Vina rodiče za výchovu dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
14.7.18 17:45

U me vzdycky platilo, ze se musim predevsim uklidnit ja. Jasne nekdy se to sejde a cely den je na palici, ale s vnitrnim klidem je to mnohem jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
14.7.18 17:52

Děti jsou jako houba, hodně nasávají emoce ze svého okolí a zrcadlí chování rodičů. Samozřejmě jsou i vyjímky, ale zpravidla dítě vyrovnaných rodičů, vyrůstající v milujícím a podnětném prostředí nebývají nějak zásadně problematické. A scénu občas ztropí asi každý prcek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.7.18 17:59
@lucenka píše:
@Izumi Miyako stačilo by, kdybys jí necychovavala ve stresujících podmínkách, viz tvé předchozí diskuze

Tohle je tak v kostce vse, co se k tomu dá napsat. Bohužel v případě zakladatelky je to taky úplně na nic. Za par dni tu bude dalsi podobná diskuze a pak dalsi a dalsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.7.18 18:01

Tebe stresuje okolí. V životě jsem neslyšela tu tvoji větu, nikdo mě tím netrápil. Neber dítě jako nepřítele, kdo tě mučí. Naopak tvoje role je dítěti se vším pomocí, i s usínáním a špatným spaním. Je to velmi fyzicky a psychicky náročné, to ano, ale to dítě je opravdu tvoje štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
14.7.18 18:08
@lucenka píše:
@Izumi Miyako stačilo by, kdybys jí necychovavala ve stresujících podmínkách, viz tvé předchozí diskuze

Stresující situace mají vliv na určitou uřvanost. Ne na to, že mi dítě po koberci sprintuje namísto toho, aby lezlo pomalým krokem. A mezitím stačí udělat 10 různých akcí.

@arinecka Mám to chápat tak, že kdybych neměla nervy, že by si stavěla z kostek věže a půl hodiny si sama hrála s plyšáky? :think:

Pak, kdy je to temperament a kdy vnější působení rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.7.18 18:18
@Izumi Miyako píše:
Stresující situace mají vliv na určitou uřvanost. Ne na to, že mi dítě po koberci sprintuje namísto toho, aby lezlo pomalým krokem. A mezitím stačí udělat 10 různých akcí.

@arinecka Mám to chápat tak, že kdybych neměla nervy, že by si stavěla z kostek věže a půl hodiny si sama hrála s plyšáky? :think:

Pak, kdy je to temperament a kdy vnější působení rodiče?

Z kostek věže? Hrát si s plyšáky? K kolikaletem dítěti to mluvíš, o čtyřletém? A lézt pomalu po koberci? Kde získáváte představy o tom, jak by se to dítě mělo chovat? To ti někdo toto předhazuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
14.7.18 18:18

@Izumi Miyako dej se do klidu a přestan řešit kraviny a na každý problém zakládat diskuze. Si říkám jak člověk jako ty se vůbec diví že má neklidné dítě když ta mala z tebe vnímá že jsi nevrlá a vše ty vadí. Fakt chudák mala

• Citovat
  • Upravit
998
14.7.18 18:22

Aj ta krajta, teď jsem si pročítala vaše staré příspěvky, když se tu tolik žen začalo zmiňovat a je to celkem síla. :think: 8o Změnilo se třeba něco k lepšímu? Ať už ve vašem duchovním rozpoložení, tak ve vztahu k matce, k dceři? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
14.7.18 18:22
@Cuddy píše:
Z kostek věže? Hrát si s plyšáky? K kolikaletem dítěti to mluvíš, o čtyřletém? A lézt pomalu po koberci? Kde získáváte představy o tom, jak by se to dítě mělo chovat? To ti někdo toto předhazuje?

Přesně tak. Jsem z toho zmatená. Rovněž je to tak i napsané v knížkách o výchově batolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.7.18 18:24

@Izumi Miyako roční batole má umět dat na sebe 3kostky, tak jaké věže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
14.7.18 18:29
@smajlik345 píše:
@Izumi Miyako dej se do klidu a přestan řešit kraviny a na každý problém zakládat diskuze. Si říkám jak člověk jako ty se vůbec diví že má neklidné dítě když ta mala z tebe vnímá že jsi nevrlá a vše ty vadí. Fakt chudák mala

Vadí mi ten rozpor. Na jednu stranu se tvrdí, že malé děti za nic nemůžou, nerozumí. A na druhou, že za všechno může rodič. Podle této logiky ty jako rodič můžeš za to, že se tvé dítě bojí cizích lidí a zároveň se hovoří o mezním období ve vývoji. Takže jak můžu za to, že se dceři nelíbí pán stojící vedle a tak řve, tudíž jsem ji podle ostatních špatně vychovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.7.18 18:35

@Izumi Miyako jsi fakt mimo. Jak, že za vše může rodič? Ten naopak může za velmi málo, jinak by sourozenci či dvojčata, kteří jsou vychováváni stejně, se i stejně projevovali. A ti mohou být přitom jak den a noc. Myslím, že si to všechno špatné vykladas, nikdo ti jistě netvrdí, že ty můžeš za to, že se dceři někdo nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
14.7.18 18:36

@AnnaNuvoletta07 Upřímně ne. Ohledně dcery se jako matka hledám. Začala hledat hranice a já hledám cestu, aby z ní nevychovala „rozmazleného fakana“.

@Cuddy Říkají tomu jednoduchá věž. Tři kostky jsou prý věž. Nicméně, moje malá tohle neumí.

Vlastně tvrdí. Lidi si totiž pletou dojmy a pojmy, zvláště když o tom sami nic neví. Hele spousta lidí vidí tohle: rozmazlený fakan, kterého si matka neumí vychovat.

Jenže je otázkou o jaké dítě jde.

Příspěvek upraven 14.07.18 v 18:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
14.7.18 18:37

Nejdůležitější je přijmout (nejen) dítě takové, jaké je, akceptovat fakt, že není stoprocentně podle tvých, našich… představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.7.18 18:40

@Izumi Miyako a mas ji vůbec ráda? Takovou jaká je? Pak bys možná neřešila takové cicoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí