolí me prsa a nad ránem se budím, že je mi zle. Jsem ráda, že mám tento týden jen 1 den práci, protože hodně řídím a pak po obědě mě chytají úplně mikrospanky 🤦🏻♀️
@maminecka6 děkuji za optání
.
Přiznám se, že jsem sem od středeční kontroly nedokázala jít
. V ordinaci byla tedy druhá dr. (střídají se tam…) než ta u které jsem byla vždycky od začátku tohohle těhotenství, a ta minule byla tedy (jako vždy
) dost protivná… ultrazvuk měla otočený jen k sobě, já nic neviděla, ale řekla mi, že bohužel je tam stále jen prázdný gestační váček. Já se rozbrečela, a blbá taky jsem se tedy na nic jiného nezeptala. Ona tedy že brečet nemám, že ale trochu ten váček poporostl tak uvidíme. Až doma mi došlo že mi neřekla ani o kolik se zvětšil, ani jestli tam byl žloutkový váček, nic… jako ten den jsem vše zase viděla černě (asi pochopí jen kdo tolik bolesti v tomto už zažil
) celý den jsem prakticky probrečela. Až druhý den jsem se nějak sebrala. Věděla jsem že pociťuji příznaky, které jsem měla jen v těhotenství se synem a v druhém ZT, ve kterém jsme se dostali dál. U tich brzkých ZT jsem nikdy nic takového neměla. A ta dr. mi prostě nic neřekla, neukázala… tak jsem se vnitřně rozhodla zkusit prckovi věřit
, že i kdyby to zase vyjít nemělo, tak na bolest a smutek bude ještě dost času potom…
. Krize přišla zase až v neděli, kdy příznaky téměř zmizely
a kontrola se blížila, nervy horšily… v noci na dnes jsem skoro nespala
. Dopoledne jsem zvládla nějak jen proto že se mi vrátily děti
po týdnu u táty…
No a na kontrole dnes… zase ta první dr…chvíli jí trvalo než vůbec našla dělohu
… ale když jí našla tak se v ní ukázal gestační váček… žloutkový váček… embryo… a tlukoucí srdíčko
🥹 🥹 🥹… pořád se tolik bojím… bojím se radovat… bojím se doufat… ale zároveň jsem i tolik šťastná
a tolik moc chci mrňouskovi věřit
…
@BeHa255 Ale zajímá mě i co ty?? Jak kontrola u tebe? ![]()
@Vendulák ahojky:-)
To jsem moc rada, že to u tebe dopadlo dopadlo dobre 🤩 jsou to hrozny nervy🤯 u mě zatím všechno dobrý, srdíčko je, takze jsem mela hroznou radost, která ale zase hodně rychle odezněla a uz trnu co příští týden na další kontrole 🙈 čím víc nad tím přemýšlím, tím víc jsem ve stresu 🙈 v neděli jsem ještě zběsile dohledavala jestli taky nemam nějakou tu mutaci spojenou se srážlivosti krve, protoze mě ještě vystresovala máma, že teda jestli náhodou tohle nemam🙈 a tim ze jsme se tady o tom bavily tak jsem dostala úplně hysterak 🤦🏻♀️ pak jsem teda vyhralaba výsledky z gennetu a jsem negativní. Tak jsem se zase na chvíli vyklidnila. No uz se nemůžu dočkat na tu další kontrolu 🙈 doufám že ten mrňous roste 🙏 🙏 🙏