Vlastníte chatu? Kolik platíte daň?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
12.5.24 12:42
@šklíbakočka píše: Více

Jsi fakt tak naivni nebo to jenom delas?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.5.24 12:46
@Ahep píše: Více

Jsem tak naivní a proto prosím o přesný popis, jak vypadá v Praze to rozkrádání peněz od chudých občanů (asi venkova). Děkuji za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
12.5.24 13:20

Daň z nemovitosti je úplně normální nástroj ve snad všech zemích světa a žádná nebývalá zhůvěřilost, a u nás je neadekvátně nízká na úkor nesmyslně vysokého zdanění práce.

Ostatně mně to věřit nemusíš, říkají to mnohem povolanější lidé než já.

Roční daň za barák velikosti našeho by podle mě měla být tak 12k (tj tisíc korun na měsíc). Pořád by patřila světově k těm nejnižším. A výnos by umožnil snížit zátěž tam, kde je to opravdu potřeba, tj u zkrácených úvazku a nízko hodnocených zaměstnání.

Souhlasit nemusíš samozřejmě. Takhle to prostě vidím já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32196
12.5.24 13:52

@Liberalissima No pokud by se ten výnos dostal např. tam, kam píšeš, tak proč ne. Ale tak to bohužel není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
12.5.24 16:55
@šklíbakočka píše: Více

To je asi takový údaj jako průměrná mzda. Táhnou to manažeři nebo vyšší pozice, ale kolik lidí na průměrnou mzdu dosáhne? Větší vypovídací hodnotu má medián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77121
12.5.24 17:16
@cecetka píše: Více

to si každá obec stanovuje sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77121
12.5.24 17:19
@boball píše: Více

ne, daně platí majitel, pronajatou ji má ZD, a v prosinci vyplácí pacht cca 5 tisíc, ovšem když se daň zvedla, tak daň bude vyšší než pacht - dosud to v podstatě bylo, že nula od nuly pošla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
12.5.24 17:34
@stinga píše: Více

Aha, vím, že je dan velká, ale moje rodiče kteří jsou vlastníky a pole má též v pronájmu ZD říkali, že jí platí družstvo. No, možná jim to v prosinci odečtou, to už jsem nekoumala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
12.5.24 17:39
@Liberalissima píše: Více

Takže pro jistotu danění práce zůstane stejně vysoké a daně z nemovitostí se nemravně zvednou, aby měl čím dál víc nenažraný a rozhazovačný stát zase víc peněz na rozhazování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
12.5.24 17:51

Skoro jako Křeček v televizi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
12.5.24 17:52
@Da12 píše: Více

Kdo by to čekal od pravicové vlády, že jo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13065
12.5.24 18:07

A co si jako Prazaci nahrabou k sobe, kdyz podle danovyho urceni je dan z nemovitych veci vyhradnim prijmem obce? :lol: Nekteri z vas si chtej jen zanadavat na vladu a i kdyby si tu milionkrat precetli, ze tahle dan jde do obecni kasy, tak budou pyskovat, ze stat je nenazranej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
12.5.24 18:10
@cecetka píše: Více

To není pravicová vláda, ODS si na pravici jen hraje, ostatní jsou liberálové a levičáci. A ODS nkonec také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.5.24 18:32
@Petr-33 píše: Více

Kolik lidí dosáhne na průměr atd. je celkem známo. Stejně jako je pak známo dělení nejen mediánem, ale třeba na decily atd…
Ale hlavně tato čísla nutno získat z velkých vzorků a ne, že se optám deseti kamarádů, kteří možná ani nejsou schopni rozlišit hrubou a čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.5.24 18:36
@větvička1 píše: Více

Myslím, že je to marná snaha. Vzhledem k tomu, že některé pisatelky evidentně nemají ani tuchu, jak vypadá daňový systém, co se kam odvádí atd., tak je to asi zbytečně. Prostě někde jsou ONI (asi v Praze) a žerou peníze. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák