Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
ráda bych se zeptala, jestli je tu někdo kdo by mi dokázal poradit jak spočítat daně. Přišlo mi, že se mi vrátilo málo. Moc děkuji ![]()
@Helena178 Určitě, napiš příjmy, zda si delší dobu marodila a cos uplatňovala.
Super, marodila jsem týden, mám odečty na dítě, jinak nic. Ten příjem chceš hrubej nebo jaký?
Jestli to chceš zkontrolovat přesně, je potřeba celkový hrubý příjem za rok, sražená záloha a částka, kterou ti vrátili. Vyžádej si od mzdovky Výpočet daně za rok 2023, tam je vše.
Dítě uplatňuju měsíčně. Bohužel mám jen pásky, protože účetní má šéf a dává jí to, nemám na ní kontakt ( je to složité ).
Hrubá je celkem: 211.983Kč
Sražená záloha: 30.670Kč
Vrácená daň: 140Kč
@Helena178 píše: Více
A ty tam nemáš podepsanou slevu na poplatníka?
@Helena178 píše: VíceA to je za celý rok? Pokud ano, tak je ta sražená záloha nesmysl. Plus bys měla mít vyplacené bonusy. Ale zjednodušeně. Pokud pracuješ celý rok, nebylas delší dobu nemocná, dítě uplatňuješ měsíčně a v ročním zúčtování nemáš žádné slevy nebo odpočty navíc, pak se sražená záloha zhruba rovná zaplacené dani, takže vratka je asi ta stovka.
@JancaS84 píše: Více
to by neměla ani slevu na dítě. Spíš to blbě vyčetla na pásce.
Ano to je všechno za rok. A co s tím teda dělat. Vůbec v tomhle neumím chodit… ![]()
Ale ty částky co jsi uvedla jsou nesmysl. Hod sem jednu výplatní pásku a zacerni si svoje iniciály.
Zčerni osobní údaje a hoď sem jednu pásku, protože přesně jak píše @Hanula1212 je ta sražená záloha blbost (pokud si omylem nenasčítala třeba sociální nebo zdravotní), ale zas podle toho, žes nemarodila, dítě uplatňuješ měsíčně a nemáš žádné další věi k uplatnění, tak by těch 140,– vrácených zas odpovídalo.
Kdybys nic nepodepsala, tak ti mzdovka nesmí provést roční zúčtování.
Mám tu zálohu na daň vypočtenou